Live Music , Nightlife & Music

"Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου"... ολοκληρώνονται

Το καταληκτικό συμπόσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 25 26 Απριλίου

Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2015

Πλησιάζοντας στο τέλος του προγράμματος "Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου", το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών “Μίτος” ανακοινώνει τη διοργάνωση Καταληκτικού Συμποσίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα συμπεράσματα του προγράμματος.

Το Συμπόσιο θα γίνει στις 25 και 26 Απριλίου, 2015 στη Λεμεσό και θα περιλαμβάνει συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, περιηγήσεις και εκθέσεις. Συμμετέχουν οργανώσεις, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί από την Ιταλία, την Πολωνία, τη Σερβία, το Ισραήλ και την Κύπρο που θα επιχειρήσουν να θέσουν ερωτήματα για το ρόλο των Τεχνών σε θέματα ταυτότητας, διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και επίλυσης συγκρούσεων.  Από την Κύπρο συμμετέχουν μέλη της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο, 25 Απριλίου (ανοιχτές προς το κοινό)

10.00-14.30 - Κατά τη διάρκεια του Καταληκτικού Συμποσίου, που θα συνεδριάσει στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων οργανισμών θα παρουσιάσουν τις δράσεις που υλοποίησαν στα πλαίσια του προγράμματος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου» και θα επιχειρήσουν να θέσουν ερωτήματα για το ρόλο των Τεχνών σε θέματα ταυτότητας, διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και επίλυσης συγκρούσεων.

Παρουσιάζουν: Pawel Passini, καλλιτεχνικός διευθυντής του neTTheatre (Centrum Kultury w Lublinie) από την Πολωνία, ο Fabio Tolledi, καλλιτεχνικός διευθυντής του Astragali Teatro (Eufonia) από την Ιταλία, o Λούκας Βαλέφσκι και οι συντονιστές του προγράμματος Έλενα Αγαθοκλέους και Διομήδης Κουφτερός από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών “Μίτος” και η Dijana Milosevic, καλλιτεχνική διευθύντρια του Dah Teatar από τη Σερβία.

Τις συζητήσεις θα συντονίζει ο Δρ. Σταύρος Σταύρου Καραγιάννη. Γλώσσα: Αγγλική.  Είσοδος ελεύθερη.

19.00 - Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ “Songs of My Neighbours”. Παραγωγή: “Μίτος” (CY, 2015). Διάρκεια: 35΄περίπου. Διάλογοι: Πολωνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Ελληνικά, Τουρκικά (με Αγγλικούς υπότιτλους).

19.45 - Προβολή ντοκιμαντέρ “Acting Together on the World Stage”. Παραγωγή: Peace Building and the Arts, Brandeis University (USA, 2013). Διάρκεια: 53’. Διάλογοι: Αγγλικά, Ισπανικά (με Αγγλικούς υποτίτλους).

Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Dr. Lee Perlman, ερευνητής στο Ειρηνευτικό Κέντρο Tami Steinmetz του Πανεπιστημίου του Τελ Αβιβ.

21.00 - Ζωντανή μουσική και παρουσιάσεις.

Παλιό Ξυδάδικο, οδός Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη.

 

Κυριακή, 26 Απριλίου (ανοιχτές στους συμμετέχοντες του Συμποσίου)

11.00 - Περιήγηση στην Τουρκοκυπριακή συνοικία.

12.00 - Έκθεση φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου Αγ. Αντωνίου με τίτλο "Η γειτονιά μου".

13.30 - Γεύμα με ζωντανή παραδοσιακή κυπριακή μουσική με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μουσικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο: 99985232 & songsofmyneighbours.eu/ mitos.org.cy.

Facebook: http://tinyurl.com/l4c7tcp

Twitter: @SongsOfMyNeighb

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close