Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι άνθρωποι της πίσω αυλής

H αγάπη τους για την κυπριακή κουζίνα τους οδήγησε στο να φτιάξουν το δικό τους στέκι

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2015

 

Πως ένας Κρητικός-ηχολήπτης, μια μακιγιέζ, ένας γραφίστας  και μια photo editor δημιούργησαν τη δική τους αυλή?

Στη περίπτωση αυτή, συνωμότησε το σύμπαν ώστε να μας φέρει όλους κοντά και να εκπληρώσει το όνειρο και των τεσσάρων μας. Το θέλαμε για πολύ καιρό, αλλά επειδή η λογική μας ήταν και ο μεγαλύτερος εχθρός μας, δεν το τολμούσαμε. Την ευκαιρία μας έδωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Πρόοδος Καϊμακλίου και την αρπάξαμε απ' τα μαλλιά!

 

Τι σας γοητέυει περισσότερο στη Κυπριακή κουζίνα;

Τώρα την μαθαίνουμε κι εμείς. Αυτό που μας γοητεύει περισσότερο είναι η αλήθεια της. Όταν τα υλικά είναι καθημερινώς φρέσκα, δεν χρειάζονται πολλά πολλά, αναδεικνύονται από μόνα τους. Όταν η ντομάτα μυρίζει 'ντομάτένια' και προσθέσεις λίγο θαλασσινό αλατάκι, η γέυση μιλάει από μόνη της. Και ο κόσμος αυτό ζητά, αλήθεια στις γεύσεις του.

Για ποιό πιάτο σας είστε ιδιαίτερα περήφανοι;

Για όλα. Γι’αυτό το λόγο έχουμε και  λίγα πιάτα. Καλά και προσεγμένα. Έχουμε κόσμο που έρχεται  να φάει σιεφταλιές, άλλοι πανσέτα ή κοτόπουλο. Εκείνο που τρώνε όλοι με μανία είναι οι φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Το ότι είμαστε 'αρχάριοι' μας βοήθησε ώστε να το ψάξουμε πάρα πολύ. Κάναμε τη 'διατριβή' μας στο σουβλάκι .Λες και εμείς το ανακαλύψαμε για πρώτη φορά. (γέλια)

 

Ποιές οι διαφορετικές πινελιές της δικής σας 'αυλής' σε σχέση με άλλες ταβέρνες;

Η δική μας 'αυλή' είναι η αυλή του σπιτιού μας. Έτσι λειτουργούμε και έτσι αντιμετωπίζουμε τον κόσμο μας. Τώρα που μεταφερθήκαμε στον εσωτερικό χώρο, τον φτιάξαμε με την ίδια ζεστασιά και είναι λες και βρίσκονται στο ίδιο μας το σπίτι. Ακόμα και όταν ετοιμαζόμαστε, νιώθουμε ότι μαγειρεύουμε για φίλους. Η αγάπη και η όρεξη για αυτό που κάνουμε, περνά με ένα μαγικό τρόπο στο φαγητό. Αρχή μας, είναι ο σεβασμός προς το κόσμο μας και αυτό που του προσφέρουμε. Κάθε Πέμπτη, το ρίχνουμε λίγο έξω, τρώμε και πινουμε με καλή παρέα και ζωντανή μουσική. 

Εχω την εντύπωση πως η λέξη πελάτες σας ενοχλεί. Πελάτες ή φίλοι λοιπόν;

Δεν μας ενοχλεί ακριβώς, απλά τις περισσότερες φορές οι πελάτες μας , στη πορεία γίνονται και φίλοι.Υπάρχει ένα δέσιμο «Στην πίσω αυλή»,  ένα πάρε δώσε. Ακούμε ιστορίες, λέμε και εμείς ιστορίες, μοιραζόμαστε στιγμές, εμπειρίες, απόψεις.

 

Τί μπορεί να μάθει κανείς μέσα από το φαγήτο μιας χώρας, γι' αυτην και τους ανθρώπους της.Και συγκεκριμένα, τι μπορεί κανείς να ξέρει για την Κύπρο μέσα από το φαγητό της;

Για τους Κύπριους το φαγητό, δεν τρέφει  απλά το σώμα τους. Είναι το μέσο και η δικαιολογία να μαζευτούν γύρω από ένα τραπέζι. Ένα μεγάλο και 'πλούσιο' τραπέζι, με μεγάλα και πλούσια συναισθήματα. Ένα τραπέζι που έχει θέση για όλους, φίλους, οικογένεια, γείτονες. Θα γλεντήσουν, θα γελάσουν, θα φιλοσοφήσουν, θα τσουγκρίσουν ποτήρια και θα ευχηθούν καλή υγεία. Όλο αυτό δείχνει τη κουλτούρα μας και το ποιοι είμαστε πραγματικά. Μέσα από τα φαγητά μας, μπορεί κανείς να κάνει ένα κλιμακωτό ταξίδι απο την απλότητα στην πολυπλοκότητα της Κυπριακής κουζίνας, κάτι που αντικατοπτρίζει και χαρακτηρίζει και τους ανθρώπους της.

 

Συμπλήρωστε. Ζούμε σε μια χώρα που… 

κάποτε ήταν παράδεισος για νέους ανθρώπους με όνειρα. Ο καθένας μας  πλέον, προσπαθεί απλά να πιαστεί και να δημιουργήσει στο δικό του μικρόκοσμο. Όπως να δημιουργήσει αυλές για να μαζεύονται οι φίλοι. Αυλές που μας παίρνουν πίσω στο χρόνο, απλά και ευχάριστα. Όταν αυτό πετυχαίνει, τότε είναι υπέροχο.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close