Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιατί ξεχωρίζουν τα "Ηλεκτρικά Είδη";

Το ρετρό καφενεδάκι που σε ταξιδεύει στα ‘50s

Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2016

Η Λεμεσός ομορφαίνει μέρα με τη μέρα. Από το ανανεωμένο παραθαλάσσιο μέτωπο, τη Μαρίνα και το κέντρο της πόλης μέχρι την Πλατεία Σαριπόλου και τα στενά δρομάκια της Παλιάς Λεμεσού θα νιώσεις πως αυτή η πόλη γίνεται μία μεγάλη αγκαλιά για σένα. Γουστόζικα στέκια για ποτό, ατμοσφαιρικά εστιατόρια για καλό φαγητό και άλλα πιο απλά, μικρά μαγαζάκια και καφενεδάκια για χαλαρή έξοδο βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές που σου δίνει η πόλη για να βγεις.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα χαριτωμένα στέκια που ξεφύτρωσαν τα τελευταία δύο χρόνια στη Σαρίπολου ένα ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ιστορία του, τη γουστόζικη διακόσμησή του και εκείνο τον αέρα μία άλλης εποχής που αποπνέει. Το καφενεδάκι με το… περίεργο όνομα Ηλεκτρικά Είδη άνοιξε το καλοκαίρι του 2014 και βρίσκεται στον πεζόδρομο Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη στη Σαριπόλου.

Η ιστορία
Το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή σου είναι οι ρετρό του καρέκλες οι οποίες χρονολογούνται και τα vintage τραπεζάκια που σε ταξιδεύουν στα ‘50s, ‘60s και ‘70s. Το συγκεκριμένο μαγαζάκι έχει τη δική του ιστορία. Πριν πάρει το όνομα Ηλεκτρικά Είδη ήταν ένα απλό, κλασικό καφενείο με το όνομα Στοά. Το 2014 η Στοά πέρασε στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών του και ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακαίνιση του. Αφαιρώντας την παλιά πινακίδα του παλιού καφενείου βρήκαν το όνομα Ηλεκτρικά Είδη ανάγλυφο στο τσιμεντένιο τοίχο γεγονός που μαρτυρούσε την παλιά ταυτότητα του καταστήματος.

Καφές, σουμάδα και αναρή με μέλι
Έτσι, προς τιμήν του παρελθόντος του συγκεκριμένου χώρου το καφενεδάκι απέκτησε ένα… περίεργο όνομα το οποίο δεν το ξεχνάς ποτέ. Έτσι γεννήθηκαν τα Ηλεκτρικά Είδη τα οποία σήμερα έγιναν ένα πολυσύχναστο, χαλαρό στέκι για καφεδάκι, σπιτική λεμονάδα σερβιρισμένη σε γυάλινο μπουκάλι με λιωμένο πάγο και δυόσμο, νόστιμα τσιμπήματα μαζί με μία ιδιαίτερη εκδοχή λευκής και κόκκινης sangria, δροσερές σαλατούλες, σάντουιτς, σνακ και διάφορα ροφήματα ακόμη και σουμάδα. Αγαπημένη, όμως, επιλογή από το μενού είναι τα γλυκά. Καθημερινά θα βρεις το γλυκό της ημέρας ενώ μπορείς να απολαύσεις αναρή με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και φρούτα, ζουμερή πορτοκαλόπιτα και ένα ξεχωριστό γλυκό που θα μου μείνει εξάχαστο σερβιρισμένο σε βαζάκι. Μία πανδαισία από λευκή, μαύρη και σοκολάτα γάλακτος και στον πυθμένα αφράτα κομματάκια από μπράουνις. Απόλαυση!

Η ατμόσφαιρά του πεζόδρομου της Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη, η περατζάδα των περαστικών σε συνδυασμό με τον ρετρό χαρακτήρα του καφενείου Ηλεκτρικά Είδη σίγουρα θα σε μαγέψουν. Κάθισε αναπαυτικά σε μία από τις vintage καρέκλες του με την παρέα σου και απόλαυσε τα καλούδια του και θα με θυμηθείς.  

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close