Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτός είναι ο σεφ της χρονιάς

Ο Αντρέας Αντρέου βραβεύτηκε στα Check In Eating Awards ως ο σεφ του 2015

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015

Η συστοιχία των Check In Eating Awards που κοσμεί την είσοδο του εστιατορίου Vivaldi στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, αποτελεί γι’ αυτόν μια μικρή επιβράβευση των μέχρι τώρα άριστων γαστρονομικών επιτευγμάτων του.

Σοβαρός, μα συνάμα προικισμένος με ανήσυχο πνεύμα, φιλομαθής και δημιουργικός, μα την ίδια στιγμή, πρέσβης της γαλλοπρεπούς φινέτσας στην αρχιτεκτονική πιάτου, εντυπωσιάζει με κάθε πιάτο του όλες τις αισθήσεις, αλλά πρωτίστως, όλους ανεξαιρέτως τους ουρανίσκους. Όμορφες ιστορίες γεύσης που ξεκίνησαν παράλληλα με τις σπουδές του στο Birmingham College of Food, με τον Ανδρέα να περνά από όλα τα στάδια προετοιμασίας και παρουσίασης υψηλών προδιαγραφών πιάτων, τόσο στις εγκαταστάσεις του κολεγίου όσο και σε επώνυμα εστιατόρια ξενοδοχειακών μονάδων της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα αξιέπαινα γαστρονομικά δείγματα γραφής του, τον φέρνουν σχεδόν αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του, να υπηρετεί σε όλα τα πόστα στις κουζίνες του Francine’s restaurant και του πεντάστερου λονδρέζικου ξενοδοχείου The Churchill Intercontinental. Το πέρασμά του από τις κουζίνες του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin, εστιατορίου Chez Nico στο Park Lane του Λονδίνου, ήταν καταλυτικό, αλλά και προσοδοφόρο για τη μετέπειτα πορεία του. Το 2001 αποτελεί γι’ αυτόν χρονιά-σταθμό, εφόσον εισέρχεται στους γαστρονομικούς κόλπους του ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό, αποδεικνύοντας, μα κυρίως επιδεικνύοντας από την πρώτη μέρα το υψηλό επίπεδό του, την ομαδικότητα που τον χαρακτηρίζει συθέμελα, αλλά και τις ηγετικές του ικανότητες. Με καθαρόαιμες μεθόδους μαγειρικής και παρουσίασης πιάτου, συμμετέχει σε πληθώρα παγκύπριων, αλλά και διεθνών διαγωνισμών μαγειρικής, γίνεται μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής του νησιού μας, αποκομίζοντας έτσι, εκτός από μοναδικές εμπειρίες και πάμπολλες χρυσές, αργυρές και χάλκινες διακρίσεις. Πέντε χρόνια αργότερα πρωτοστατεί δυναμικά, παίρνοντας τη θέση του Executive Chef του πολυβραβευμένου σήμερα, ιταλικής, δημιουργικής κουζίνας, εστιατορίου Vivaldi, στο οποίο διατηρεί το ίδιο πόστο μέχρι αυτή τη στιγμή, με τον Ανδρέα να χρησιμοποιεί περίτεχνα τις πρώτες ύλες του κάθε πιάτου ξεχωριστά, δημιουργώντας εδώδιμα έργα τέχνης που αναμφίβολα αξίζει να λοξοδρομήσεις κατά πολύ από τη συνήθη σου πορεία για να τα γευτείς.

Με δείκτες την άριστη ποιότητα υλικών, την αυθεντικότητα των γεύσεων και των αρωμάτων, αλλά και τη δημιουργική πνοή σε κάθε πτυχή του πιάτου, απογειώνει με περισσή τέχνη το βοδινό καρπάτσιο, ενισχύοντάς το με baby αγκινάρες και φιλετάκια τρούφας και παρμεζάνας, αλλά και αποπλανεί το στόμα με τριλογία από foie gras, δροσισμένη με apple confit και sorbet από σικελιανό γλυκό κρασί. Οι χειροποίητες πάστες του, μοναδικές και απείρως γευστικές, θα εξιτάρουν με τα μαύρα, γεμιστά με κάβουρα, agnolotti, αγγιγμένα με reduction από ζωμό θαλασσινών, ενώ οι λάτρεις των ψαρο-κρεατοδημιουργιών θα ανέβουν στον έβδομο γευστικό ουρανό με σιγοψημένο dover sole σε κρέμα από σαφράν ή με μοσχαρίσιο φιλέτο με γλυκάδια, νοτισμένα με πουρέ κολοκύθας. Ένα συνονθύλευμα, αρμονικά παντρεμένων γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και υφών, που δύσκολα αφήνουν τον οποιοδήποτε γαστρονόμο ασυγκίνητο. Επιβράβευση της όλης αριστοτεχνικής γαστρονομικής προσπάθειας, αλλά και της προσφοράς του σεφ Ανδρέα Ανδρέου στη δημιουργική ιταλική κουζίνα, αποτελεί και η φετινή βράβευσή του με το βαρύτιμο έπαθλο του Chef of the Year 2015.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close