Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία ξεχωριστή γιορτή του κυπριακού οίνου

Με τον Master of Wine Ιωάννη Καρακάση στο ξενοδοχείο Annabelle

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2016

Μια όμορφη γιορτή του κυπριακού κρασιού έλαβε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Annabelle στην Πάφο, το Σάββατο, 9 Απριλίου. Ο λόγος, για την κάθοδο στο νησί, του Ιωάννη Καρακάση,  του κορυφαίου στο χώρο του κρασιού και συνάμα, ενός εκ των δύο, Ελλαδιτών, Master of Wine, ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει στο οινόφιλο κοινό, θέματα που άπτονται του κυπριακού κρασιού.

Παρόντες φυσικά, στην άψογα οργανωμένη εκδήλωση και οι Κύπριοι οινοπαραγωγοί, οι οποίοι έδωσαν την ευκαιρία στους λάτρεις του κυπριακών κρασιών, να δοκιμάσουν τόσο τα νεοπαραχθέντα, όσο και τα παλαιωμένα τους κρασιά.

Ένα wine tasting στο οποίο πρωταγωνίστησαν φυσικά οι κυπριακές ποικιλίες, όπως το Ξυνιστέρι και το Μαραθεύτικο, με τον Ιωάννη Καρακάση να δηλώνει σε όλους τους παρευρισκόμενους οινοποιούς και οινολάτρεις, για την εξαίρετη δυναμική που έχουν τόσο οι συγκεκριμένες ποικιλίες, όσο και ποικιλίες που έχουν εισαχθεί εδώ και πολλά χρονιά στο νησί μας και έχουν εγκλιματιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ιδιαίτερη μνεία από τον Master of Wine, έγινε και για τις πανάρχαιες κυπριακές ποικιλίες, όπως το Γιαννούδι, τη Μωροκανέλλα, την Πρωμάρα και όχι μόνο οι οποίες επανακαλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια στο νησί, δίνοντας μέχρι τώρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Αποκορύφωμα της βραδιάς, το δείπνο που διοργανώθηκε στο ολοκληρωτικά και αριστοτεχνικά ανακαινισμένο εστιατόριο Fontana Amorosa, κατά το οποίο ο διακεκριμένος Γάλλος, executive chef του ξενοδοχείου, εντυπωσίασε μαζί με την ομάδα του, τους 200 στον αριθμό οινοσυμποσιαστές που έφτασαν ειδικά για το δείπνο από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Την τιμητική τους στο δείπνο, εκτός από τα τοπικά προϊόντα της Πάφου, είχαν και τα κυπριακά κρασιά, που συνόδευσαν αρμονικά όλα τα πιάτα του avant garde δείπνου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close