Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουλίου 2026
Ο καταξιωμένος και πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι. Εκεί, μίλησε για τις συνεργασίες του με σπουδαίους σκηνοθέτες του αμερικανικού κινηματογράφου, ξεκινώντας από αυτήν με τον Όλιβερ Στόουν. Η κουβέντα κατέληξε φυσικά στον Κουέντιν Ταραντίνο, με τον οποίο ο Ρίτσαρντσον έχει συνεργαστεί σε έξι ταινίες. Ο διευθυντής φωτογραφίας ανέφερε πως κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν γνωρίζει τι θα είναι η τελευταία ταινία του Ταραντίνο, αλλά ότι θα την κάνει αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με το θεατρικό έργο που πρόκειται να ανεβάσει στο Λονδίνο, το νωρίτερο δηλαδή το καλοκαίρι του 2027.
Ο Ρίτσαρντσον ανέφερε ότι ο Ταραντίνο σκόπευε πράγματι να γυρίσει το «The Movie Critic» ως τελευταία ταινία του, αλλά λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα αποφάσισε να το εγκαταλείψει. Η επόμενη δουλειά του διευθυντή φωτογραφίας που θα δούμε στις οθόνες μας, επομένως, θα είναι το «Madden» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, με τους Νίκολας Κέιτζ και Κρίστιαν Μπέιλ, που αναμένεται στα τέλη του χρόνου. Για τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, ο Ρίτσαρντσον δήλωσε πως είναι οπωσδήποτε πανέξυπνος, αλλά και απρόβλεπτος. Μια εκτενέστερη εκδοχή του «Once Upon a Time in Hollywood» (2019), της τελευταίας συνεργασίας του προς το παρόν με τον Ταραντίνο, είναι επίσης στο πρόγραμμα.
Σχετικά
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Μπρέντα Φρίκερ: Πέθανε η «κυρία με τα περιστέρια» από το Home Alone – Η πορεία της ως το Χόλιγουντ και η «κατάρα των Όσκαρ»
Η Φρίκερ είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της ως μητέρα του Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι»
Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μαγεία του καλοκαιρινού ουρανού
Mια σειρά από ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές Cinema Under the Stars, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα
Ματ Ριβς, Ρόμπερτ Πάτινσον και teaser για το «The Batman Part II»
Διότι μπορεί το έργο να μετατέθηκε για το 2028, αλλά κάπως πρέπει να μείνει η φωτιά αναμμένη.
«I Play Rocky»: Η ιστορία της ταινίας που καθιέρωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε – Το πρώτο τρέιλερ
Η απόλυτη περιπέτεια ενός αουτσάιντερ. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1976. Απέσπασε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Το τρέιλερ του «The Uprising» αποκαλύπτει τον πιο φιλόδοξο Πολ Γκρίνγκρας των τελευταίων χρόνων
Το πρώτο τρέιλερ του νέου ιστορικού δράματος του Πολ Γκρίνγκρας έφτασε, με τον Αντριου Γκάρφιλντ να ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις της μεσαιωνικής Αγγλίας.
Ο Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το πολυαναμενόμενο sequel του «Τεντέν»
Υστερα από δώδεκα χρόνια μακριά από τη σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους, ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη κινηματογραφική του δουλειά θα είναι η συνέχεια του «Τεντέν».
Οι 10 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους New York Times
Η λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες δημιουργήθηκε μετά από την ψηφοφορία 500 σκηνοθετών, σταρ και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου.
Ο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» επιστρέφει - Ετοιμάζεται το reboot της ταινίας
Η νέα παραγωγή θα βασίζεται στην πρώτη ταινία του 1984
Ο Τομ Κρουζ εμφανίζεται αγνώριστος στο πρώτο τρέιλερ του Digger
Το πρώτο τρέιλερ του Digger δείχνει τον Τομ Κρουζ αγνώριστο, σε έναν γκροτέσκο ρόλο μακριά από το Mission: Impossible: έναν δισεκατομμυριούχο πετρελαιά που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από μια οικολογική καταστροφή.
Ο 27ος Μαραθώνιος Θερινών Προβολών ξεκινά
Αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 21:00 ανοίγουμε την αυλαία με το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Μνήμη Γλυκείας Πατρίδας / Memory of a Sweet Homeland»
Ιστορικό ρεκόρ για την ταινία «Michael»: Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια στο box office
Η ταινία έχει συγκεντρώσει 371,8 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες