Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μικρά πιατάκια - our tapas

Μικρά-μικρά πιάτα στη σειρά με δικές μας νοστιμιές! Πιατάκια με γεύσεις ανατρεπτικές, ιδιαίτερα χορταστικές και ευφάνταστες.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2013

Λευκωσία

 

Greco's Nest

ID Δεν είναι μόνο ένα εστιατόριο που προσφέρει ελληνική κουζίνα. Αλλά είναι η έδρα της αυθεντικής νησιώτικης κουζίνας, πειραγμένης περίτεχνα και δημιουργικά με πινελιές ανέμελες, γευστικές, απλές και τόσο μα τόσο ελληνικές! Τώρα, στεγασμένο στο κέντρο της πόλης, σε έναν ιδιαίτερα ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο, σε καλεί να γευτείς τα απίστευτα πιάτα που ετοιμάζει η νεαρή σεφ του. Ό,τι πάντως κι αν επιλέξεις να φας, θα σου έρθει καλά ισορροπημένο, όσον αφορά στις γεύσεις, ευφάνταστα δημιουργικό και σε χορταστική ποσότητα... για να το ευχαριστηθείς απόλυτα!

Something special Άριστοι οι χορτοκεφτέδες του, που σμίγουν απίθανα με το σπανάκι, το σκόρδο και το τζατζίκι.

Λόγω τιμής Το κάθε πιάτο του πρέπει να το απολαμβάνεις και να το τιμάς χωρίς ενοχές... θερμίδων.

(22680608) Θεμιστοκλή Δέρβη 4-6. Δ-Κ 11.00-24.00. 

 

Καρβουνομαγειρέματα

ID Εδώ θα απολαύσεις αυθεντικά, κυρίως κρητικά, τσιμπολογήματα, αλοιφές με άποψη και χαρακτήρα και μερίδες καρβουνοψημένων φαγητών, που πουθενά αλλού δεν θα βρεις σε τόση ποσότητα και τέτοια ποιότητα! Θεϊκά τα σπιτικά σπανακοσκαλτσούνια της Ελίτας, τα 'αλλιώτικα' γαρδουμπάκια με γέμιση από συκωτάκια κοτόπουλου και το γιαουρτλού. Όπως επίσης, απίθανο είναι και το κοτόπουλο Cosmos, μαριναρισμένο σε γιαουρτόμελο, ή τα κανελοαγγιγμένα σαλιγκάρια του Μανώλη.

Something special Ο καλύτερος κρητικός ντάκος, αλλά και τα μελωμένα σε νερό και άνηθο ροδελάκια κολοκυθιών, η φάβα, τα ζυμωτά πιτάκια, αγγιγμένα κι αυτά διακριτικά στη σχάρα, σίγουρα θα σε κερδίσουν.

Λόγω τιμής Αναλόγως βραδιάς (μόνο €18 το άτομο), απολαμβάνεις τις νοστιμιές του μαγαζιού παρέα με μουσική. Συγκεκριμένα κάθε Τρίτη θα απολαύσεις 'Κρητική βραδιά' με ζωντανή μουσική, ενώ το Σάββατο θα απολαύσεις ρεμπέτικο ή έντεχνο ρεπερτόριο. Σημείωσε ότι κάθε Κυριακή μεσημέρι θα πας για Κρητική κουζίνα και μουσική.

(22680067) Λήδρας 154. Δ-Κ 12.00-24.00.

 

Μαγείρισσες

ID Για αυθεντικές, κυπριακές γεύσεις και πιάτα πλούσια σε μυρωδιές και αγάπη, δύο πολυτάλαντες και πλούσιες σε εμπειρίες στο χώρο της εστίασης, μαγείρισσες, η Ανδρούλα και η αδελφή της Μαρία, σου επιφυλάσσουν πολλές και θελκτικές γαστρονομικές εκπλήξεις. Με σύνθημα 'γεύσεις από τον τόπο μας', σε προσκαλούν στο κατάλευκο, minimal σκηνικό που έχουν στήσει, για να δοκιμάσεις τα a la carte και με έμφαση στην ποιότητα των υλικών μεζεδάκια τους ή να ψηφίσεις εν λευκώ το full μεζέ τους.

Something special Ζήτα το πατροπαράδοτο πομπάρι, δηλαδή το γεμιστό με κιμά, ρύζι και ντομάτα, λουκάνικο, ψημένο αργά-αργά στο φούρνο, που εγγυημένα θα απογειώσει τον απαιτητικό σου ουρανίσκο.

Λόγω τιμής Επιλέγοντας είτε μεζέδες είτε πιάτα (€8-13), εδώ σίγουρα θα χορτάσεις με μαμαδίστικες νοστιμιές.

(22381822) Αρχ. Μακαρίου 110, Λακατάμεια. Δ-Σ 20.00-23.00 & Κυριακή μεσημέρι ανοιχτό με κυριακάτικο μενού.

 

Μαϊστράλικο

ID Η λιτή διακόσμηση τού μαγαζιού που μετρά ήδη 14 χρόνια λειτουργίας, με χρώματα και φωτογραφίες του Αιγαίου, ελκύει τον κάθε επισκέπτη, είτε είναι επώνυμος, επιχειρηματίας, φοιτητής είτε είναι οικογενειάρχης -τέτοιοι είναι οι θαμώνες του! Ενώ η μεσογειακή κουζίνα του, με εξαίρετους ασυνήθιστους μεζέδες, από τους οποίους ο πελάτης μπορεί να επιλέξει όποια πιάτα επιθυμεί, θα σε οδηγήσει σε μια πλούσια γαστρονομική αποπλάνηση. Κάθε πιάτο είναι και μια μικρή εξερεύνηση των άλλοτε γνώριμων και άλλοτε άγνωστων γεύσεων της Μεσογείου.

Something special Μη μείνεις στα κλασικά πιάτα. Μυήσου στη μεζεδοκατάνυξη με τις λαχταριστές επιλογές που σου προσφέρει.

Λόγω τιμής Πιάτα νόστιμα και καλοφτιαγμένα, που με πολύ μεράκι ετοιμάζει η ομάδα του Γιώργου Παντελή και με τιμές που ξεκινούν από €10-€30.

(22511212) Λεωφ. Τσερίου 69. Δ-Σ 19.00-23.00.

 

Σούξου Μούξου Μανταλάκια

ID Από τη στιγμή που ήρθε και προσγειώθηκε στην οδό Ονασαγόρου, η περιοχή απέκτησε άλλον αέρα. Ίσως βέβαια να φταίνε και οι αέρινες κουρτίνες που κοσμούν την πρόσοψή του! Το δεδομένο ωστόσο είναι ένα: εδώ, οι γευστικές εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ! Από τα μικρά ορεκτικά του μέχρι τα κυρίως του πιάτα, στο χαριτωμένο αυτό χώρο θα απολαύσεις μια μοναδική κουζίνα και ένα άψογο σέρβις.

Something special Το μενού αλλάζει συνεχώς και σου επιβάλλει να έχεις ολοένα και πιο υψηλές προσδοκίες από τα πιάτα που σου παρουσιάζει.

Λόγω τιμής Για την ποιότητα και την ποσότητα που παίρνεις, η τιμή που θα δώσεις είναι λογικότατη και ελκυστική.

(22666600) Ονασαγόρου 47. Δ-Σ 12.30-15.00, 20.00-23.00 & Κ 12.30-16.00.

 

Τσιπουράδικο στη Στοά

ID Εδώ οι γεύσεις μυρίζουν Ελλάδα! Γαύρος μαρινάτος, τσιροσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, φάβα, ντοματοκεφτέδες, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, σαρδέλες, μύδια αχνιστά, κυδώνια και γυαλιστερές είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που μπορείς να γευτείς και να τα απολαύσεις με μεγάλη ευχαρίστηση. Οι τιμές του δε, είναι πολύ δελεαστικές. Όσο για τον ίδιο το χώρο, αυτός σε αφήνει να απολαμβάνεις την κίνηση στο Παλιό Δημαρχείο και τους περαστικούς που κάνουν βόλτα στη γύρω περιοχή.

Something special Τις Κυριακές τα μεσημέρια η ζωντανή μουσική δίνει ρυθμό και ανεβάζει το κέφι της παρέας, όπως επίσης και την Τετάρτη το βράδυ.

Λόγω τιμής Στο μαγαζί αυτό, οι άνθρωποί του τιμολογούν σκεπτόμενοι την οικονομική κρίση που μας ταλανίζει και όχι την αρπαχτή που θέλουν να κάνουν για να βγάλουν τη σεζόν.

(22875827) Πλ. Παλιού Δημαρχείου. Δ-Κ 12.00-15.00 & 19.00-23.00.

 

Χρονοπερπατήματα

ID Το πετρόκτιστο οικοδόμημα, το λαχανί χρώμα της τοιχοποιίας, τα λευκά λακαριστά τραπέζια και οι παραδοσιακές καρέκλες, πλάθουν μαζί με τα λιγοστά ρετρό διακοσμητικά το όλο σκηνικό, καθώς και την ιδανική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, και προετοιμάζουν τη διάθεσή σου για την ουζοκατάνυξη, τα τσιμπήματα και τα ατελείωτα αυθεντικά μεζεδάκια της παρέας που θα ακολουθήσουν. Κάποτε, το κατώφλι του περνούσαν οι κάτοικοι αυτής της πόλης, για να αγοράσουν παπούτσια από το κατάστημα υποδημάτων της κυρίας Κούλας, μητέρας της τωρινής ιδιοκτήτριας του μεζεδοταβερνείου.

Something special Μην παραβλέψεις το υπέροχο κατσικίσιο τυρί, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, ραντισμένο διακριτικά με μέλι και μοσχολέμονο.

Λόγω τιμής Χοιρινά πανσετάκια που μοσχοβολούν κρασί, εξαίσιοι κολοκυθοκεφτέδες, κλασικά σουβλάκια και λεμονάτο κοτόπουλο στη σχάρα, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που συνθέτουν την ποικιλία του μαγαζιού (€18 το άτομο).

(22750009) Ξάνθης Ξενιέρου 5, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-23.00.

 

 

 

Λάρνακα

 

Γεύσεις Εν Λευκώ

ID Με το που μπαίνεις στο φωτεινό, φιλόξενο μεζεδοταβερνείο, ο ιδιοκτήτης και executive chef Σπύρος Κυριάκου σε υποδέχεται μ' ένα πλατύ χαμόγελο. Εδώ θα απολαύσεις αποκλειστικά και μόνο ελληνικές γεύσεις, μέσα από μια τεράστια ποικιλία εύγευστων μεζέδων, που θα σε παρασύρουν σε ατελείωτες ώρες... ουζοκατάνυξης και όχι μόνο. Τόσο οι γεύσεις του όσο και η ίδια η τοποθεσία του, σε ταξιδεύουν νοερά στα όμορφα νησιά του Αιγαίου και αυτό είναι κάτι που δεν θα το βρεις πουθενά αλλού στο νησί.

Something special Στον κατάλογο θα βρεις τα 'καμώματα του σεφ', το 'μεζέ της αλεπούς', τη 'σπηλιά του κλέφτη', αλλά και το 'λάθος του σεφ'! Μόνο από τα ονόματα, σκέψου τι εκπλήξεις γεύσεων σε περιμένουν!

Λόγω τιμής Μη φύγεις χωρίς να έχεις γευτεί μεταμεζέδες! Σπιτικά γλυκά όπως λεμονόπιτα, καρυδόπιτα, αλλά και μηλόπιτα ή ραβανί, καθώς και γλυκό βύσσινο.

(24655664) Πιαλέ Πασά 8. Τρ-Κ 10.00-24.00.

 

Δίχωρο

ID Βρίσκεται στον πολυχώρο 'Κτήμα Γεωργιάδη', στον παλιό σταθμό της Σκαρίνου, και ετοιμάζει μια μεγάλη ποικιλία πιάτων που θα σε ενθουσιάσουν με την πλούσια και την κυπριακότατη γεύση τους. Ο χώρος αποπνέει κάτι από την απλότητα του παρελθόντος και ταιριάζει απόλυτα με το ανακαινισμένο κτήμα, στο οποίο θα σε καλωσορίσει μια μεγάλη ταμπέλα. Το κόκκινο κρασάκι είναι δικής τους παραγωγής και είναι πραγματικά βάλσαμο, ενώ τα μαγειρευτά πιάτα είναι φτιαγμένα με τα αγνότερα υλικά, εκ των οποίων πολλά προέρχονται από το περιβόλι των ιδιοκτητών του.

Something special Ανάρπαστος γίνεται ο πολτός ελιάς που φτιάχνει ο Πιερής. Αναζήτησέ τον!

Λόγω τιμής Θα απολαύσεις πιάτα διά χειρός Πιερή και θα τα ζητήσεις ξανά και ξανά (€20 το άτομο χωρίς ποτό).

(99620736) Κτήμα Γεωργιάδη, Παλιός Σταθμός Σκαρίνου, επ. Λάρνακας. Δ-Κ 08.00-18.00 & Δ, Πεμ & Παρ, 18.00-02.00.

 

Grada

ID Αν σου πω ότι εδώ θα γευτείς πέραν των 45 διαφορετικών πιάτων, θα το πιστέψεις; Κι όμως, είναι γεγονός! Ο σεφ Νίκος Τεμενές, που έχει εντυπωσιάσει χιλιάδες απαιτητικούς οινογαστρονόμους στις πόλεις Στρασβούργο και Βόννη, όπου διέπρεπε για μια 20ετία, αναλαμβάνει εδώ και αρκετά χρόνια να ικανοποιήσει στο έπακρον τις γευστικές σου απαιτήσεις. Ο ναός των κυπριακών... tapas είναι εδώ! Από ψαρικό, κρεατικό, χορταρικό, μέχρι κυνήγι και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου, σερβίρονται με φροντίδα και φαντασία από τα έμπειρα χέρια του σεφ.

Something special Για την παρασκευή των περίφημων πιάτων του χρησιμοποιεί πάντα ολόφρεσκα κρεατικά και την ντόπια ψαριά της ημέρας. 

Λόγω τιμής Και στα ορεκτικά του να μείνεις (€4-6), και πάλι δεν θα πεινάσεις!

(24647122, 99431436) Παιδείας 5, Ορόκλινη, επ. Λάρνακας. Δ-Σ 18.00-23.00 & Κ 12.00-23.00.

 

Ζήνων

ID Τα πιάτα ημέρας για απαιτητικούς, γραμμένα έξυπνα σε κυπριακή διάλεκτο στο μαυροπίνακα, τα μικρά πιατάκια για επιλεκτικούς και ο full μεζές του μαγαζιού, αποτελούν τις πιο value for money και πιο χορταστικές επιλογές της πόλης! Ανάμεσα σε άλλα, ο Στέλιος θα σου φέρει γεμιστές πιπεριές (κέρατο) με αναρή και φέτα, στιφάδο μανιταριών, αλλά και τυρομπαλίτσες, χοιρινή τηανιά και υπέροχο σουφλέ από κοτόπουλο. Εδώ θα απολαύσεις μουσική, ρεμπέτικη, ζωντανή και νοσταλγική και μέσα από τις βιτρίνες, θα επιλέξεις το μεζέ που θα στείλεις στη σχάρα ή στο τηγάνι, ανάλογα με τις δικές σου επιθυμίες.

Something special Κράτα καλά για το υπέροχο τηγανητό συκωτάκι κοτόπουλου, καθώς και για τις εξαίρετες ντομάτες με τα αβγά, μια ξεχασμένη συνταγή του παππού τού συνιδιοκτήτη, Μιχάλη, παρμένη από τον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας.

Λόγω τιμής Πρέπει να γευτείς τα εποχιακά του μεζεδάκια, τα πιάτα ημέρας που θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς και φυσικά το value for money μεζέ του (€16.50).

(70002450) Μακεδονίας 8. Δ-Κ 10.00-23.00.

 

 

 

Επ. Αμμοχώστου

 

Σαν Στου Ψυρρή

ID Σ' ένα παλιό κτίσμα του 1870, με μια πελώρια αυλή και δύο ευρύχωρες ψηλοτάβανες αίθουσες, συναντάς ένα φιλόξενο και ατμοσφαιρικό ταβερνείο, που σερβίρει νόστιμους κι ολόφρεσκους ελληνικούς μεζέδες που υπογράφει ο chef Ευθύμης. Το μενού, πλούσιο σε μεζεδάκια για ξεκίνημα, ψαγμένες σαλάτες για ενίσχυση και κυρίως πιάτα από φρέσκα ψαρικά, αλλά και κρεατικά, όλα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα και ολόφρεσκα υλικά, είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Και μόνο να τα βλέπεις να σου έρχονται το ένα μετά τ' άλλο, σου ανοίγουν την όρεξη ακόμα πιο πολύ!

Something special Η παναρισμένη φέτα από σουσάμι, καλυμμένη με μέλι, είναι όλα τα λεφτά!

Λόγω τιμής Από μια ποικιλία πιάτων που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, μπορείς να απολαύσεις ένα χορταστικό μενού (€19 το άτομο), σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

(23828777) Αγίας Μαρίνας 17, Παραλίμνι. Δ-Κ 12.00-24.00.

 

 

 

Λεμεσός

 

Μαυρομμάτης

ID Ο πολυβραβευμένος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, πάντα σε απόλυτη συνεργασία με το καταξιωμένο team των σεφ του ξενοδοχείου, προτείνουν μια ποικιλία από gourmet, υψηλής γαστρονομικής ποιότητας, μικρά, ορεκτικά πιάτα, με στόχο την επιλογή και τη δοκιμή από τον πελάτη όσο το δυνατόν πιο μεγάλης γκάμας από μικρούς πειρασμούς, με έμφαση στο ψάρι, στα τυριά και στα λαχανικά. Εδώ, έχεις την ευκαιρία να γευτείς διάφορα μικρά πιάτα, που φτάνουν στο τραπέζι ένα-ένα, προκειμένου να απολαύσεις στο μάξιμουμ τον αρωματικό χαρακτήρα του κάθε εδέσματος.

Something special Καλαμάρι σχάρας πλάι σε τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, τερίνα από foie gras, δροσισμένη με ζελέ κουμανδαρίας και καραβίδες σε κανταΐφι, θα αναστατώσουν τον ουρανίσκο σου!

Λόγω τιμής Τα απίστευτα value for money ορεκτικά πιάτα αλλά και κυρίως (tasting menu €60), έχουν και πάλι ως κύριο άξονα τον εναγκαλισμό της ελληνικής-κυπριακής κουζίνας, με τη γαλλική φινέτσα, τόσο στα υλικά, στις γεύσεις και στον αρωματικό χαρακτήρα όσο και στον τομέα της ευρηματικής παρουσίασης του πιάτου.

(25858000) Four Seasons Ηotel, Λεωφ. Αμαθούντος. Ανοιχτό αναλόγως εβδομαδιαίου προγράμματος.

 

Σαλώμη

ID Η κυρία Μάρω, κόρη της γιαγιάς Σαλώμης, πραγματικά μεγαλουργεί εντός της κουζίνας, προσφέροντας fusion κυπριακά-ελληνικά πιατάκια, υπό μορφή μεζέδων, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι διαφοροποιούνται κατά πολύ από ό,τι μας έχουν συνηθίσει άλλες κλασικές ταβέρνες του νησιού. Δεν είναι μόνο οι γεύσεις και οι πρωτότυπες συνταγές της, αλλά και το γεγονός ότι κάθε πιάτο ξεχωριστά αποτελεί από μόνο του ένα μικρό έργο τέχνης, αφού διακοσμείται περίτεχνα ώστε να σου ανοίξει ακόμα περισσότερο την όρεξη, για να το καταβροχθίσεις!

Something special Οι μεγάλες μακρόστενες 'φωλιές' από κανταΐφι, που μέσα τους 'φιλοξενούν' το 'πάντρεμα' τεσσάρων τυριών, θα ξεσηκώσουν ανελέητα το στόμα.

Λόγω τιμής Άφησε χώρο για το σπιτικό γλυκό που θα σου σερβίρουν σε μεγάλη μερίδα οι φιλόξενοι, χαμογελαστοί σερβιτόροι.

(25328887) Κυριάκου Μάτση 1, Άγιος Τύχωνας. Τρ-Κ 18.00-23.00.

 

Σκουρουβίνος

ID Το πετρόκτιστο, γραφικό ταβερνάκι που χρονολογείται από το 1890, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς κοινότητας του Αγίου Αθανασίου. Στο μικρό του χώρο κλείνει περήφανα την αγάπη και το μεράκι του ιδιοκτήτη του, ο οποίος επιμένει να ετοιμάζει πιάτα μοναδικά, που σέβονται την παράδοση του τόπου και εξυμνούν την κυπριακή κουζίνα. Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το φλαματζέρι (μπέικον στη σχάρα), αλλά και τα spare ribs με χαρουπόμελο! Όλα 'συνωμοτούν' για μια γαστρονομική απογείωση... μοναδική!

Something special Τα περισσότερα χόρτα και ζαρζαβατικά που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες και τα μαγειρευτά του, κόβονται φρέσκα-φρέσκα από το περιβόλι του ιδιοκτήτη.

Λόγω τιμής Τα 25 και βάλε μεζεκλίκια του ιδιοκτήτη και σεφ Γιαννάκη Αγαθαγγέλου (€17 το άτομο), σε κάνουν πραγματικά να δίνεις τα ρέστα σου πριν φτάσει το γλυκό.

(25720692/99608178) Φειδία & Πολυξένης Διαμαντή 2, Αγ. Αθανάσιος, Λεμεσός. Δ-Σ 18.00-01.00.

 

To Γιαννιώτικο

ID Στο παραδοσιακό του περιβάλλον θα συναντήσεις το μερακλή ιδιοκτήτη του, ο οποίος φτιάχνει, με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα, νοστιμιές πέρα για πέρα ελληνικές, που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά! Με τιμές πολύ λογικές και μερίδες πέρα για πέρα χορταστικές, στο 'Γιαννιώτικο' θα ευχαριστηθείς πιάτα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, ενώ θα ικανοποιηθείς και από την εξυπηρέτηση των ανθρώπων του. Μια εκδρομή μέχρι το γραφικό χωριό αξίζει, αφού θα σε αποζημιώσουν και το γύρω περιβάλλον αλλά και η κουζίνα τού κύριου Σπύρου.

Something special Η κουζίνα μπορεί να σου φτιάξει ό,τι επιθυμείς, στην ποσότητα που ζητάς και με μυρωδιές απίστευτες και ιδιαίτερες!

Λόγω τιμής Τα πέραν των 20 (€18 το άτομο) πιάτα του είναι πέρα για πέρα αυθεντικά, γιαννιώτικα και πολίτικα.

(99469719) Βάσα Κελλακίου, επ. Λεμεσού. Τρ-Σ 18.00-23.00 & Κ 11.00-18.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close