Nightlife & Music , Bars & Clubs

Tube: το πρώτο μοριακό μπαρ του νησιού!

Η Κύπρος, λοιπόν, μόλις απόκτησε το δικό της μοριακό bar! Είναι το Tube και είναι το πρώτο!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2015

H νέα άφιξη στην οδό Σαριπόλου στη Λεμεσό αποτελεί το πρώτο bar της πόλης που είναι αφιερωμένο στα μοριακά cocktails. Πρόκειται για το Tube-The Molecular Bar, το οποίο λειτούργησε σε ένα χώρο σχεδιασμένο σε βιομηχανικό ύφος.  

 

Ποιοι κρύβονται πίσω από το Tube;
Τρία φιλαράκια από την Αθήνα, ο Χάρης Μάγγας, ο Διονύσης Rodionov και ο Γιάννης Τομπουλίδης. Και οι τρεις τους γνώριμες φυσιογνωμίες στο αθηναϊκό nightlife και με μεγάλη εμπειρία πίσω απ’ τα μπαρ  και δη τα "μοριακά".

Άλλωστε, όπως αποκαλύπτει κι ένας εκ των ιδιοκτητών σε συνέντευξή του στη City Free Press: «Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε άλλο ένα συνηθισμένο μπαρ. Με τίποτα δεν το θέλαμε. Γι’ αυτό και αποφύγαμε κάποια στερεότυπα που συναντήσαμε στην Κύπρο (τηλεοράσεις, ναργιλέδες κ.λπ.). Θέλουμε να έχει το βλέμμα του στον μπάρμαν, ο οποίος κάνει μαγικά εκείνη την ώρα, να επικοινωνήσει με την παρέα του, αυτό είναι το σκεπτικό μας και το ακολουθούμε”.

Όπως λοιπόν θα κατάλαβες, το Tube επιδιώκει υψηλού επιπέδου bartending, έχει έφεση στα cocktails και εισάγει στοιχεία μοριακής γαστρονομίας στο bartending.

 

Τι είναι όμως η Μοριακή γαστρονομία;
Η Μοριακή γαστρονομία στο bartending είναι η χρήση φυσικών ενώσεων για την ανάμειξη και μορφοποίηση των υλικών ενός υγρού. Δηλαδή δημιουργία cocktail σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά άλλα!

Αναρωτιέσαι τι θα σου σερβίρουν;
H λίστα από την οποία μπορείς να επιλέξεις περιέχει 23 διαφορετικά cocktails, 10 εκ των οποίων είναι καθαρά μοριακά και μετατρέπονται πλήρως σε στερεά, ενώ τα άλλα 13 έχουν αρκετά μοριακά στοιχεία. Μπορείς να το παίξεις εκ του ασφαλούς και να επιλέξεις ένα κλασικό, κανονικό cocktail, την επιλογή την έχεις αλλά γιατί να το κάνεις; Boring! Για δοκιμή, παρήγγειλε ένα μοριακό σφηνάκι, σε μορφή bubble από σφαιροποιημένο λικέρ. Σε μοριακό bar είσαι! Σημαντικό υστερόγραφο: Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και ξεκινούν από μόλις €7.50 για ένα μοριακό cocktail, και φτάνουν μέχρι και €15 -το συγκεκριμένο με την τσιμπημένη τιμή φτιάχνεται από σαμπάνια και απευθύνεται περισσότερο σε bon-viveurs!


Το πώς και γιατί αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μοριακή γαστρονομία καθώς και περισσότερα για το πρώτο μοριακό bar της Κύπρου, θα διαβάσεις στη City Free Press.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close