Things to Do , Top Stories

Μαθήματα για το κρασί στο wine bar Φελλός

Γίνε... ειδικός διασκεδάζοντας!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2016

Το κρασί έγινε ξαφνικά μόδα και κάθε γειτονιά απέκτησε το δικό της wine bar με ενημερωμένη κάβα και ψαγμένους πελάτες. Οι κόποι των Κυπρίων οινοποιών φαίνεται να επιβραβεύονται από την μεγάλη απήχηση που απέκτησαν τα κυπριακά κρασιά τα τελευταία χρόνια.

Αν αγαπάς το κρασί πραγματικά δεν μπορεί να το πίνεις μόνο αλλά καλό θα είναι να ξέρεις και πέντε πράγματα παραπάνω. Χρειάζεται να ξέρεις τα βασικά. Να αναγνωρίζει το άρωμα, να κρίνεις τη γεύση και να μπορείς να αναγνωρίζεις ένα καλό κρασί και πώς να το συνδυάσεις.

Το πρώτο μάθημα γευσιγνωσίας την περασμένη Τρίτη στον Φελλό σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έτσι τα μαθήματα συνεχίζονται δυναμικά. 

Wine seminars
Πότε: Κάθε Τρίτη από τις 26 Ιανουαρίου στις 20.00.
Το Φελλός Wine Bar, το οποίο σερβίρει κρασιά από τον κυπριακό αμπελώνα και έχει ως στόχο την προώθηση τους διοργανώνει σειρά μαθημάτων/σεμιναρίων που αφορούν στο κρασί. Τα μαθήματα άρχισαν από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στον χώρο του wine bar.

Τι θα μάθω: Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Οινοποιείο Εκφράσεις Βασιλειάδη και τα σεμινάρια θα παραδίδει ο οινολόγος Χρήστος Βασιλειάδης. Ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά 10 μαθημάτων τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάποιες Τρίτες για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν όλη τη σειρά. Σε αυτά τα μαθήματα θα μάθεις όλα όσα αφορούν στο κρασί και θα αποκτήσεις όλες τις γενικές γνώσεις για το αγαπημένο σου ποτό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μαθήματα για τον ορισμό του κρασιού, τη σύστασή του (άρωμα, χρώμα, γεύση), τους τύπους κρασιών και τις κατηγορίες και συνήθεις τύπους κυπριακών κρασιών. Παράλληλα, θα μάθεις να αναγνωρίζεις την ποιότητα του κρασιού, τα σφάλματα που ίσως να υπάρχουν, πως θα επιλέγεις ένα κρασί, με τι να το συνδυάζεις και άλλες πολλές τεχνικές πληροφορίες.

Όλα τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν πέραν της θεωρίας και πρακτική εξάσκηση με γευσιγνωσίες κρασιών από τον κυπριακό αμπελώνα σε συνδυασμό με τα τυριά που τους ταιριάζουν.

Σε κάποια μαθήματα θα δίνουν το παρόν τους και οι οινοποιοί ή οινολόγοι των ανάλογων κυπριακών οινοποιείων για τα οποία θα γίνεται λόγος στο κάθε μάθημα. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις στο μάθημα θα υπάρχει και διατροφολόγος η οποία θα εξηγεί όλα όσα σχετίζονται με την υγεία και τη διατροφή σε σχέση πάντα με το κρασί.

Κάθε μάθημα κοστίζει 15 ευρώ και διαρκεί 1.45 λεπτά.
Κρατήσεις: 96894696.    

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close