Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πάμε... Σαριπόλου

Τι να πεις για την πλατεία αυτή; Το μόνο που μπορείς να φωνάξεις είναι 'πάμε πλατεία' και να το εννοείς.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2013

New entry!

Είναι ένα νέο all day bar με το όνομα 'Κανέλα', με φαγητό, όπως ελαφριά σνακ, αλλά και σαλάτες, σολομό και burgers.

Κανέλα Grill & Bar, Σαριπόλου 67. 

 

Το καφενείο 1953

Ο ποδαρόδρομος στα δρομάκια της πόλης μάς άνοιξε την όρεξη για έναν κυπριακό καφέ. Οπότε με το που είδαμε το καφενεδάκι τραντισιονέλ και τσίλικο, μπήκαμε κατευθείαν μέσα. Παραγγείλαμε γλυκά του κουταλιού και άλλα γλυκάκια, ενώ ο ανάποδος της παρέας (δεν λέω ποιος, για να μην εκτεθούμε) προτίμησε το λιβανέζικο καφέ. Εσύ αν θέλεις ζήτησε και ναργιλέ! Φύγαμε απ' εκεί ομολογουμένως πολύ ευχαριστημένοι και σύμφωνοι με το ότι αυτό το μαγαζί δίνει μία παραδοσιακή νότα στην περιοχή της πλατείας Σαριπόλου.

(99626338) Σαριπόλου 82. 

 

Μέλι bar

Το Δεκέμβριο του 2011 άνοιξε τις πόρτες του. Μέλι το όνομά του και υπέροχο το λογότυπό του, ενώ ο διάκοσμός του εναλλακτικός και cool. Ξεχωρίζει για τις μουσικές του, καθώς και για τα υπέροχα ποτά, τα φαγητά και τους καφέδες του, που μπορείς να απολαύσεις.

(99607918) Σαριπόλου 75. Δ-Κ 19.00-02.00.

 

Salut Bar & Grill

Θέλεις να απολαύσεις χαλαρά τον καφέ σου, τον τέλειο cappuccino Diemme; Ο μπαρίστας θα σ' τον ετοιμάσει. Θέλεις να κάνεις ένα business lunch (πώς μπορείς να πεις όχι στο chicken on grill και στον οριένταλ σολομό του;), για να φας και κάτι νόστιμο από τη λιβανέζικη με επιρροές Middle East κουζίνα του, σε ένα περιβάλλον ξεχωριστό; Θέλεις το απόγευμα να πας για καφέ με την παρέα, τον οποίο θα απολαύσεις ακούγοντας υπέροχη μουσική soul και jazz; Ή μήπως σκέφτεσαι να χορέψεις και να διασκεδάσεις μέχρι πρωίας με DJs που ξεσηκώνουν; Η απάντηση σε όλα είναι 'Salut bar & grill', το μαγαζί που μεταλλάσσεται ανάλογα με το τι ζητάς τη συγκεκριμένη στιγμή. Στις 13-17 Μαρτίου, ετοιμάσου να ζήσεις μια μοναδική καρναβαλίστικη εμπειρία, με θεματικά πάρτι και με latin house ηλεκτρονική μουσική, με local DJs όπως οι Manic Mike, Raif, Fiallas και Genus να βρίσκονται πίσω από τα decks. Μάλιστα για 2 νύχτες θα ξεσηκωθείς με τα beats του Franco Bianco εξ Αργεντινής.

(97692091) Σαριπόλου 71-73. Δ-Κ 10.00-01.00 (Παρ-Σ μέχρι 02.30).

 

Industry

Άνοιξε πριν από 4 μήνες και πραγματικά μας έχει ξετρελάνει. Ένα μπαρ που από άποψη concept λειτουργεί απίστευτα. Κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα έχει R'n'B και κάθε Πέμπτη ελληνική βραδιά, Παρασκευή και Σάββατο commercial, ενώ την Κυριακή funky music για όλους εμάς. Αν πεινάσεις, ζήτησε platters από σούσι και φρούτα μέχρι αλλαντικά και τυριά. Το καλύτερο όμως δεν το ξέρεις. Τώρα στο 'Industry' θα βρεις ποιοτικό και πεντανόστιμο street food όπως pizza, burgers αλλά και burritos.

(Δεν διαθέτει τηλέφωνο) Σαριπόλου 63. Δ-Κ 19.00-02.00.

 

In theory bar

Ένα μπαρ που έκανε τη θεωρία πράξη. Όμορφος και μοντέρνος χώρος, με artistic διακόσμηση. Το μενού του μαγαζιού είναι χαριτωμένο και nice price. Το φαγητό σου μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα καλό κρασί από την αρκετά μεγάλη σε ποικιλία κάβα του, που περιλαμβάνει ετικέτες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο και το Νέο Κόσμο. Μην παραλείψεις, τέλος, να δοκιμάσεις και τα κοκτέιλ του, για την ακρίβεια αυτό επιβάλλεται. Εγώ θα σου πρότεινα το In Theory Crusta. Και για να κλείσεις τη νύχτα σου, 'χτύπα' και ένα σπιτικό γλυκό.

(25100250) Σαριπόλου 53, Καθολική. Τρ-Σ 19.00-01.00.

 

Socialista

Το décor που έχει ως κύριο υλικό το ξύλο, θα σε εντυπωσιάσει, ενώ η θέση του -μια από τις καλύτερες και πιο προνομιακές στη δημοφιλή πλατεία- θα σε συναρπάσει. Απόλαυσε ταξιδιάρικα tunes για hipsters, indies, alternos και κάθε λογής φυλή και πολύ 'yummy' ποτάκια! Σε λίγο καιρό και με μενού για φαγητό που αξίζει σε κάθε σοσιαλίστα.

(25109119) Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 3, Πλατεία Σαριπόλου. Δ-Κ 18.00-02.00.

 

Γιαγκίνι

Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει 'Γιαγκίνι' απλώς τραγούδησε 'σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι, στον ντουνιά δεν έχει γίνει' και ρίξε το καπελάκι σου στραβά. Πέρα απ' αυτά να σου αναφέρω ότι μεταφορικά είναι το ερωτικό πάθος και ετυμολογικά είναι η πυρκαγιά, οπότε τώρα διάλεξε ποια ερμηνεία ταιριάζει στο μαγαζί! Θα το βρεις απέναντι από το 'Socialista'. Μη σε ξεγελά όμως η μικρή του είσοδος. Όταν το επισκεφθήκαμε εμείς, καθίσαμε στην αυλίτσα που πραγματικά θυμίζει άλλες εποχές. Το μενού θα το βρεις στο μαυροπίνακα. Η κυρία Ιουλία μαγειρεύει μεν μαμαδίστικα αλλά με ένα πιο gourmet twist.

(97839617) Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 6. Δ-Σ μεσημέρι & βράδυ.

 

Ravens

Η μουσική σκηνή έχει πραγματικά κερδίσει τις εντυπώσεις, προσφέροντας εδώ και επτά χρόνια τα καλύτερα στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης. Σημείωσε το σταθερό πρόγραμμα: οι Ακουστικοί Επιβάτες ομορφαίνουν τα κυριακάτικα βράδια μας (22.30), με τα ροκ και έντεχνα τραγούδια. Κάθε Τρίτη εμφανίζονται οι Prospectus, τις Πέμπτες ο Σάββας Ισοβίτης και ο Στέλιος Στυλιανού και τις Παρασκευές οι Λωποδύτες. Το μαγαζί είναι ανοιχτό κάθε βράδυ εκτός Δευτέρας, ενώ τα Σάββατα έχει live από το εξωτερικό. Ετοιμάσου όμως και για καρναβαλίστικο πάρτι.

(99614100) Σαριπόλου & Σωκράτους 4 γωνία. Tρ-Κ 22.30-04.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close