Guide , Η Κύπρος σε Εικόνες & Video

Το παραδεισένιο Fig Tree Bay, υπέροχο και το χειμώνα! [εικόνα]

Δες την πιο γνωστή και μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού μας... στην καρδιά του χειμώνα!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015

Η παραλία του Πρωταρά, ή όπως ονομάζεται αλλιώς, κόλπος Fig Tree, είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου. Με τα καθαρά, ρηχά νερά της και την ψιλή, χρυσή της αμμουδιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες, ενώ έχει ψηφιστεί στο Trip Advisor ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Εξ ου και χιλιάδες άνθρωποι κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν την εν λόγω παραλία, με τα κρυστάλλινα νερά, και χαίρονται τον ήλιο ξαπλωμένοι σ' ένα από τα κρεβατάκια της.

 

Όλα αυτά όμως συμβαίνουν το καλοκαίρι… τι γίνεται σε αυτή την πανέμορφη τοποθεσία όταν τελειώσει το καλοκαίρι και μαζί του φύγει και ο τελευταίος άνθρωπος;

Τα πράγματα τότε -πιστέψτε με- είναι ακόμα καλύτερα. Η ομορφιά του τοπίου χωρίς τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες των λουόμενων, είναι πραγματικά μαγευτική και σε κάνει να νιώθεις δέος και θαυμασμό για αυτό το έργο της φύσης. Τελικά, ζούμε σ' έναν παράδεισο!

 

*Να σημειώσουμε ότι το μαγευτικό τοπίο απαθανάτισε με το φακό του ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πριν από λίγες ημέρες.

 

Μάθε ακόμα...

Στο Fig Tree Bay υπάρχουν σύγχρονες διευκολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων διευκολύνσεων για άτομα με κινητικά προβλήματα. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης κρεβατιών και ομπρελών, καθώς και θαλάσσιων σπορ. Παρέχονται επίσης υπηρεσίες ναυαγοσώστη.


Η παραλία του Gig Tree Bay είναι διαπιστευμένη με τη “Γαλάζια Σημαία” για την εξαιρετική ποιότητα των νερών της και των διευκολύνσεων που παρέχονται στους λουόμενους και κατέχει τον τίτλο της “Πράσινης Παραλίας”.

 

Η παραλία πήρε το όνομά της από τη συκιά που υπάρχει στο πίσω μέρος της παραλίας, την οποία έφεραν μαζί τους οι κατακτητές από την ανατολή το 17ο αιώνα. Η βραχονησίδα που υπάρχει σε μικρή απόσταση από την ακτή συμβάλλει στο ειδυλλιακό τοπίο και αποτελεί την ίδια στιγμή σημείο εξερεύνησης για μικρούς και μεγάλους.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close