Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μικρά πιατάκια - oriental

Μικρά-μικρά πιάτα στη σειρά! Πιατάκια με νοστιμιές, γεύσεις ανατρεπτικές ιδιαίτερα χορταστικές και ευφάνταστες.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2013

Λευκωσία

Fanous

ID Αν θέλεις να γευτείς απόλυτα έθνικ λιχουδιές, τότε εδώ σίγουρα μπορείς να βρεις πιάτα με μοναδικό ταμπεραμέντο! Οι επιλογές σε πικάντικα, φουλ αρωματισμένα και ορθά ψημένα κρεατικά, αλλά και σε χορτοφαγικά πιάτα, θα σε ενθουσιάσουν. Το 'Fanous' λοιπόν, σταθερή αξία εδώ και χρόνια, επιμένει να σερβίρει καλή λιβανέζικη κουζίνα -που ικανοποιεί πλήρως τους φανατικούς του είδους-, συνδυάζοντάς τη με βραδιές χαλαρωτικές με shisha και έθνικ μουσική. 

Something special Κάθισε στα τραπεζάκια που διαθέτει κατά μήκος του πεζόδρομου της λαϊκής γειτονιάς και απόλαυσε το ναργιλέ σου, επιλέγοντας το άρωμα της αρεσκείας σου.

Λόγω τιμής Δοκίμασε kibbeh akras (παραδοσιακές κούπες) και arayes (πεντανόστιμες πίτες με κιμά) και πλήρωσε ανάλογα με τα κομμάτια που θα παραγγείλεις.

(22666663) Σόλωνος 7Γ, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 11.00-23.00.

 

Golden Beirut

ID Από τη στιγμή που θα επιλέξεις να απολαύσεις όλα τα καλούδια του μαγαζιού, προετοιμάσου για έναν καταιγισμό πιάτων που θα έρχονται μπροστά σου ζεστά-ζεστά και λαχταριστά, όμως... προσοχή! Φρόντισε να μην πέσεις με τα μούτρα στα σπιτικά του ντιπ, γιατί θα σε χορτάσουν και δεν θα καταφέρεις να γευτείς τα υπόλοιπα πιάτα που σε περιμένουν! Από το lahmacun, τα falafel και τις κούπες του, μέχρι το kebab Beirut του και τη fattoush σαλάτα του.

Something special Απόλαυσε ένα ποτηράκι Arak -πρώτα ξαδέλφια με το δικό μας ούζο- ή δυο-τρία ποτήρια, ερυθρό ή λευκό, Chateau Ksara.

Λόγω τιμής Παρακολούθησε live το ζύμωμα και το φούρνισμα της arayes Beirut (€3), που είναι μια πεντανόστιμη γεμιστή πίτα με αρνίσιο κιμά, κρεμμύδι και μαϊντανό.

(22676764) Λυκούργου 14. Δ-Κ 09.00-01.00.

 

Sawa

ID Σε διάκοσμο όπως ακριβώς τον περιμένεις και με υποδοχή εγκάρδια και φιλικότατη, όπως σε όλα τα εστιατόρια της οικογένειας τού 'Syrian Arab Friendship Club', εδώ πρόκειται να απολαύσεις value for money συριακά πιάτα, όπως moutabbal (πουρές από μελιτζάνες, γιαούρτι και ταχίνι), muhammara (πικάντικος πολτός από κόκκινες πιπεριές, καρυδόκουνες και χυμό ροδιού) και shish taouk (μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι στα κάρβουνα), αλλά και παραδοσιακό fattet lahm (ρύζι αναμειγμένο με αρνίσιο κιμά, τηγανητή πίτα, ταχίνι και γιαούρτι) στην καλύτερή τους εκδοχή!

Something special Φρόντισε να μάθεις πότε διοργανώνει αραβικές βραδιές με χορό της κοιλιάς και άλλες ψυχαγωγικές εκπλήξεις.

Λόγω τιμής Με το full meze για δύο άτομα (€34) θα χορτάσεις και θα απολαύσεις την καλύτερη ποικιλία από τα πιάτα που προσφέρει.

(22766777) Κλήμεντος 31. Δ-Κ 12.00-24.00.

 

Πάρκο Προδρόμου

ID Αν και κρυμμένο ανάμεσα στους δεκάδες ευκαλύπτους που βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου, πίσω ακριβώς από το επιβλητικό 'Γιώρκειον', οι μυρωδιές των απίθανων λιβανέζικων και κυπριακών μεζέδων του, θα σε οδηγήσουν κατευθείαν σε αυτό. Το μικρό, γραφικό ταβερνείο, που το πρωί είναι ένας χώρος για χαλαρή κουβέντα και καφεδάκι, θα σου προσφέρει απίστευτα πιατάκια με μεθυστικά αρώματα και γεύσεις που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Something special Εδώ σου δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι είσαι στην ύπαιθρο, μέσα στο δάσος!

Λόγω τιμής Δοκίμασε είτε το λιβανέζικο μεζέ είτε τον κυπριακό (€13 ο καθένας), είτε ακόμα ένα συνδυασμό και των δύο!

(99432272) Γλάδστωνος 9. Δ-Κ 19.30-23.00.

 

Πλατεία

ID Λίγα μόλις λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα, και αφού κατηφορίσεις για το κέντρο του χωριού Μάμμαρι, θα συναντήσεις στην πλατεία το διατηρητέο κτίριο που 'στεγάζει' μια πανδαισία γεύσεων! Δεν ξεχωρίζει μόνο για τον υπέροχα διακοσμημένο χώρο του, αλλά και για την απαράμιλλη κυπριακή φιλοξενία, καθώς και για την εξυπηρέτηση που δεν τη συναντάς τόσο εύκολα στις μέρες μας. Η ποικιλία των πιάτων του είναι ιδιαίτερη και πλούσια, με λιβανέζικο twist, ώστε να δίνει κάτι έξτρα στο φανατικό κοινό της γεύσης!

Something special Μια όμορφη γαστριμαργική απόδραση, εμπλουτισμένη με ποιοτική μουσική (Παρασκευή και Σάββατο), που σίγουρα έδωσε μια νέα πνοή στη γύρω περιοχή και όχι μόνο!

Λόγω τιμής Ανάμεσα στην ποικιλία πιάτων που θα γευτείς (€16 το άτομο), δοκίμασε τον πικάντικο χειροποίητο παστουρμά από βοδινό κιμά, που εδώ θα σ' τον σερβίρουν σαν μπιφτέκι, αλλά και μανιταράκια με Worcestershire sauce καθώς και συκωτάκι βοδινό, και σίγουρα θα μείνεις πλήρως ικανοποιημένος.

(22835533) 1ης Απριλίου 2, Μάμμαρι, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ 18.30-23.00.

 

Λάρνακα

Masalas

ID Το στημένο κουβέρ, η λινή πετσέτα και τα ρουστίκ μαχαιροπίρουνά του, σου θυμίζουν την ιστορία του. Ένα από τα πιο ξακουστά ινδικά εστιατόρια του νησιού, που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο, σερβίρει πιάτα καλοψημένα, με έντονες γεύσεις και 'πικάντικα' αρώματα από τα μπαχαρικά που τα συνοδεύουν. Εξάλλου, βρίσκεσαι σε ινδικό εστιατόριο! Άρα, επόμενο είναι τα πιάτα να μοσχοβολούν και αναμενόμενο να 'καίνε' ευχάριστα τον ουρανίσκο! Έχει χαρακτήρα ινδικού μεζεδοπωλείου, μπάρα, μουσική της πατρίδας και ευρύτερα ethnic ακούσματα.

Something special Είναι φημισμένο για τα δικά του μείγματα από μπαχάρια, που παρασκευάζουν περίτεχνα οι chefs του εστιατορίου.

Λόγω τιμής Δοκίμασε το κότσι αρνιού, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, με την έντονη γεύση μπαχαρικών να σε ταξιδεύει στους δρόμους της Καλκούτας.

(24644950) Ιθάκης 10, δρ. Δεκέλειας-Λάρνακας. Δ-Σ 18.00-23.30.

 

Λεμεσός

Syrian Arab Friendship Club

ID Ακόμα ένα αδελφάκι της αλυσίδας των συριακών εστιατορίων, τα οποία μας έχουν συνηθίσει σε ποιοτικό φαγητό και value for money τιμές. Με μια κουζίνα τόσο οικεία και τόσο νόστιμη, δεν είναι τυχαίο που τα τραπεζάκια είναι πάντοτε γεμάτα και ο κόσμος του φεύγει πάντοτε ευχαριστημένος. Είτε επιλέξεις φουλ μεζέ είτε συγκεκριμένα πιάτα, η ιεροτελεστία των γεύσεων -που διαδέχονται η μια την άλλη-, είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών αλλά και ουρανίσκου! Πάντοτε ξεχωρίζουν τα καλομαγειρεμένα στα κάρβουνα κρεατικά του και τα παραδοσιακά πιατάκια που κομπλιμεντάρουν τα σπιτικά τους ντιπ.

Something special Με τίποτα μη χάσεις μια ρουφηξιά από shisha μετά τη μεζεδοκατάνυξη.

Λόγω τιμής Ανακάλυψε από τα κυρίως του (€7-12) τις γεύσεις που σε ικανοποιούν και συνδύασέ τις με άλλες μπουκίτσες που σου προσφέρει το μαγαζί.

(25328838) Ιλιάδος 3, Ποτ. Γερμασόγειας. Δ-Κ 12.30-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close