Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2026
Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, η μουσική παράσταση «TRACKS: Ηχώ του Τώρα, Ρυθμός του Χτες» αντλεί την έμπνευσή της από την έννοια του «μονοπατιού» που χαράσσεται οργανικά από τη χρήση και όχι από την κατασκευή. Η παράσταση αποτελεί μια καλλιτεχνική χαρτογράφηση αυτής της διαδρομής, η οποία ξεκίνησε το 2016 από τους αυθόρμητους κύκλους freestyle ραπ στην Πλατεία Φανερωμένης, μετατρέποντας την κυπριακή διάλεκτο από καθημερινό ιδίωμα σε εργαλείο σύγχρονης ποίησης. Τα «ίχνη» (tracks) των βημάτων στην πόλη συναντούν τα ηχητικά «ίχνη» του σήμερα, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στον δρόμο και την ιστορική μνήμη.
Πρόκειται για μια ζωντανή σύζευξη της προφορικής παράδοσης και της hip-hop κουλτούρας, όπου το spoken word συνυπάρχει με φυσικά όργανα, δημιουργώντας έναν οργανικό διάλογο ανάμεσα στον ηλεκτρονικό ήχο και την ακουστική παράδοση. Η εμπειρία εμπλουτίζεται με δυναμικά visuals που προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες από τις Κυπρολογικές συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος, μετατρέποντας τον χώρο σε ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον όπου οι νέες φωνές συνομιλούν με την ιστορία.
Συντελεστές: Τάσος Λάμνισος (Μουσική Σύνθεση, Στίχοι & Επιμέλεια), Σπύρος Κυπριανού (Αφήγηση & Ποίηση), Αναστασία Κάττου (Κλαρίνο & Ραπ), Άγγελος Βλάμης (Τύμπανα), Παναγιώτης Μηνά (Κιθάρα & Backing Vocals), Οδυσσέας Βλάμης (Πλήκτρα & Ηλεκτρονικά Στοιχεία), Τζούλη Μιχαήλ (Live Video Projections), Γιούρη Ντομιτσίδης (Ηχοληψία).
Διάρκεια: 50 λεπτά
Ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2026
Ώρα: 20:30
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128175
Είσοδος ελεύθερη
Oι πόρτες εισόδου ανοίγoυν στις 20:00.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε προσβάσιμες σε εμποδιζόμενα άτομα και ομάδες.
Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128175.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128175
Σχετικά
Kαλοκαίρι στον Πελδουλά: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Με τόμπολα, θερινό σινεμά και ρεμπέτικη βραδιά
Τα Λαγουδερά έφτιαξαν πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και μουσικές αναμνήσεις
Μια Τετάρτη αφιερωμένη στη Μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
Οι Οινικές Τετάρτες στα 7 Κλειδιά είναι αφιερωμένες στη πιο πολυσυζητημένη ποικιλία της εποχής
Το Σαράντι γεμίζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Πεζοπορία στη φύση, παιδικές δραστηριότητες, θερινό σινεμά, χοροεσπερίδα και μουσική βραδιά συνθέτουν το πρόγραμμα του χωριού
Η Πλατανιστάσα μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο γιορτές και παράδοση
Από τη Γιορτή Φουντουκιάς και τα μουσικά βράδια μέχρι το θέατρο, τις πεζοπορίες και τη Γιορτή του Κρασιού, η ορεινή κοινότητα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (κι αυτόν τον Αύγουστο) στο Βουνί Παναγιάς
Για κρασί, νεγκρόνι, χειροποίητη κυπριακή μπύρα και τον μεζές της οικοδέσποινας
Δροσερές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο όμορφο Πελένδρι με μουσική, φαγητό και διασκέδαση
Από το τριήμερο Beer Phelstival και τις μουσικές βραδιές μέχρι τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού
Έρχεται ένα μοναδικό event με κοκτέιλ, κρασί, σουβλάκια και μουσική, στους αμπελώνες!
Το Eudaimonia party επιστρέφει στους αμπελώνες του Οινοποιείου Τσιάκκας για ακόμη μία μαγική καλοκαιρινή βραδιά
O «Ζορμπάς ο Έλληνας» στην Κύπρο από το Εθνικό Μπαλέτο της Σόφιας
Η μεγάλη παραγωγή της Εθνικής Όπερας και του Εθνικού Μπαλέτου της Σόφιας παρουσιάζεται στις 29 και 30 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
Week Agenda: 13 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Όσα αξίζει να δούμε και να ζήσουμε στο νησί τις επόμενες ημέρες
Μάθαμε το πρόγραμμα του 35ου Φεστιβάλ Λόφου «Άκης Θεοδώρου»
Τέσσερις βραδιές, ένα μοναδικό φεστιβάλ στην καρδιά της κυπριακής υπαίθρου.
To Κolla μόλις ανακοίνωσε το επόμενό του market
Το OASIS MARKET δίνει ραντεβού στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Kolla στη Λεμεσό