Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Como Osteria: Η καλύτερη νέα άφιξη για το 2015

Βραβεύτηκε στα φετινά Check Ina Eating Awards

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Tal Mashkif & Δημήτρης Τσαγγαράς

ΣΕΦ
Σταύρος Χαραλάμπους  

   

Με το που πατάς το πόδι σου εντός του εστιατορίου, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα χώρο εξαιρετικό. Βρίσκεται, εξάλλου, στο ισόγειο των δίδυμων πύργων Olympic Residence στη Λεμεσό και έχει θέα φυσικά τη θάλασσα. Από το πρωί ξεκινάς με ένα caramel latte macchiato ή με ένα φλιτζάνι από jasmine premium tea, ενώ μπορείς να απολαύσεις σάντουιτς ή πρόγευμα. Η ουσία όμως και η μαγεία του αυθεντικού αυτού ιταλικού εστιατορίου βρίσκεται στο γεύμα και στο δείπνο.

Εκτός από την εξαιρετική πραγματικά εξυπηρέτηση, εκτός από τις πρώτες ύλες και τη μαεστρία του σεφ, το μενού από μόνο του είναι καλοδουλεμένο με υπέροχες γαστρονομικές προτάσεις. Τη μέρα που το επισκεφθήκαμε δοκιμάσαμε για ξεκίνημα την insalata di Monaco με λαχανικά στη σχάρα, τυρί γκοργκοντζόλα, καρύδια και βαλσάμικο και μαζί το συνδυάσαμε με μια λεπτόφυλλη πίτσα Bufalina, δηλαδή μια πίτσα με βουβαλίσια μοτσαρέλα, βασιλικό, προσούτο και ρουκόλα. Δύο πιάτα πραγματικά εξαιρετικά, με ισορροπημένες γεύσεις που δεν χόρταινες να απολαμβάνεις. Για κυρίως επιλέξαμε μια pasta a la Norma με ντομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, βασιλικό, μελιτζάνα και τυρί ρικότα, μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή, καθώς κι ένα φιλέτο τσιπούρας με μαύρες ελιές, αγκινάρες και ντοματίνια σερβιρισμένα με πολέντα –αυθεντική πολέντα– που πραγματικά μας εντυπωσίασε.

Εκείνο όμως που κέρδισε τα βλέμματα και τους γευστικούς κάλυκες ήταν το φιλέτο λαβράκι σερβιρισμένο με ριζότο και μανιτάρια πορτσίνι. Για το τέλος, γλυκαθήκαμε με tiramisu με φρούτα του δάσους και ένα εξαιρετικό σοκολατένιο φοντάν. Η συνολική παρουσίαση τόσο των πιάτων όσο και η ατμόσφαιρα και η ποιότητα, αλλά και η αγάπη των θαμώνων χαρίζουν στο Como Osteria το βραβείο της Καλύτερης Νέας Άφιξης στα Check In Eating Awards 2015. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close