Things to Do , Top Stories

Αυτές είναι οι υποψήφιες Αθλήτριες των βραβείων Madame Figaro

Οι υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς 2015 που παρουσιάζει η Shiseido

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015

Όπως κάθε χρόνο, η Madame Figaro, το πρώτο γυναικείο περιοδικό της Κύπρου, με τη βοήθεια ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, κατέληξε στις τελικές πέντε υποψήφιες για κάθε κατηγορία και σας προτείνει τις Γυναίκες της Χρονιάς 2015 που παρουσιάζει η Shiseido.
 
40 υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς για το 2015 σε 8 κατηγορίες! 
 
Ερμηνεύτριες, Ηθοποιοί, Δημιουργοί/Εικαστικοί, Επιστήμονες/Ακαδημαϊκοί,  Αθλήτριες, Fashion Designers, Επαγγελματίες/Επιχειρηματίες, και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.
 
Όλες αυτές οι γυναίκες έχουν εργαστεί σκληρά και τώρα ήρθε η δική μας σειρά να τις αναγνωρίσουμε μέσα από το θεσμό αυτό.
 
Στην κατηγορία Αθλήτριες, οι υποφήφιες είναι οι πιο κάτω
 

ΑΝΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
(ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ)
Είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός του Frederick Institute of Technology. Είναι η μόνη Κύπρια αθλήτρια Ολυμπιονίκης, μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού (Ιούνιος 2015), κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μικτό του ΣΚΗΤ. Τον Ιούλιο (2015) στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής στο Μάριμπορ της Σλοβενίας κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο με την εθνική ομάδα του σκητ γυναικών και ένα στο ατομικό σκητ. Το Σεπτέμβριο (2015) στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής στο Λονάτο (Ιταλία) στο σκητ γυναικών εξασφάλισε την «κάρτα» για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Στους Τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, (Οκτώβριος 2015) πέρασε επικεφαλής από τον προκριματικό στον ημιτελικό, όμως περιορίστηκε στην τέταρτη θέση αφού στο μικρό τελικό κέρδισε σε αγώνα «σιουτ οφ» την Ιταλίδα αθλήτρια.
 
 

ΛΕΟΝΤΙΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ
(ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ)
Σπουδάζει οικονομικά στο Πανεπιστημίου της Georgia των ΗΠΑ και είναι Πρωταθλήτρια Αμερικής στο NCAA. Ξεκίνησε το άλμα εις ύψος από την ηλικία των 11 χρόνων. Σημαντικές στιγμές της θεωρεί τις συμμετοχές της σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νεανίδων: Το χρυσό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, (Σεπτέμβριος 2011), το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (Ιούλιος 2011) την 4η θέση στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Σιγκαπούρη 2010), την 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες (Μερσίνη 2013), την 4η θέση στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες (Γλασκώβη 2014) και την 5η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεανίδων. Τη χρονιά που πέρασε, κατάφερε να στεφθεί τρίτη συνεχομένη χρονιά Πρωταθλήτρια Αμερικής στο NCAA. Έχει καταρρίψει το Παγκύπριο Ρεκόρ τέσσερις φορές και είναι η κάτοχός του, τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοικτό στίβο με επίδοση 1.93μ.
 
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΥΤΤΟΥΚΗ
(ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ)
Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με το Τάε Κβον Ντο ξεκίνησε να ασχολείται ως άθλημα στην ηλικία των 10 ετών, μετά από παρότρυνση του πατέρα της. Σημαντικές επιτυχίες στην πορεία της μέχρι τώρα, ήταν η κατάκτηση 2 χρυσών μεταλλίων σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς επίσης και η κατάκτηση της 1ης θέσης στην Παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας της (-46 κιλά). Για την περίοδο Σεπτέμβριος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, πολύ σημαντική ήταν η διατήρησή της στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης, όπως επίσης και η κατάκτηση της 5ης θέσης
στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Την περίοδο αυτή κατέκτησε 8 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια σε διεθνή προ-ολυμπιακά τουρνουά και την 3η θέση στα University Games 2015 της Κορέας.
 
 
ΑΝΝΑ-ΡΑΜΟΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
(ΣΤΙΒΟΣ)
Είναι φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά έχει πάρει αναβολή σπουδών. Ξεκίνησε την αθλητική της σταδιοδρομία στα 18 στην Αθήνα, όταν εντάχθηκε στο γκρουπ του προπονητή της Αντώνη Γιαννουλάκη. Οι σημαντικότερες στιγμές της το 2015, ήταν η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πολωνία (2014) με νέο Παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ. Ακολούθησε η πρόκρισή της στον ημιτελικό των 200μ. στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (2014). Οι σπουδαιότερες στιγμές της μέχρι σήμερα ήταν αναμφισβήτητα το γεγονός ότι «έπιασε» το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο του Πεκίνο στα 100μ. και 200μ., με την πρόκριση στον ημιτελικό των 100μ., που την έβαλε στις 24 γρηγορότερες αθλήτριες του κόσμου.
 
 
 
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
(ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)
Η Νικολέτα είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες και είναι μόλις 23 χρονών. Ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό από την ηλικία των δέκα ετών. Φοίτησε σε δημοτικό και γυμνάσιο σχολείο, σε ειδικές μονάδες για ΑμΕΑ. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες σε Κύπρο και εξωτερικό. Σταθμούς στην πορεία της θεωρεί τη συμμετοχή της στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς αγώνες, στην Κορέα (2013) στο αγώνισμα 200μ. Σκι και στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς στο Λος Άντζελες (2015) με 1 Χρυσό, 1 Αργυρό, 1 Χάλκινο. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξαν οι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βέλγιο (2014), με τρία χρυσά μετάλλια.
 
Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς να τις ψηφίσεις, ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close