Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το εστιατόριο με την καλύτερη δημιουργική κουζίνα για το 2015

Βραβεύτηκε στα φετινά Check In Eating Awards

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2015

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Ηρόδοτος Δαμάλης

ΣΕΦ
Ηρόδοτος Δαμάλης

Πάνω από 30 χρόνια ο Ηρόδοτος Δαμάλης ή, όπως χαρακτηριστικά τον φωνάζουν όλοι, ο Ρόντι, εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Ξεκίνησε από τη Νότια Αφρική, αλλά η ζωή και οι περιπέτειες που αυτή επιφυλάσσει, ή μάλλον καλύτερα οι εκπλήξεις της, τον έφεραν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, όπου εδώ και χρόνια δημιουργεί τα πιατάκια που μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή. Εξ ου και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ‘Τα Πιατάκια’ του Ρόντι βραβεύονται στα Check In Eating Awards, καθώς το 2006 βραβεύτηκαν στην κατηγορία Nice Price όπως και το 2009, ενώ το 2012 βραβεύτηκαν στην κατηγορία Μεσογειακή Κουζίνα.

Η δημιουργικότητάς τους και η νοστιμιά τους, τα έφεραν και φέτος υποψήφια στη νέα κατηγορία ‘Δημιουργική Κουζίνα’, αφού για άλλη μια φορά ο ‘εμπνευστής’ τους κατάφερε να εκπλήξει όλα τα μέλη των γευσιγνωστών με την εξαιρετικά δημιουργική του προσέγγιση στην κυπριακή κουζίνα. Εξάλλου, το μαγαζί του είναι ένας χώρος γεμάτος… πιατάκια αλλά και φίλους-θαμώνες που αυτό που ζητούν από την έξοδό τους είναι να περάσουν καλά. Το δικό μας πάντως ταξίδι στη γεύση ξεκίνησε με σκορδόψωμο, για να ανοίξει η όρεξη, κι έτσι να υποδεχτούμε το μπρι στο φούρνο με ανάμεικτα μούρα, φρέσκο θυμάρι και φλούδα πορτοκαλιού. Μετά είπαμε να τιμήσουμε τα φαλάφελ με κολοκύθα και φασκόμηλο ραντισμένα με βαλσάμικο γλάσο από λεμόνι… Και επειδή όσο να είναι οι γεύσεις μας προκαλούσαν να συνεχίσουμε να τις απολαμβάνουμε, δοκιμάσαμε και το εξαιρετικό καλαμάρι με πιπερόριζα, μοσχολέμονο και φύκια.

Ο Ρόντι φυσικά φροντίζει να μη φεύγει κανένας παραπονεμένος, γι’ αυτό και μας ήρθαν στο τραπέζι scallops, το οποίο ήταν και το πιάτο ημέρας. Φυσικά δεν μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε τη διάσημη πλέον πάπια με γλυκό καρυδάκι αλλά και τις εξωτικές του γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας και φασόλια. Ενώ το κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε πάπρικα με ελαφριά σος πιπεριάς ήταν ένα όνειρο. Κλείσαμε με μια κλασική πλέον pavlova που ήταν πραγματικά αποκάλυψη!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close