Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Καφενείο Ηλεκτρικά Είδη

Ένας χώρος παραδοσιακός όσο δεν παίρνει!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2014

Η εικόνα που ήθελε μόνο τους παππούδες μας να την αράζουν σε παραδοσιακά καφενεία ανήκει πια στο μακρινό παρελθόν. Η νεολαία πλέον συχνάζει φανατικά σε μέρη αυθεντικά, που "μοσχοβολούν" παράδοση και σερβίρουν κυπριακό καφέ, τα οποία έρχονται με φόρα από το παρελθόν για να γίνουν το νέο trend!

 

Γι’ αυτό και η πιο γραφική οδός της παλιάς Λεμεσού, η Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη, δεν θα μπορούσε να μην ανοίξει την «αγκαλιά» της για να υποδεχθεί ένα χώρο αντάξιο της ρετρό αισθητικής της. Ο λόγος φυσικά για το "Καφενείο Ηλεκτρικά Είδη", το οποίο παρόλο που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του, έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Και όχι άδικα, βέβαια.

 

Η λιτή και απέριττη διακόσμησή του, η ρετρό ατμόσφαιρά του, η αυθεντικότητά του και πάνω από όλα η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που το εμπνεύστηκαν και το δημιούργησαν, αποπνέουν μια ζεστασιά και σε ταξιδεύουν μοναδικά πίσω στο χρόνο.

 

Καρέκλες και πιάτα βγαλμένα από το χρονοντούλαπο των ’30s και ’60s αντίστοιχα, τα οποία ανακάλυψαν οι ιδιοκτήτες με πολύ ψάξιμο σε όλη την Κύπρο (μέχρι και σε ένα παλιό κουρείο έψαξαν και αγόρασαν καρέκλες!) και καδράκια που –κι αυτά– χρονολογούνται να στολίζουν τον τοίχο, δημιουργούν ένα σκηνικό βγαλμένο από παλιές ιστορίες. Σαν κι αυτές που έχει να μας διηγηθεί ο χώρος, ο οποίος τη δεκαετία του ’50 φιλοξενούσε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη! Εξ ου φυσικά και το όνομα. "Θέλαμε να σεβαστούμε το χώρο, να κάνουμε όσο πιο λίγες και μικρές παρεμβολές μπορούσαμε στην αισθητική του. Η χαραγμένη στο χέρι επιγραφή ‘Ηλεκτρικά Είδη’ που αντικρίσαμε στην πρόσοψη του μαγαζιού την πρώτη φορά που το επισκεφθήκαμε, αποτέλεσε για μας έμπνευση, γι’ αυτό και το κρατήσαμε στο όνομα του μαγαζιού", μας αποκαλύπτει ο ένας εκ των ιδιοκτητών.

 

Στον πεζόδρομο και τη διπλανή στοά του λοιπόν, θα πας για την καθιερωμένη, καθημερινή ιεροτελεστία που συνοψίζεται στο τετράπτυχο: χαλαρή κουβέντα, καφές, ποτό και τσιμπήματα. Από σαλάτες και σάντουιτς μέχρι πιατέλες αλλαντικών, τυριών και φρούτων. Όσο για τα ποτά το μενού διαθέτει από κρασιά (house wine και μπουκάλια) και παραδοσιακή λεμονάδα σερβιρισμένη σε βαζάκι (!) μέχρι και Mojito Mastiha! Μάλιστα mojito! Και ναι, η μουσική είναι χαλαρή, όπως και οι "κουβέντες" που γίνονται σε τέτοιους χώρους!

 

(25763503) Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 3-25, Λεμεσός. Ανοικτό καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τη 01.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close