Things to Do , Εκδηλώσεις

Λεμέσια 2015: ένα 10ήμερο γεμάτο δράση, θέαμα και φυσικά άθληση!

16-25 Οκτωβρίου τα φετινά Λεμέσια

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015

«Έλα και εσύ, κάνε την άσκηση τρόπο ζωής». Mε αυτό το μήνυμα, ο Δήμος Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος για 16η χρονιά τα «Λεμέσια», ένα από τα σημαντικότερα διεθνή αθλητικά γεγονότα. Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Δήμου, που έχει πλέον καταστεί θεσμός θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 16 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015. Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα Λεμέσια θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι κορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Βασίλης Πολύμερος χάλκινος το 2004 και αργυρός το 2008, η Χρύσα Μπισκιντζή αθλήτρια κωπηλασίας με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό της και η Χριστίνα Γιαζιντζίδου, χάλκινη Ολυμπιονίκης το 2012.

Δες το Πρόγραμμα Αθλημάτων

‪#‎Παρασκευή‬, 16 Οκτωβρίου, 2015
18:00 - Fitness Day (Ημέρα Άθλησης) – Κυκλική Αποβάθρα Πολυλειτουργικού Πάρκου
Η Μέρα Άθλησης/Fitness Day θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στην κυκλική αποβάθρα του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00. Την εκδήλωση στηρίζουν τα γυμναστήρια KONDYLIS FITNESS CENTER, MODUS VIVENTI, ST. NICHOLAS, BODY ONE, MACHALEKIDIS GYM & SPANTIOS GYM.

‪#‎Σάββατο‬, 17 Οκτωβρίου, 2015
08:30 - Αγώνας Κανόε Καγιάκ – Θαλάσσια περιοχή Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
Οι αγώνες Κανόε Καγιάκ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 8:30  μπροστά από το οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Οι αθλητές στην ανοικτή κατηγορία ανδρών, γυναικών και τα μίνι καγιάκ θα διανύσουν απόσταση 200 μέτρων. Οι κούρσες θα είναι ανά 2 αθλητές με την μορφή Knock Out και αυτός που θα κερδίζει θα περνά στον επόμενο γύρο μέχρι να βγει ο νικητής.


10:00 - Fudokan Καράτε – Do ( παίδων & εφήβων - ανδρών) – Λύκειο Αγίας Φυλάξεως
Το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στις 10:00  θα διεξαχθεί Παγκύπριος Αγώνας Καράτε παίδων στο κλειστό γήπεδο του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως. Την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα, θα διεξαχθεί ο αγώνας για τις κατηγορίες εφήβων – ανδρών.


15:00 - Run in colourΧώρος Στάθμευσης Εναερίου
Το Run in Colour θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 17 Οκτωβρίου και αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση των Λεμεσίων. Στην πιο διασκεδαστική εκδήλωση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, το κοινό καλείται να λάβει μέρος τρέχοντας ή περπατώντας με χρώμα, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Λεμεσού, ξεκινώντας από το χώρο στάθμευσης εναερίου στις 15:00. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση μέχρι τις 9 το βράδυ. Η εκδήλωση στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου και χορηγείται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το κοινό με τη συμμετοχή του, στηρίζει το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου. Εξασφάλιση εισιτηρίων στο: www.runincolour.com ή στα περίπτερα: Άγιος Νικόλαος και SO-EASY στη Λεμεσό, Time-Out στην Πάφο, Τζιοβάνι στη  Λάρνακα και Οκτάγωνο στη  Λευκωσία. Με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστική μπλούζα Run in Colour, προστατευτικά γυαλιά και... χρώμα!

16:00 - Συνάντηση Βετεράνων Αθλητών Στίβου – Λανίτειο
Οι Βετεράνοι αθλητές Στίβου θα συναντηθούν το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, στις 16:00 στο Λανίτειο Στάδιο. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού. Θα αγωνιστούν στο μήκος, ακόντιο, δισκοβολία, 100 μέτρα, 200 μέτρα, 800 μέτρα και επιπλέον 3000 μέτρα για τους άντρες και 400 μέτρα για τις γυναίκες.

16:30 - Indoor Rowing Λύκειο Λινόπετρας
O Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας θα διεξαχθεί τo Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στις 16:30, στο κλειστό γήπεδο του Λυκείου Λινόπετρας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν περίπου 250 άτομα από σωματεία και ναυτικούς ομίλους της Κύπρου και της Ελλάδος, ενώ φέτος αναμένονται και συμμετοχές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιτζή.

 

‪Κυριακή‬, 18 Οκτωβρίου
10:00 - Ποδηλατικός Γύρος – εκκίνηση: Χώρος Στάθμευσης Εναερίου
Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού και η Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων Λεμεσού διοργανώνουν για 16η συνεχή χρονιά τον καθιερωμένο και επιτυχημένο ποδηλατικό γύρο της Λεμεσού την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 10:00, με σημείο έναρξης το χώρο στάθμευσης Εναερίου. Οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, προς τα φώτα Ομονοίας, το Λιμάνι, τη Φραγκλίνου Ρούσβελτ, καταλήγοντας και πάλι στο χώρο εκκίνησης. Τερματίζοντας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τα διπλώματα τους.


10:00 - Futocan καράτε – DO (εφήβων / ανδρών) – Λύκειο Αγίας Φυλάξεως


Κι άλλες διοργανώσεις
15ος Διεθνής Αγώνας Πυγμαχίας

Για τους φίλους της Πυγμαχίας θα διεξαχθούν για δύο συνεχόμενες ημέρες ο 15ος Διεθνής Αγώνας Πυγμαχίας στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου στις 6 το απόγευμα, με συμμετοχή αθλητών Ολυμπιακού επιπέδου από 15 χώρες. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και οι τελικοί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Βράβευση Αρίστων Αθλητών και Σωματείων
Η Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, Αθλητικών Προτύπων και Σωματείων θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στις 19:30. Κατά τη διάρκεια της Τελετής ο Δήμος Λεμεσού θα βραβεύσει αθλητές, αθλήτριες και σωματεία της πόλης μας που αρίστευσαν και διακρίθηκαν για τις επιδόσεις  τους. Θα τιμηθούν επίσης για τη μεγάλη τους προσφορά αθλητικοί παράγοντες της Λεμεσού.

Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων
Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 το πρωί  θα διεξαχθεί στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ), ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΡΗ και Δήμου Λεμεσού.

Καλαθόσφαιρα σε Αναπηρικά Καροτσάκια
Για πρώτη φορά στο θεσμό των Λεμεσίων εντάσσεται ο αγώνας καλαθόσφαιρας με  αθλητές σε αναπηρικά καροτσάκια.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 10:00, στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ).

Αγώνες Ιστιοπλοΐας
Οι αγώνες ιστιοπλοΐας θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.  Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στην κατηγορία B’ Optimistic Cup & 420 Youth Boys & Youth Girls / Mixed U19 και στην γενική κατηγορία σκαφών. Σε κάθε κατηγορία θα πραγματοποιηθούν 3 ιστιοδρομίες.

18ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί ο 18ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου 10χλμ. που διεξάγεται κάθε χρόνο εις μνήμη του Μάριου Αγαθαγγέλου. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και αγώνας 3χλμ. για ενήλικες και 1 χλμ. για παιδιά. Χώρος εκκίνησης και τερματισμού θα είναι το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ).  Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν φανέλες και μετάλλια.

Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης
Το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο κολυμβητήριο του ΚΟΤ με ώρα έναρξης 10 το πρωί. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 4 μικτές ομάδες ανοιχτής κατηγορίας Υδατοσφαίρισης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο Facebook.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close