Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2026
Η Λεμεσός υποδέχεται και φέτος την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής με ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο συναυλίες, μουσικές διαδρομές και υπαίθριες εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Η Alliance Française Λεμεσού, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, παρουσιάζει το «Fête de la Musique Limassol 2026», στις 20 και 21 Ιουνίου, μετατρέποντας την Πλατεία Κάστρου και τους γύρω δρόμους σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης μουσικών και κοινού.
Η Alliance Française Λεμεσού διοργανώνει την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής από το 1987, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του θεσμού στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Η «Fête de la Musique», που γεννήθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και σήμερα γιορτάζεται σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, βασίζεται στην ιδέα της ελεύθερης πρόσβασης στη μουσική και της μεταφοράς της τέχνης στον δημόσιο χώρο.
Η φετινή διοργάνωση διατηρεί τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα που τη διακρίνει, φιλοξενώντας μουσικές από διαφορετικές παραδόσεις και είδη, από γαλλικό τραγούδι, κλασική μουσική και τζαζ μέχρι funk, soul, ελληνική δημιουργία, folk, ska και ρεμπέτικο.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 7μ.μ. από τον Δήμαρχο Λεμεσού Γιάννη Αρμεύτη και την πρόεδρο της Alliance Française Λεμεσού Νίκη Παπαδοπούλου Παπά.
Το πρόγραμμα ανοίγει με εντυπωσιακό μουσικό περίπατο του συγκροτήματος κρουστών Batukinio, με τη συμμετοχή πενήντα μουσικών, που θα διασχίσουν τον πεζόδρομο της Αγίου Ανδρέα και την οδό Γενεθλίου Μιτέλλα καταλήγοντας στην Πλατεία Κάστρου.
Στην κεντρική σκηνή θα ακολουθήσουν το γαλλόφωνο ντουέτο Avant Tout Duo με τη Βανέσσα Μεγαλέμου και τον Βασίλη Βουρβόπουλο, το μουσικό σύνολο Ηχώ των Μαντολίνων, το Κουαρτέτο του Ειρηναίου Κουλούρα με τζαζ standards και οι Fuzzy Colors με ένα πρόγραμμα γεμάτο funk, soul και groovy διαθέσεις.
Την Κυριακή 21 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Μουσικής, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στην αυλή του Μεσαιωνικού Κάστρου με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού. Στη συνέχεια, η κεντρική σκηνή θα φιλοξενήσει τους Aura Voices με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε ελληνικές και γαλλικές μελωδίες της Μεσογείου, το συγκρότημα του Δημήτρη Μεσημέρη με πρωτότυπη ελληνική μουσική, τους Bazook που παντρεύουν το folk με ροκ και ska στοιχεία, καθώς και ένα αυθεντικό ρεμπέτικο γλέντι με τους Ανδρέα Βαλανίδη, Ιάκωβο Ευθυμίου και Αποστόλη Κωνσταντίνου.
Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην οδό Γενεθλίου Μητέλλα, με τον Kingofeye να αναλαμβάνει τα μουσικά ηνία σε μια βραδιά με reggae και francophone επιρροές.
Παράλληλα, το Σάββατο μετακύ 7-9μ.μ., το Κανάλι 6 θα μεταδίδει ζωντανά από την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, μεταφέροντας τον παλμό της διοργάνωσης σε ολόκληρη την πόλη.
>> Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου, Λεμεσός, Πλατεία Κάστρου και ιστορικό κέντρο, 18.30. Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 20 Ιουνίου
- 18:30 Μουσικός περίπατος Batukinio
- 19:15 Avant Tout Duo
- 20:00 Ηχώ των Μαντολίνων
- 20:45 Κουαρτέτο Ειρηναίου Κουλούρα
- 21:30 Fuzzy Colors
Κυριακή 21 Ιουνίου
- 18:30 Φιλαρμονική Δήμου Λεμεσού
- 19:30 Aura Voices
- 20:15 Συγκρότημα Δημήτρη Μεσημέρη
- 21:00 Bazook
- 21:45 Ρεμπέτικο γλέντι
- 22:30 Ανοικτό πάρτι στον δρόμο με τον Kingofeye
Σχετικά
Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς
Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής παράδοσης
Οι BTS αρνούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα στα Grammy – Η αντίδραση της Recording Academy
Η απόφαση του supergroup της K-pop αφορά την νέα κατηγορία για την Καλύτερη Ασιατική Ποπ Μουσική Ερμηνεία.
Η κυπριακή μουσική παράδοση ταξιδεύει σε πέντε χωριά της Πάφου
Οι Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής παρουσιάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακούς σκοπούς, τραγούδια και χορούς, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2026
Ο Σάκης Ρουβάς επιστρέφει στην Κύπρο για ένα δυνατό live
Ο κορυφαίος καλλιτέχνης τραγουδά στη Λάρνακα για καλό σκοπό
Σωκράτης Μάλαμας, Ιουλία Καραπατάκη και Γιάννης Μάλαμας στην Κύπρο τον Οκτώβριο
Ο Οκτώβριος έχει ήδη κάτι ξεχωριστό να μας υποσχεθεί
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει μετά το καλοκαίρι για δύο δυνατές συναυλίες στην Κύπρο
Mε 31 χρόνια δισκογραφίας και τραγούδια που έχουν γίνει συλλογική μνήμη, παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη σκηνική εμπειρία γεμάτη ζωντάνια
«Μουσικές του έρωτα και του τόπου» ταξιδεύουν σε τέσσερις κοινότητες της Κύπρου
Ο Ευαγόρας Καραγιώργης και το μουσικό σύνολο «Μυρωθκιές του Γιασεμιού» συναντούν την κυπριακή ποίηση και παράδοση σε τέσσερις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο
Οι 50 μεγάλες συναυλίες του Αυγούστου που δεν χάνονται
Πιο ιδανικά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ο μήνας!
Η πιο δυνατή συναυλία του καλοκαιριού έρχεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Κύπρου
Το πιο μεγάλο live του καλοκαιριού δεν γίνεται στην πόλη, αλλά σε ένα χωριό
VEGAS, Θάνος Πετρέλης και NiVo στη Λεμεσό (τον Αύγουστο)
Τρεις εκρηκτικές Πέμπτες από το ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό διασκέδασης!
Φυντουκκοσέληνος στον Πολύστυπο, κάτω από τον έναστρο ουρανό
Στις 12 Αυγούστου, το μαγευτικό φουντουκοδάσος του χωριού μεταμορφώνεται ξανά σε μια φυσική μουσική σκηνή, φιλοξενώντας το Μουσικό Φεστιβάλ «Φυντουκκοσέληνος 2026»
Η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στο Vinylio για μια βραδιά με μουσική και κρασί
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εγκαινιάζει τις φθινοπωρινές μουσικές παραστάσεις του χώρου, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό.