Things to Do , Εκδηλώσεις

Sexpectations, ένα φεστιβάλ για το ερωτικό σώμα στη σκηνή!

Στο πλαίσιο του6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Περφόρμανς Open House της Στέγης Χορού Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2015

Tο φετινό φεστιβάλ Open House θα φιλοξενήσει έργα χορού και περφόρμανς που πραγματεύονται τόσο την οπτική της σεξουαλικής λειτουργίας του σώματος, όσο και της αισθησιακής πτυχής του στη σκηνή. Τέσσερις χορογράφοι από την Ουγγαρία, την Ελβετία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο θα δώσουν τη δική τους προσέγγιση στη θεματική του φεστιβάλ, ενώ παράλληλα θα συνυπάρχει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργαστηρίων, ομιλιών και προβολών ταινιών.

Το Sexpectations συμπεριλαμβάνει έργα που σχολιάζουν και υπογραμμίζουν θέματα που αφορούν στις πολλαπλές και ευμετάβλητες διανθίσεις της σεξουαλικής ταυτότητας, την έμφυτη ικανότητά της να προτείνει ρόλους, να δημιουργεί φαντασιώσεις, να εφευρίσκει στάσεις, τάσεις, στυλ και να "συσχετίζεται" με τον έρωτα. Τα συγκεκριμένα έργα δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να έρθουν αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις, τα πρέπει και τα μη που προτείνει η σωματική επαφή και τελικά να θυμηθούν την ουσιαστικότερη ανάγκη όλων των ζωντανών πλασμάτων, την επικοινωνία!

Κάποια από τα έργα απευθύνονται αποκλειστικά σε κοινό 18+.

Αναλυτικά οι παραστάσεις του φεστιβάλ είναι οι εξής:

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, 20.30
CONDITIONS OF BEING A MORTAL της ομάδας HODWORKS, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός
Η νέα παραγωγή της Adrienn Hód  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η συνύφανση της σωματικότητας με μια αλυσίδα συναισθημάτων. Στη συγκεκριμένη παράσταση το υποσυνείδητο οδηγείται σε μια κατάσταση έκστασης που προκύπτει μέσα από τη συνεχόμενη κίνηση. Μέσα από εκρήξεις σεξουαλικής συμπεριφοράς και οπερατικές άριες βαθιών παρορμητικών ανάσων, το έργο εξελίσσεται σε ένα παιχνίδι τολμηρού κι όμως εκλεπτυσμένου, ευαίσθητου χιούμορ που αναιρεί κάθε προκατάληψη. Τα σώματα των χορευτών αναπλάθονται μέσω του συνονθυλεύματος των ενδόμυχών τους ιστοριών. Λειτουργούν ως μέσον διαπραγμάτευσης μεταξύ γης και ουρανού και θριαμβεύουν ενάντια στην ανιαρή αστική πραγματικότητα.
Το έργο απευθύνεται σε κοινό 18+ και περιέχει σκηνές που πραγματέυονται τη σεξουαλικότητα και το γυμνό σώμα.

 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 20.30
I CURE του IVO DIMCHEV, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
Ο διεθνούς φήμης Βούλγαρος περφόρμερ και χορευτής Ivo Dimchev θ' ανέβει στη σκηνή του Ριάλτο με μία παράσταση αλληλεπιδραστικής θεραπείας που υπόσχεται να απελευθερώσει το κοινό από κάθε ψυχολογική ή σωματική δυσκολία. Ο αντισυμβατικός αυτός σόουμαν προτείνει μέσα από τις διάφορες σκηνές του έργου εναλλακτικές προτάσεις θεραπείας, που δοκιμάζουν τα όρια της ζωντανής περφόρμανς.
Το έργο απευθύνεται σε κοινό 18+ και περιέχει σκηνές που πραγματέυονται τη σεξουαλικότητα και το γυμνό σώμα.

 

Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 20.30
‘in a nutshell’ της ΕΛΕΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός
Στο μέσο των μεταπτυχιακών της σπουδών, DasArts Master of Theatre, στο Theatre School του Amsterdam School of Arts, η Ελεάνα παρουσιάζει το νέο της έργο ‘in a nutshell’. Πρόκειται για μία δουλειά που προέκυψε μέσα από έρευνα σε θέματα κοινωνικού φύλου, ταυτότητας και σεξουαλικότητας.  Ένα έργο που αφορά το προσωπικό, ένα προσωπικό έργο, μια απόπειρα έκθεσης αλλά και ενστερνισμού ιδεών και αναγκών που ενδεχομένως να συναντώνται σε πολλούς από μας. Η παράσταση συντάσσει κείμενο και λόγο, ανάσα και γλώσσα. Πρόκειται για ένα έργο που αποδομεί την έννοια της δεξιότητας με ειλικρίνεια και ευφορία.  Η δημιουργός μοιράζεται, γίνεται οικεία, προκαλεί αμηχανία και συνάμα γοητεύει.

 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 20.30
FIELD της TABEA MARTIN, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
Τρία σώματα. Ένα πεδίο. Τα 100 καλύτερα ερωτικά τραγούδια. Πολεμούν σκληρά για την αγάπη, τη στοργή, την αναγνώριση. Το νέο αυτό έργο της διεθνούς φήμης Ελβετίδας χορογράφου Tabea Martin, ταλαντεύεται μεταξύ του αισθησιακού και του σεξουαλικού με τον πιο εκπληκτικά αθλητικό, δυναμικό και εκρηκτικό τρόπο!
Το έργο απευθύνεται σε κοινό 18+ και περιέχει σκηνές που πραγματέυονται τη σεξουαλικότητα και το γυμνό σώμα.

Χορηγός επικοινωνίας: City Free Press.
Περισσότερες πληροφορίες, dancehouse.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close