Things to Do , Εκδηλώσεις

Η Λεμεσός ανταλλάζει βιβλία δωρεάν!

Εγκαινιάζεται η πρώτη Παγκύπρια δημόσια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη, και στο γεμισμά της μπορείς να συμβάλεις κι εσύ

Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2015

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση εγκαινίων της 1ης Παγκύπριας δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:00 στην Πλατεία Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ (Αρχ. Κυπριανού 23, Λεμεσός).

Τη Βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αμπατζής και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου (οι όποιοι θα παραστούν στα εγκαίνια, και την παρουσίασαν στη σκηνή του TEDxAthens 2012) και ανήκει σε μια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου ανταλλακτικών βιβλιοθηκών.

Πρόκειται για ένα "δημόσιο, υπαίθριο έπιπλο", όπου ο καθένας μπορεί να προσφέρει και να ανταλλάξει βιβλία 24 ώρες το 24ωρο, ελεύθερα και δωρεάν... 

 

 

Η πρόταση αφορά:

  • στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.
  • Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή.
  • Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
  • Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

Κατά την τελετή εγκαινίων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους αρχιτέκτονες και καλείται να γεμίσει τη βιβλιοθήκη με βιβλία από την προσωπική του συλλογή. Γι’ αυτό όσοι θα παρευρεθείτε παρακαλώ όπως προσφέρετε ένα βιβλίο από τη προσωπική σας συλλογή.

 

Τα Costa Coffee στηρίζουν την εκδήλωση με αυθεντικό ιταλικό Costa Coffee.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close