Things to Do , Top Stories

5 λόγοι που το καλοκαίρι είναι πιο ωραίο στην Ελλάδα

#ΤhisIsGreece

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2015

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, από τη μια η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί όρθια και από την άλλη, όπως πολλά διεθνή Μέσα τόνισαν, παραμένει η Ελλάδα που αγαπάμε. Οπότε αυτό το μκαλοκαίρι, κι αυτή τη φορά ακόμα πιο επιτακτικά, επιλέγουμε Ελλάδα για τις διακοπές μας. Γιατί μας χρειάζεται και γιατί είναι πάντα όμορφη. Το Check In επιλέγει και προτείνει τους πέντε λόγους για τους οποίους πρέπει να μπεις στο αεροπλάνο και να προσγειωθείς σε κάποια ελληνική παραλία και όχι μόνο.
 
1. Το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου
 
 
Μπορεί το Αιγαίο να είναι στη συνείδηση όλων η πρώτη επιλογή, αλλά οι παραλίες του Ιονίου κρύβουν μυστικά. Το διάσημο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο ξεχωρίζει για τα υπέροχα τιρκουάζ νερά και την κατάλευκη άμμο και τα θεόρατα βράχια που υψώνονται και κάνουν το τοπίο επιβλητικό. Το καραβάκι που θα σε φέρει εδώ από τον Άγιο Νικόλα Βολιμών ή το Πόρτο Βρώμη, θα σε αφήσει να βουτήξεις στα υπέροχα νερά και να βγεις κολυμπώντας στην παραλία. 
 
 
Στην Αντίσαμο, στην Κεφαλονιά, θα αναβιώσει στη μνήμη σου η θρυλική ταινία "Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι". Πρόκειται για την πιο ψαγμένη παραλία του νησιού με μεγάλα στρογγυλά βότσαλα που περικλείεται από καταπράσινους λόφους που φτάνουν μέχρι τα διάφανα νερά της. Canal d' amour, έτσι λένε οι Κερκυραίοι το Σιδάρι, ένα μικρό ρομαντικό κολπίσκο με δύο βράχους να δημιουργούν ένα φυσικό κανάλι.
 
 
 
2. Ένα κρυμμένο διαμάντι στα Δωδεκάνησα


 
Είναι ένα μικρό νησάκι, με λιγότερους από 500 κατοίκους, η Χάλκη. Γέμισε τις βαλίτσες σου με βιβλία και χαλάρωσε. Το κουκλίστικο λιμάνι, το Νημποριό, με τα πέτρινα αρχοντόσπιτα είναι και ο μοναδικός οικισμός. Οι ταβέρνες μετριούνται στα δάχτυλα και το nightlife εξαντλείται στα λίγα καφέ. Η παραλία του Πόνταμου (αμμουδιά με λίγα αλμυρίκια, ταβέρνα και καντίνα) είναι δέκα λεπτά δρόμος, ενώ στις υπόλοιπες παραλίες θα πας με καϊκάκι. Στο Παλιό Χωριό θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από τα ερείπια του Φρουρίου των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη.
 
 
 
3. Η Μύκονος είναι πάντα hot


 
Η κοσμοπολίτισσα ντίβα του ελληνικού καλοκαιριού επαναπροσδιορίζεται κάθε χρόνο. Επίλεξε τον "Scorpios" στην Παράγκα (φωτο), τον "Panormos" στην ομώνυμη παραλία και το "Monarch" στο Καλό Λιβάδι για ατέλειωτο beach life, ενώ στις διεθνείς αφίξεις ξεχωρίζουν το "Buddha Bar Beach", το "Hakkasan" και το "Victoria's Secret".
 
 
Φέτος, η Χώρα μετά από χρόνια έχει ξανά την τιμητική της, ενώ οι πιο σπουδαίοι σεφ κατέβηκαν στο νησί και δημιουργούν υπέροχα πιάτα. Μεταξύ αυτών ο Έκτορας Μποτρίνι, ο δικός μας Χριστόφορος Πέσκιας, ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Γκίκας Ξενάκης.
 
 
4. Οι γεύσεις της ζωής μας είναι στη Σκύρο
 
 
Φημίζεται για τα σπίτια του αυτό το κάπως απομονωμένο νησί των Σποράδων, όμως, όταν το επισκεφθείς, θα καταλάβεις ότι κρύβει πολλές ακόμα ομορφιές. Το τοπίο είναι παρθένο και οι παραλίες όμορφες, με τα σκυριανά αλογάκια να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στη φύση, όμως το φαγητό του νησιού είναι πολύ ιδιαίτερο. Η καλύτερη μπουγάτσα που έχεις φάει ποτέ είναι κρυμμένη στο κεντρικό δρομάκι της Χώρας. Στα ξενοδοχεία "Νεφέλη" και "Ammos", θα δοκιμάσεις σκυριανές λαδόπιτες, τραχανόπιτες με γλυκό και αλμυρό τραχανά, επτάζυμο ψωμί και ντόπια τυριά. Στο καφενείο του Μπάρμπα Γιάννη και της Μαρίτσας από το 1952, πρέπει να φας τους κεφτέδες, τα τηγανόψωμα και τους κολοκυθοκεφτέδες, ενώ στον Άγιο Πέτρο η αποκάλυψη είναι τα ντόπια αρνάκια και κατσικάκια που φτάνουν στο τραπέζι πεντανόστιμα και απογειώνουν πραγματικά τον ουρανίσκο.
 
 
5. Cocktails forever!
 
 
Διακοπές χωρίς μπαρότσαρκα δεν γίνονται, όπως καλοκαίρι χωρίς cocktails δεν γίνεται. Κράτα σημειώσεις για το πού θα βρεις το σωστό κόσμο και το πιο hip περιβάλλον για να το ρίξεις έξω. Στη Μύκονο πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε ένα πέρασμα από το "Jackie O". Εδώ θα πας για την ανεπανάληπτη εμπειρία, από το υπέροχο ηλιοβασίλεμα μέχρι τα θρυλικά shows. 
 
Στη Σύρο θα βγεις στο "Baba Bar", στην Ερμούπολη για να συναντήσεις ιστιοπλόους και τους hipsters του νησιού. Tο "Αργώ" στη Σίφνο είναι το πρώτο cocktail bar του νησιού και εδώ και 35 χρόνια είναι το απόλυτο hot spot. Στη Νάξο θα πας οπωσδήποτε στο "Yazoo", που είναι πάνω στη θάλασσα και σερβίρει και ωραίες πειραγμένες ναξιώτικες γεύσεις. Το "Agosta" στην Πάρο είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να έχεις πάει έστω και μια φορά στη ζωή σου, ενώ το Τζιτζίκι στην Αμοργό με τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, παίζει δυνατά και κάθε βραδιά όλα μοιάζουν μαγικά.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close