Things to Do , Εκδηλώσεις

Ο Χαρουπόμυλος Λανίτη ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης

Διεθνής βράβευση

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2015

Οι εγκαταστάσεις του Χαρουπόμυλου Λανίτη στη Λεμεσό, ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς από όλη την Ευρώπη, που βραβεύτηκαν από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Cultural Tourism Network (ECTN), στο πλαίσιο των βραβείων «Αειφόρου και Πολιτιστικού Τουρισμού 2015».

O ECTN βλέποντας ότι η πολιτιστική κληρονομιά, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τουρισμού, έχει θεσμοθετήσει τα βραβεία   «Αειφόρου και Πολιτιστικού Τουρισμού». Τα βραβεία αυτά έχουν στόχο την ανάδειξη τουριστικών προορισμών σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι διατηρούν και προβάλλουν σημαντικά σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας που βρίσκονται. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, ως ο επίσημος τουριστικός φορέας της πόλης, συμμετείχε στον πιο πάνω θεσμό με το έργο «Χαρουπόμυλος Λανίτη», και εξασφάλισε την τιμητική δεύτερη θέση.

Το θέμα των βραβείων για το 2015 ήταν «Βιομηχανική Κληρονομιά και Τουρισμός». Οι νικητές ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου «Βιομηχανική Κληρονομιά: Προοπτικές για Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στην Ευρώπη» η οποία διοργανώθηκε στη Ρίγα της Λετονίας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα του Χαρουπόμυλου Λανίτη – ιδιοκτησίας του Ομίλου Λανίτη -  βρίσκεται δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, και χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1800. Αρχικά o χώρος χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1920 μετατράπηκε σε χαρουπόμυλο. Αργότερα, και συγκεκριμένα στα τέλη του 1960 ο χώρος χρησιμοποιήθηκε σαν αποθήκη λιπασμάτων μέχρι το 2000. Σήμερα στο χώρο του Χαρουπόμυλου Λανίτη στεγάζεται το μουσείο επεξεργασίας χαρουπιού, στο οποίο διατηρούνται άθικτα τα παραδοσιακά μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία των χαρουπιών, και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και όχι μόνο. Επίσης στον ίδιο χώρο στεγάζεται το Κέντρο Ευαγόρας Λανίτης, όπως και εστιατόριο και χώροι εκδηλώσεων της εταιρείας Carob Mill Restaurants.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close