Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

13 προτάσεις για κυριακάτικο brunch!

Τις Κυριακές ξυπνάμε πεινασμένοι!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2015

Το Brunch είναι ένα γεύμα μεταξύ προγεύματος και μεσημεριανού το οποίο μπορεί να παραταθεί μέχρι τις 15.00 περίπου, κυρίως της Κυριακής. Πήρε το όνομά του από τα πρώτα γράμματα της αγγλικής λέξης πρόγευμα-(br)eakfast και της λέξης μεσημεριανό-l(unch). Άρχισε στην Αγγλία γύρω στο 1800, σε στυλ μπουφέ, ενώ έγινε πολύ δημοφιλές στην Αμερική κατά το 1930. Η συνήθεια ενστερνίστηκαν σταδιακά πολλές διαφορετικές κουλτούρες ανά τον κόσμο, κάθε μια προσφέροντας τη δική της πινελιά. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο, αποτελώντας το νέο τρεντ!

Τι λέτε λοιπόν, πάμε για brunh; Το στέκι σου θα το βρεις παρακάτω, εκτός κι αν το brunch σου θέλεις να το απολαύσεις στη Λευκωσία.

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Bistrot 55
Σε μια υπέροχη περιοχή, στην οδό Ελευθερίας, στη Λεμεσό θα βρεις το Bistrot 55, ένας all day χώρος που θα σε χορτάσει και τα πρωινά σερβίροντάς σου υπέροχο brunch τις Κυριακές. Το brunch του έχει τέσσερις θεματικές για να επιλέξεις τις γεύσεις που προτιμάς: champagne €16.50), healthy (€13.50), traditional meets bistrot (€13) & bistrot 55 (€14.50). Αν όμως επιθυμείς κάτι πιο απλό και εκτός concept, προφανώς και η επιλογή είναι δική σου. Μην ξεχνάς πως την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το 1+1 στα brunches,“επιβάλλει” πολύ φαγητό και μεγάλη παρέα!
(25212100) Ελευθερίας 55, παλιά Λεμεσός.

 


Dino Art Bistrot
Ο νεοσύστατος χώρος του Dino δεν σε προδίδει ούτε γαστρονομικά ούτε ατμοσφαιρικά. Εξ ου και σε καλοπιάνει από το πρωί μέχρι τις 11.30 περίπου με κρουασάν βουτύρου, φρυγανιές, toasted brioche, scrambled eggs, καπνιστό σολομό, ψημένο μπέικον και μούσλι με μέλι. Αν πάλι θες κάτι πιο 'δυνατό', μην το σκέφτεσαι καθόλου. Άνοιξε τον κατάλογο και παράγγειλε ένα από τα πιάτα τού a la carte μενού που μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν ως brunch επιλογές.
(25762030) Γλάδστωνος 137.

 


La Maison Fleurie
Τον περασμένο Μάρτιο, το La Maison Fleurie λάνσαρε και πάλι τις Κυριακές, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, ένα γκουρμέ brunch μπουφέ με έντονο το γαλλικό touch. Από το μενού παρελαύνουν γαλλικά κρουασάν, αλλαντικά, τυριά, διάφορα δημητριακά, σπιτικά ψωμιά με επικεφαλής το brioche, επίσης quiche Lorraine, ένα δημιουργικό πιάτο ημέρας και 4-5 γλυκά -φυσικά δεν λείπει το αφράτο cake cannelle.
(25320680) Χριστάκη Κράνου 18, Ποταμός Γερμασόγειας.

 



Library
Οι Κυριακές στο Library είναι πλέον διαφορετικές αφού το μαγαζί 'ανοίγει' μια καινούργια γαστρονομική σελίδα, σερβίροντας τη φανατική πελατεία του, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, γαργαλιστικές brunch επιλογές. Από αβγά σε διάφορες εκδοχές, όπως scrambled, benedict και ομελέτες, μέχρι πίτσα, μπιφτέκια, σαλάτες, μοτσαρέλα σάντουιτς, pancakes και Cyprus breakfast με κυπριακό λουκάνικο, τηγανητό αβγό και χαλούμι.
(99412244) Θέμιδος 1, παλιά Λεμεσός.

 



Milk bar
Το γλυκύτατο Milk bar διαθέτει καθημερινά all day breakfast, ενώ τα σαββατοκύριακα, από τις 09.00 μέχρι τις 17.00, φροντίζει να διαφοροποιείται σερβίροντάς σου brunch, που συμπεριλαμβάνει μεγάλη ποικιλία αβγών όπως scrambled, banedict, poached, royal, ψητά στο φούρνο και διάφορα άλλα. Σε ταξιδεύει μάλιστα στη Γαλλία, με ένα παραδοσιακό γαλλικό έδεσμα που ακούει στο όνομα croque-monsieur (για τους κυρίους), δηλαδή ψωμί με τυρί, χαμ και μπεσαμέλ, και croquemadame (για τις κυρίες) το οποίο είναι το ίδιο με το monsieur μόνο που έχει από πάνω τηγανητό αβγό. Οι προκλήσεις συνεχίζονται με υγιεινά εδέσματα όπως aloe Vera, γιαούρτι και γρανόλα. Επίσης με φρέσκους υγιεινούς χυμούς από τους οποίους ξεχωρίζουν οι green detox και morning glory. Δεν λείπουν παράλληλα τα σπιτικά γλυκά όπως carrot cake, Sweet Nadina και cheesecake.
(25354100) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 26.

 


Ousia
Οι Κυριακές στο 'Ousia' αποκτούν μια άλλη ουσία, με τις γευστικές επιλογές του μαγαζιού να προεκτείνονται και σε λιχουδιές τύπου brunch. Το μενού διαθέτει κρουασάν, την ξακουστή brunch baguette η οποία "κρύβει" στο εσωτερικό της αβγό, μπέικον και λουκάνικο, ενώ η ομελέτα του συνοδεύεται από πατάτες και σαλάτα. Φυσικά, αν θες κάτι από το κανονικό μενού, κανείς δεν θα σου το αρνηθεί. Οι σαλάτες του άλλωστε είναι προκλητικές, το ίδιο και τα υπόλοιπα πιάτα του.
(25109040) Ειρήνης 14, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

 


The Cookhouse (The brunch club)
Ίσως να έχεις ακούσει για το The brunch club, ένα brunch event που διοργανωνόταν τις Κυριακές σε διάφορα μαγαζιά. Αυτή η φιλοσοφία λοιπόν που συμπεριελάμβανε ένα ολιστικό brunch μενού με υγιεινά αλλά και αμαρτωλά αμερικάνικα εδέσματα απέκτησε από τα μέσα Μαρτίου το δικό της χώρο στη Γλάδστωνος, από όπου σερβίρει όλη την εβδομάδα, από τις 07.30 μέχρι τις 19.30, πρόγευμα και γεύμα τύπου brunch. Ένα από τα hits του είναι το λιωμένο αβοκάντο πάνω σε rye bread και ομελέτα, ενώ ακαταμάχητα θεωρούνται τα αμερικανικά pancakes του με mascarpone, blueberries και maple syrup.
(99849513) Γλάδστωνος 112, κατ. 5.

 


Χρυσολεμονιά
Στα μελλοντικά σχέδια της Χρυσολεμονιάς στην Ασγάτα είναι να δημιουργήσει τις Παρασκευές ένα brunch concept με σπιτικό ψωμί, παραδοσιακή χωριάτικη ελιόπιτα, χαλούμι, λουκάνικο, πίτες στο ξυλόφουρνο και άλλες νοστιμιές της κυπριακής παράδοσης.
(99359544) Αποστόλου Πέτρου και Παύλου 1, Ασγάτα.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ


Alchemies
Οι γαστρονομικές αλχημείες στο Alchemies δεν περιορίζονται μόνο στα συνηθισμένα μεσημεριανά και βραδινά γεύματα αλλά προεκτείνονται και στα προγεύματα, που μπορείς να τα χαρείς καθημερινά από τις 09.00-13.00 και σαν brunch ιδέα. Η γευστική στρατιά κάνει απαρτία με ομελέτα, English breakfast, δηλαδή λουκάνικο, αβγά και μπέικον, με Alchemies breakfast το οποίο περιέχει ομελέτα, χαλούμι, ντομάτα, γαλλικό toast, ζαμπόν και μαρμελάδα, επίσης με το sweet breakfast που περιλαμβάνει τηγανίτες και σάλτσα φράουλας και τέλος με το baked basket που γεμίζει το στομάχι με φρεσκοψημένα γλυκά και αλμυρά.
(97665555) Ερμού 106-108.

 



Καφέ της Χρυσάνθης (Το)
Στο cafŽ της Χρυσάνθης, σερβίρεται από το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, brunch μενού. Άσε που τα εδέσματά της είναι σχεδόν all day brunch. Ξεκίνησε τη μέρα σου με English breakfast ή Cyprus grand breakfast το οποίο έχει λίγο από όλα, ή με αβγό και τυρί στην πίτα, και σίγουρα θα ευφρανθεί ευχάριστα η ψυχή σου καθώς και το στομάχι σου, απολαμβάνοντας κλασικές αλλά ακαταμάχητες λιχουδιές.
(24256262) Νικολάου Ρώσου & Ηφαίστου 1.

 


Landhaus Kitchenbar
Τα Σάββατα έχουν άλλο αέρα στο Landhaus Kitchenbar (το πρώην Lord Kitchener), το οποίο μετακόμισε από τον Ψεματισμένο σε καινούργιο χώρο στη Σκαρίνου. Η όρεξη ανοίγει κατά τις 12.00 με ένα lunch like brunch που συμπεριλαμβάνει ελαφριά σνακ, σούπες, scrambled eggs, διάφορα είδη σχάρας, φρέσκους χυμούς και τελειώνει στις 15.00.
(24333484) Σκαρίνου, επ. Λάρνακας.




Old Market

Ο γαστρονομικός τρόπος σκέψης των ανθρώπων του 'Old Market' έχει μια ωριμότητα και μια διεθνή αύρα. Για αυτό και το brunch που σερβίρουν τα σαββατοκύριακα, που αρχίζει στις 11.00 και τελειώνει στις 15.00, συμπεριλαμβάνει 8-10 είδη διεθνούς κουζίνας. Ξεχωρίζει το breakfast at Bali με κοτόπουλο, noodles, λαχανικά και τηγανητό αβγό σαν μάτι, επίσης το Big Market sandwich με ψωμί πανίνι παραγεμισμένο με αβγό και μπέικον, και τέλος το ελαφρύ και πιο παραδοσιακό Love Cyprus με χωριάτικο σουσαμένιο κουλούρι, αναρή και χαρουπόμελο.
(94011011) Κλεάνθη Καλογερά 51, Λαϊκή Γειτονιά.

 


Muse Café
Τα πρωινά σου μπορούν να γίνουν πιο ξέγνοιαστα και όμορφα στο Muse αφού η μαγευτική θέα της πόλης και της θάλασσας από ψηλά σου ανοίγουν την όρεξη. Αν και δεν διαθέτει brunch, ωστόσο το αγγλικό πρόγευμα που σερβίρει μέχρι τις 12.00 είναι μια αξιόλογη λύση για να 'σβήσεις' την πείνα σου, ενώ τα ορεκτικά του, ανάμεσά τους σούπα ημέρας, τριγωνάκια πίτας με πέστο βασιλικού, ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και καρύδια, τα smoked salmon rolls με τυρί κρέμα και κουκουνάρι ή το bacon wrapped halloumi σε προκαλούν αμετανόητα. Άσε που τα ιταλικά σάντουιτς και τα δημιουργικά burgers του θα σου 'ξεσηκώσουν' την όρεξη για βαρβάτο 'προγευματομεσημεριανό'.
(26941951) Μουταλλάς.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close