Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2015
Απόλαυσε τη χαλαρή βόλτα σου στην οδό Λήδρας και φτάνοντας στο τέρμα της, διάλεξε ένα από τα υπέροχα τραπεζάκια που έχουν στρωθεί στο άρτι αφιχθέν μεζεδοπωλείο Άναμμα. Ο πεπειραμένος στο χώρο της εστίασης, ιδιοκτήτης του, Χρήστος, και τα ευγενέστατά του γκαρσόνια, θα σου υποδείξουν ένα από τα όμορφα στρωμένα τραπεζάκια επί του πεζόδρομου, αλλά και εντός της new age ταβερνούλας, κάτω από τον ολοπράσινο, επιτοίχιο κήπο. Αν θέλεις μια θέση στην παραδεισένια, εσωτερική και με νότες από χωριό, αυλή, κάνε την κράτησή σου εκ των προτέρων και απόλαυσε εκεί τα φρεσκοκαμωμένα ορεκτικά σου.

Δώσε ιδιαίτερη σημασία στην αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, στη φέτα με λαδορίγανη, στην ήπια τυροκαυτερή ή στο εξαίρετο σαγανάκι κεφαλογραβιέρα. Συνόδευσε το πρώτο σου ουζάκι παρέα με ντάκο Κρητικό με κριθαροκούλουρο, ελιές και σπιτικό χαλούμι στα κάρβουνα και εξαίρετη στη γεύση σαλατοδημιουργία Λήδρας με πράσινα φύλλα, παστά φρούτα και σπόρια, με όλο το συνονθύλευμα μουσκεμένο με dressing από βραβευμένο χαρουπόμελο Ανώγυρας. Ο ξυλόφουρνος ανάμεσα στις πετούνιες, τα μικρά ελαιόδεντρα και τους κτισμένους με κόκκινα τουβλάκια και πέτρα, τοίχους, θα ’ναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για να ξεφουρνίσει το απίστευτα τρυφερό κατσικάκι, πλάι σε πατάτες, ευλογημένες με γραβιέρα Νάξου. Η παγωμένη μπιρίτσα, θα γίνει ο καλύτερος εταίρος για τα σχαροψημένα σε πραγματικά κάρβουνα, ξυλάκια με σουβλάκι χοιρινό ή αρνίσιο. Το κοτόπουλο φιλέτο ή κεμπάπ ή το εξαίρετο γιαουρτλού, τα κυπριακά με βούλα και υπογραφή αρνίσια παϊδάκια, η μαριναρισμένη μπριζόλα και το ξεκοκαλισμένο, ζουμερό κοτόπουλο, πρέπει πάση θυσία να γραφτούν με κεφαλαία γράμματα στο μπλοκάκι παραγγελιών σου.
Σχετικά
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase
Burger Nights με ζουμερά burgers και καλοκαιρινά cocktails, στον «μυστικό κήπο» της Λευκωσίας
Το απόλυτο σημείο συνάντησης για φαγητό και ποτό
10 ταράτσες, κήποι και αυλές στη Λευκωσία, για νόστιμο summer in the city
Οι τοποθεσίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για απόδραση από τη ζέστη, νοστιμιά και δροσιά
Στα 7 Κλειδιά αφιερώνουν μια βραδιά στα πορτοκαλί κρασιά της Κύπρου
Εδώ θα ανακαλύψεις και θα δοκιμάσεις επιλεγμένες ετικέτες τοπικών πορτοκαλί κρασιών
Μία ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, που αξίζει να ανακαλύψεις
Εδώ θα απολαύσεις το γεύμα σου με φόντο το απέραντο γαλάζιο
food is life: δοκιμάσαμε το νέο καλοκαιρινό μενού των wagamama και αυτά είναι τα πιάτα που ξεχωρίσαμε
Mε δροσερές επιλογές, έντονα αρώματα και πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην άνεση του comfort food και τη φρεσκάδα που ζητά η εποχή
Yakitori by the Pool: Η πιο ατμοσφαιρική γαστρονομική βραδιά του καλοκαιριού
Tο O’Shin του Elysium προσκαλεί τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας σε μια βραδιά όπου η φωτιά, η τεχνική και η γεύση γίνονται ένα
Ένα υπέροχος κήπος, δύο σεφ, μία κορυφαία εμπειρία
Το Four Hands Dinner στο Ristorante Bacco μετέτρεψε ένα καλοκαιρινό βράδυ σε εμπειρία αισθήσεων