Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2026
Αποκλείεται να μην έχει πέσει στην αντίληψή σου περνώντας από τη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Αθανασίου, είτε κατεβαίνοντας από τον κυκλικό κόμβο είτε ανεβαίνοντας προς αυτόν. Στο ισόγειο του εντυπωσιακού KSenos Building, το νέο Sova Bistrot έχει κάνει εδώ και λίγες μόλις εβδομάδες την εμφάνισή του και ήδη τραβά τα βλέμματα — όχι μόνο για την αρχιτεκτονική και αισθητική του, αλλά και για το concept που φέρνει στη γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού.
Με μοντέρνα αισθητική, industrial στοιχεία, χαμηλό φωτισμό και έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, το Sova δημιουργεί από την πρώτη στιγμή μία ζεστή αλλά ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τα τζάκια, οι elegant αποχρώσεις και το εντυπωσιακό bar συνθέτουν ένα σκηνικό που σε κάνει να θέλεις να μείνεις λίγο περισσότερο.
Το concept του ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και breakfast επιλογές, συνεχίζει με brunch και lunch, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε έναν ατμοσφαιρικό προορισμό για dinner και cocktails. Όσο περνά η ώρα, η μουσική ανεβαίνει διακριτικά, τα cocktails πρωταγωνιστούν και ο χώρος αποκτά μία όμορφη βραδινή ενέργεια.

Το μενού κινείται σε μεσογειακές γεύσεις με δημιουργικές διεθνείς πινελιές και φέρει την υπογραφή του chef consultant Nick Constantinou. Πιάτα όπως το ceviche λαβράκι, τα dumplings γαρίδας, το ριζότο με μελάνι σουπιάς και τα παϊδάκια αρνιού έχουν ήδη ξεχωρίσει, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο wine pairing, με μία εντυπωσιακή λίστα κρασιών και άρτια καθοδήγηση από την ομάδα του εστιατορίου.
Τα cocktails αποτελούν επίσης σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας, με signature δημιουργίες που δίνουν χαρακτήρα στις βραδινές εξόδους.
Με προσεγμένο σέρβις, όμορφη ατμόσφαιρα και μία κουζίνα που ισορροπεί ανάμεσα στο comfort και τη δημιουργικότητα, το Sova Bistrot ήρθε να προστεθεί στις νέες αφίξεις της πόλης που αξίζει να ανακαλύψεις.
(99363353) KSenos Building, Τροόδους 2, Άγιος Αθανάσιος, 4100, Λεμεσός.
Δ-Σ: 08:30-23:00 & Κ 08:30-18:00.
Σχετικά
Το Henry’s by Columbia αναδεικνύει το business lunch στην καρδιά της Λευκωσίας
Εκπρόσωποι των media γνώρισαν από κοντά τη νέα μεσημεριανή πρόταση του χώρου, μέσα από ένα γεύμα αφιερωμένο στη γεύση, τη φιλοξενία και τη σύγχρονη επαγγελματική καθημερινότητα
Η Λευκωσία, για 6 μέρες, θα γίνει ο παράδεισος των burger lovers!
Το αγαπημένο Burger Week επιστρέφει πιο μεγάλο, πιο γευστικό και πιο απολαυστικό από ποτέ
Τέλος εποχής για αγαπημένη ταβέρνα στο χωριό - Το νέο παραδοσιακό ταβερνάκι που παίρνει τη θέση της
Η αγαπημένη ταβέρνα στο Πραστειό Αυδήμου περνά σε νέα εποχή και το νέο της κεφάλαιο μόλις άνοιξε
Ginger & Co: Πήγαμε, δοκιμάσαμε ασιατικά και σου λέμε εντυπώσεις!
Μια νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ασιατική κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας
«Το Ένα»: το νέο ταβερνάκι που μυρίζει φουκού και παράδοση
Απλό τίμιο σουβλάκι και είδη σχάρας, σε ένα ταβερνάκι με καλή πρώτη ύλη και μαεστρία στο ψήσιμο
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη «Chef of the Year 2026» - Διπλή διάκριση για το εστιατόριο ΙΩΔΙΟ
Στα φετινά FNL Best Restaurant Awards
Ένα ξεχωριστό event με pizza, μπίρα και μουσική
IL PARCO, ABOVO Pizza και BeerBros est21, συμπράττουν για έναν καλό σκοπό
Μόλις άνοιξε το πιο κομψό all-day spot της Λεμεσού
Το νέο all-day spot της μαρίνας φέρνει κομψή μεσογειακή αύρα στη Λεμεσό
Η νέα γαστροταβέρνα της Λευκωσίας, συζητιέται ήδη πολύ
H νέα άφιξη της πρωτεύουσας, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της
Το Ιστορικόν μάς υποδέχεται ξανά στην ατμοσφαιρική αυλή του για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές
Στον Άγιο Δομέτιο, το βραβευμένο ταβερνάκι μάς περιμένει και πάλι κάτω από τα φωτάκια και τον έναστρο ουρανό για εξαιρετική κυπριακή δημιουργική κουζίνα και γεύσεις του τόπου μας
Ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά στέκια του Πρωταρά ανακοίνωσε την επιστροφή του
Το κοσμοπολίτικο beach bar του νησιού ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τη νέα σεζόν
Το μενού διά χειρός Μαυρομμάτη που απόλαυσαν οι ηγέτες της ΕΕ στην Κύπρο
Μια γεύση Κύπρου μέσα από τη ματιά ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της