Things to Do , Top Stories

6 νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις

Δες τη λίστα...

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016

Τίτλοι εξαιρετικοί που μόλις κυκλοφόρησαν σε περιμένουν να τους διαβάσεις...

 

Αφανισμός Τζεφ Βάντερμιερ

Εκδ.: Καστανιώτης
Μια τετραμελής ομάδα -μια ψυχολόγος, μια βιολόγος, μια ανθρωπολόγος και μια χωρομέτρης- στέλνεται να εξερευνήσει την αποκλεισμένη, μυστηριώδη Περιοχή Χ (είναι η δωδέκατη αποστολή που αναλαμβάνει τούτη την εξερεύνηση). Εκεί, μες στην παρθένα ερημιά, όπου δεν απομένουν παρά μόνο τα χαλάσματαενός εγκαταλειμμένου χωριού, τα τέσσερα μέλη βρίσκουν έναν μυστηριώδη πύργο βυθισμένο στη γη, που στους τοίχους του ξετυλίγεται μια παράξενη γραφή φτιαγμένη από μύκητες, και στην άλλη άκρη της Περιοχής Χ ένα φάρο με ίχνη, μέσα, ενός τρομερού μακελειού.

Trivia: Ο Τζεφ Βάντερμιερ είναι βραβευμένος μυθιστοριογράφος, ανθολόγος και εκδότης. Βιβλία του έχουνμεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες και διηγήματά του έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή American Fantastic Tales της Library of America και σε πολλές ετήσιες ανθολογίες. Αρθρογραφεί στη Washington Post, στη New York Times Book Review, στους Los Angeles Times, στον Guardian κ.ά. Μεγάλωσε στα νησιά Φίτζι και τώρα ζει, με τη σύζυγό του, στο Ταλαχάσι της Φλόριντα.
 
 
 
Πληγωμένοι Άγγελοι Γιασμίνα Χάντρα
Εκδ.: Πατάκη
 
Τον φώναζαν Τυραμπό, όπως το άθλιο χωριό της Αλγερίας στο οποίο είχε γεννηθεί στη δεκαετία του 1920. Διέθετε αφοπλιστική αθωότητα και μια αριστερή γροθιά που έσπαγε κόκαλα. Γνώρισε και συναναστράφηκε τους Ευρωπαίους, απέκτησε δόξα, χρήματα, έγινε άσος του ρινγκ, αλλά κανένα τρόπαιο και καμία ανταμοιβή δεν έκανε την ψυχή του να σκιρτά όσο το βλέμμα μιας γυναίκας. Αλλά σ' έναν κόσμο όπου η απληστία και το γόητρο είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι, ο έρωτας είναι κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια.
Trivia: Πίσω από το γυναικείο ψευδώνυμο Γιασμίνα Χάντρα κρύβεται ο συγγραφέας Μοχάμεντ Μουλεσεχούλ. Έγινε γνωστός από μια σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με ήρωα τον επιθεωρητή ‘Λομπ’. Βιβλία του: ‘Morituri’ (1997), ‘Double blanc’ (1997), ‘L’ automne des Chimeres’ (1998) και ‘La dingue au bistouri’ (1990-1999). Ακολουθούν τα μυθιστορήματα: ‘Les agneaux de Seigneur’ (1998), ‘Α quoi revent les loups’ (1999, ‘Τι ονειρεύονται οι λύκοι’, μτφρ. Μαρίνα Μέντζου, εκδ. Καστανιώτη 2000) κ.ά.
 
 
 
Η δικηγόρος Μάρω Βαμβουνάκη
Εκδ.: Ψυχογιός
 
Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια ολόκληρη τη ζωή του άλλου που νομίζουμε πως γνωρίζουμε, ούτε του πιο κοντινού μας. Και η γυναίκα που έφτασε, μετά από εικοσιπέντε χρόνια, στην πόλη όπου γεννήθηκε για να εργαστεί ως δικηγόρος κρύβει το δικό της μυθιστόρημα. Μάταια η κοινωνία γύρω της θα αναρωτιέται, ποια ακριβώς είναι, γιατί επέστρεψε, τι και ποιον ζητά; Τι συνέβη αφότου σαν κυνηγημένη ένα βράδυ έφυγε
απ' τη Σούδα με το πλοίο Αγγέλικα και μια μικρή βαλίτσα; Για να χαθείστο βολικό χάος της πρωτεύουσας και να μεταμορφωθεί σε άλλη! Σε ποια; Για πόσο;
Trivia: Η Μάρω Βαμβουνάκη γεννήθηκε στα Χανιά, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα έργα της: ‘Ο παλιάτσος και η Άνιμα’, ‘Το Φάντασμα της Αξόδευτης Αγάπης’, ‘Χορός Μεταμφιεσμένων’, ‘Μια Μεγάλη Καρδιά γεμίζει με Ελάχιστα’, ‘Κυριακή Απόγευμα στη Βιέννη’.
 
 
 
Κάτι παράξενο στο νου μου Pamuk Orhan
Εκδ.: Ωκεανίδα
 
Η ζωή ενός πλανόδιου μικροπωλητή και της αγαπημένης του. Για περισσότερο από 40 χρόνια, από το 1969 έως το 2012, ο Μεβλούτ τριγυρίζει στα σοκάκια της Πόλης. Είναι διαφορετικός από τους ανθρώπους
γύρω του, υπάρχει κάτι "παράξενο" στο νου του! Καθώς αλλάζουν οι δρόμοι και τα σοκάκια που γνώρισε παιδί, αλλάζει και ο ίδιος. Το παιδί και ο έφηβος δίνουν τη θέση τους στο σύζυγο και τον πατέρα. Τα αυθαίρετα και οι παράγκες δίνουν τη θέση τους στις λεωφόρους και τις πολυκατοικίες. Η πόλη του γίνεται αγνώριστη αλλά ο Μεβλούτ αντί να αποξενώνεται, της πιάνει την κουβέντα, κι αφήνει έτσι να συνομιλήσουν η ψυχή της πόλης του με τους καημούς της καρδιάς του.
Trivia: Ο Ορχάν Παμούκ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1952. Σπούδασε αρχιτεκτονική και δημοσιογραφία, πολύ γρήγορα όμως αφιερώθηκε στη λογοτεχνία. Το 1978 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα ‘Cevdet Bey ve Ogullari’ (‘Τζεβντέτ Μπέης και Υιοί’), Ακολούθησαν το 1983 το ‘Sessiz Ev’ (‘Το σπίτι της σιωπής’), το 1985, το ‘Beyaz Kale’ (‘Λευκό κάστρο’) και το 1990 το ‘Kara Kitap’ (‘Μαύρο βιβλίο’).
 
 
 
Ο καλός Δήμαρχος Andrew Nicoll
Εκδ.: Διόπτρα
 
"... Δεν μπορώ να σας συμβουλέψω ως δήμαρχος. Επιτρέψτε μου να σας συμβουλέψω ως φίλος και θα σας πω τούτο. Αυτό είναι που ξέρω για τη ζωή. Έχω μάθει πως δεν υπάρχει πολλή αγάπη στον κόσμο ώστε να τη σπαταλούμε. Ούτε σταγόνα δεν επιτρέπεται να πηγαίνει χαμένη. Αν είμαστε τυχεροί και τη βρούμε, ανεξάρτητα από το πού θα τη βρούμε, θα πρέπει να τη φυλάξουμε και να την απολαύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, για όσο πιο πολύ μπορούμε, μέχρι και το τελευταίο φιλί...".
Trivia: Ο Andrew Nicoll, αφού εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως ξυλοκόπος, στη συνέχεια σταδιοδρόμησε ως δημοσιογράφος. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στο New Writing Scotland και άλλα περιοδικά. Το πρώτο του μυθιστόρημα, ‘Ο Καλός Δήμαρχος’, κέρδισε το βραβείο πρώτου βιβλίου Saltire First Book Award και έχει μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.
 
 
 
Θαύματα Έρικ Μεταξάς 
Εκδ.: Ουρανός
 
Τι είναι τα θαύματα και γιατί τόσοι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτά; Τι μας λένε για τον εαυτό μας; Και τι γίνεται με τις εμπειρίες που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε; Ο Έρικ Μεταξάς αποδεικνύει με συγκλονιστικό τρόπο ότι γίνονται θαύματα. Προσεγγίζει το θέμα με τη σοβαρότητα και το σεβασμό που του αρμόζει, και παραθέτει από συζητήσεις περί συμβατότητας μεταξύ πίστης και επιστήμης μέχρι και συγκεκριμένα περιστατικά για θαύματα που έχουν αναφερθεί.
Trivia: Ο Έρικ Μεταξάς γεννήθηκε το 1963 στην Αστόρια της Νέας Υόρκης από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Τα βιβλία του έχουν σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις της λίστας των New York Times και
έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες. Κάθε χρόνο παρακολουθούν τις ομιλίες του δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close