Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014
Η αυλή του Chateau Status έχει μία ιδιαίτερη αξία. Πρώτο για τη θέα της και δεύτερο για το ότι σε παραπέμπει σε μία άλλη εποχή. Το μπαράκι "74" λοιπόν, λίγο παραπέρα, αν κι έχει για τοίχους και θέα τα χαλάσματα του αρχοντόσπιτου από την εισβολή του '74, εντούτοις ο Φωκίωνας βρήκε τον τρόπο να αναδείξει και να ξεδιπλώσει τη θετική σκοπιά της ζωής. Δημιούργησε, μέσα από τα συντρίμμια και τη θέαση της πέτρας στο χρώμα της ώχρας, ένα ατμοσφαιρικό, lounge bar που σε μαγεύει. Το επιπρόσθετο πέτρινο εσωτερικό μπαρ δένει με το όλο σκηνικό, ενώ τα ξύλινα βαρέλια σε ρόλο τραπεζιών με stools προσθέτουν ακόμα πιο πολύ χαρακτήρα στο λιτό διάκοσμο. Η μουσική είναι επιλεκτική, παίζει διαχρονικά lounge και dance ακούσματα, σε σωστή ένταση που σου επιτρέπει να μιλάς, ενώ το όλο concept απευθύνεται πιο πολύ σε μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες, χωρίς να αποκλείει βέβαια και νεότερες ηλικίες που επιζητούν κάτι όμορφο και ποιοτικό.
Το μενού του δεν είναι μεγάλο. Συμπεριλαμβάνει λίγα ψαγμένα τσιμπήματα, ειδικά για να συνοδεύσεις το ποτό σου. Η φάβα με καβούρι σε στυλ κροκέτας, σερβιρισμένη με μέλι και καρύδια ήταν υπέροχη και εναλλακτική. Το ίδιο και το ζεστό ντιπ φέτας με sweet chilly sauce συνοδευμένο από φρυγανιστές πιτούλες. Τα tex mex και Mediterranean platters είχαν το χαρακτήρα τους, μόνο που μας τελείωσαν τα συνοδευτικά τους κάπως νωρίς. Το Med συμπεριλαμβάνει σπιτικές φρυγανιστές πιτούλες, cheese sticks, αγγουράκι, αρωματισμένο ντιπ γιαουρτιού, σπιτικό πατέ ελιάς και πέστο λιαστής ντομάτας, ενώ το Tex Mex έρχεται με παρόμοια συνοδευτικά αλλά με ντιπ γουακαμόλε, τυριού και πιπεράτου κιμά. Υπάρχουν επίσης cheese and meat platters, ενώ αν καθίσεις στο μπαρ, θα σου έρθει, free from the house, γόνος φρέσκιας γαρίδας τεμπούρα. Ο μπάρμαν του θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, αφού κέρδισε πολλά διεθνή μετάλλια και θα παραθέτει μάλιστα σε λίγο καιρό και εξειδικευμένα σεμινάρια. Όσο για το χειμώνα, μην ανησυχείς. Το "74" θα μεταφερθεί σε εσωτερικό χώρο.
Σχετικά
Τα 4 νέα ταβερνάκια που μας περιμένουν για υπέροχο μεζέ
Άνοιξαν και σε περιμένουν με ανοιξιάτικη διάθεση και πίστεψέ μας, αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις
Ένα ξεχωριστό lunch experience αφιερωμένο στις μαμάδες
Την Κυριακή 10 Μαΐου στο πρωτευουσιάνικο Crosta Nostra
Ο Άνταμ Κοντοβάς έρχεται Κύπρο για ένα (πολλά υποσχόμενο) Four Hands Dinner
KUZUBA x Adam Kodovas, Ex Machina Athens - Μία βραδιά, δύο κουζίνες, ένα ξεχωριστό Four Hands Dinner
Η Καλύτερη Σεφ του πλανήτη δεν πήγε ποτέ σε σχολή μαγειρικής και ήξερε να βράζει μόνο μακαρόνια
Η μοναδική περίπτωση της κορυφαίας Άνα Ρος δεν έχει άλλη όμοια της στον κόσμο.
Το νέο, άκρως εντυπωσιακό, γαστρονομικό hot spot της πόλης λέγεται Sova Bistrot
Ένα all day bistrot που συνδυάζει φινέτσα και γεύση
Το Henry’s by Columbia αναδεικνύει το business lunch στην καρδιά της Λευκωσίας
Εκπρόσωποι των media γνώρισαν από κοντά τη νέα μεσημεριανή πρόταση του χώρου, μέσα από ένα γεύμα αφιερωμένο στη γεύση, τη φιλοξενία και τη σύγχρονη επαγγελματική καθημερινότητα
Η Λευκωσία, για 6 μέρες, θα γίνει ο παράδεισος των burger lovers!
Το αγαπημένο Burger Week επιστρέφει πιο μεγάλο, πιο γευστικό και πιο απολαυστικό από ποτέ
Τέλος εποχής για αγαπημένη ταβέρνα στο χωριό - Το νέο παραδοσιακό ταβερνάκι που παίρνει τη θέση της
Η αγαπημένη ταβέρνα στο Πραστειό Αυδήμου περνά σε νέα εποχή και το νέο της κεφάλαιο μόλις άνοιξε
Ginger & Co: Πήγαμε, δοκιμάσαμε ασιατικά και σου λέμε εντυπώσεις!
Μια νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ασιατική κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας
«Το Ένα»: το νέο ταβερνάκι που μυρίζει φουκού και παράδοση
Απλό τίμιο σουβλάκι και είδη σχάρας, σε ένα ταβερνάκι με καλή πρώτη ύλη και μαεστρία στο ψήσιμο
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη «Chef of the Year 2026» - Διπλή διάκριση για το εστιατόριο ΙΩΔΙΟ
Στα φετινά FNL Best Restaurant Awards
Ένα ξεχωριστό event με pizza, μπίρα και μουσική
IL PARCO, ABOVO Pizza και BeerBros est21, συμπράττουν για έναν καλό σκοπό