Things to Do , Top Stories

Πάμε Αθήνα!

Κάτι απροσδιόριστα μαγευτικό σε κάνει να επιστρέφεις πάντα εκεί!

Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2015

Ό,τι και να πούμε θα 'ναι πολύ λίγο για μια πόλη που έχει περάσει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Και που όπως δεν το έβαλε κάτω και κανείς και τίποτα δεν κατάφερε να κλέψει τίποτα από τη γοητευτική της αίγλη.

Αυτή την εβδομάδα μοιραζόμαστε μαζί σου αγαπημένες συνήθειες για κάθε φορά που βρισκόμαστε στην αγαπημένη μας πόλη.

Για αρχή προτείνω να ξεκινήσεις αργά το πρωί βόλτα από Σύνταγμα προς Θησείο. Με τα πόδια έτσι! Διασχύζεις το Μοναστηράκι και κατά το μεσημέρι σταματάς σε ένα από τα πολλά εστιατόρεια στην Ανδριανού.Να θυμάσαι το κλασικό και γνωστό σε όλους μας "Κουζίνα"! Διαχρονική αξία! 

Στη συνέχεια προχωράς προς Θησείο και κάπου εκεί στα αριστερά είναι η είσοδος προς Ακρόπολη. Ανεβαίνεις στον Αρχαίο Λόφο περνώντας από την Αρχαία Αγορά, τη Στοά Αττάλου και το Ναό του Ηφαίστου. Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο έχεις επιλογή ή να το επισκεφτείς για πολλοστή φορά για πρώτη αν δεν το έχεις κάνει ακόμα ή να πας στο Μουσείο της Ακρόπολης για καφέ. Ή ακόμα και να παρακολουθήσεις μια από τις εκθέσεις του.

Ίσως να περνά απ΄το μυαλό σου ότι όλα αυτά είναι πολύ μπανάλ! Κι όμως! Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι τα Αναφιώτικα. Φεύγοντας από το Μουσείο φρόντισε να μην κάνεις την ίδια διαδρομή, δηλαδή να περάσεις απ΄την Αεροπαγήτου. Να πας απ΄την άλλη μεριά του Λόφου που είναι τα Αναφιώτικα.

Αναρωτιέσαι τι είναι; Είναι λες και βρίσκεσαι σε Κυκλαδίτικο Νησί στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια συνοικία η οποία κτίστηκε πριν πολλά χρόνια από κάτοικους της Ανάφης. Καταπράσινη με την κυκλαδίτική πέτρα, τα λευκά σπίτια και τα μπλε παράθυρα! Είναι όμορφο όλο αυτό! Τόσες χιλιάδες χρόνια μαζεμένα σε μια μέρα! Ο αρχαίος πολιτισμός της Ακρόπολης, ο νησιώτικος χαρακτήρας, το υπερσύγχρονο μουσείο και ο εκμοντερνισμός του Κέντρου της πόλης! 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close