Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2016
Η ανεβασμένη θερμοκρασία του σαββατοκύριακο ήταν η καλύτερη αφορμή για να κινήσουμε προς παραλία και αποφασίσαμε να κάνουμε μία βόλτα σε Αγία Νάπα και Πρωταρά που κάθε καλοκαίρι πρωταγωνιστούν.
Μερικές εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν τα δύο hot spot του καλοκαιριού ετοιμάζονται πυρετωδώς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Νέα μαγαζιά ανοίγουν, εστιατόρια και ξενοδοχεία ανακαινίζονται, μικρά εργοτάξια με προετοιμασίες και ανανέωση χώρων είναι το σκηνικό που υπάρχει αυτή την περίοδο στην περιοχή.

Η νέα άφιξη του καλοκαιριού στον Πρωταρά λέγεται «Αιγιαλός», βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα στην περιοχή Περνέρα και σερβίρει φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, σαλάτες και πιάτα με κοινό παρονομαστή τη θάλασσα όπως μακαρονάδες με θαλασσινά, αστακομακαρονάδα, γαριδομακαρονάδα, σαγανάκι με γαρίδες και πιάτα με κρέας σχάρας και φυσικά ψαρομεζές προς 22.50 ευρώ το άτομο. Το μαγαζί προσφέρει και την πιατέλα του ψαρά για τσίμπημα με ψαρικά για 18.00 το άτομο.
Την επισκεφθήκαμε την Κυριακή ως μία πρώτη εξόρμηση στην περιοχή του Πρωταρά που δειλά δειλά λίγο πολύ δοκιμάσαμε την πρώτη μας βουτιά στη θάλασσα.

Μας εντυπωσίασε: Η άψογη εξυπηρέτηση του μαγαζιού και η καθαριότητα. Οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες είναι άψογοι, ορεξάτοι, χαμογελαστοί και ευγενέστατοι. Γνωρίζουν πολύ καλά το μενού του μαγαζιού, σου προτείνουν τι να φας για να μην μπερδεύεσαι, γνωρίζουν πώς να σε σερβίρουν και πώς να σε εξυπηρετήσουν.
Μας άρεσε: Ο χώρος του ανανεωμένου και ανακαινισμένου μαγαζιού. Υπάρχει υπέροχη θέα με τη θάλασσα πιάτο μπροστά σου. Μπορεί να καθίσεις στην πανέμορφη εξωτερική βεράντα με την πέργολα και την πανέμορφη κατασκευή με καλαμιές που δένει υπέροχα με το περιβάλλον το οποίο κάνει ένα υπέροχο παιχνίδισμα με τον ήλιο και τις σκιά. Όμορφα τα ψάθινα καλάθια που λειτουργούν ως φωτιστικά για το βράδυ. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες σε λευκό χρώμα, λευκά τραπεζομάντηλα και μέρος της βεράντας με ξύλο. Μπροστά υπάρχει μεγάλος χώρο με γρασίδι ενώ παρακάτω υπάρχει ένα όμορφος κολπίσκος για βουτιές.

Το φαγητό: Δοκιμάσαμε μικρά καλαμαράκια τηγανητά που σερβίρονται με φρέσκες, πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες, πολύ καλό ρύζι, σαλατούλα και ταρτάρ. Αρχίσαμε με ένα γευστικότατο σαγανάκι με γαρίδες ενώ λατρέψαμε τις φρυγανιές με κυπριακό ψωμί που έρχονται για αρχή με βούτυρο ενώ ο ταραμάς χαρήκαμε διότι είναι παρασκευής του μαγαζιού. Το μενού είναι πλούσιο σε φρέσκα ψάρια και ορεκτικά με γκουρμέ πινελιές. Σίγουρα θα ξαναπάμε!

Σχετικά
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του
Το Πατρικόν μάς καλεί σε τραπέζωμα στην παλιά Λευκωσία (για ένα βράδυ)
Κολοκάσι, λουβάνα, παστουρμάς, καραόλοι, κρασί κ.ά.
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια με ένα glamorous διήμερο στη Λεμεσό
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια παρουσίας στη Λεμεσό με ένα ξεχωριστό διήμερο event στις 16 & 17 Μαΐου στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Μια στάση στο Hurry Curry αρκεί για να σε βάλει στον κόσμο των αυθεντικών ασιατικών γεύσεων
Με αρωματικά curries, πλούσιο μενού, comfort πιάτα και γεύσεις που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη ασιατική κουζίνα, το Hurry Curry έχει γίνει αγαπημένη επιλογή στη Λευκωσία.
Το στέκι που έμαθε την Κύπρο τι σημαίνει πραγματικό οφτό
Ο φούρνος του Κύκκου ξαναπαίρνει φωτιά και φέτος, με τη σκυτάλη να περνά στην επόμενη γενιά.
Πήγαμε για μακαρόνια του φούρνου και ρέσι στη νέα άφιξη της Λευκωσίας
Φάγαμε μεζεδάκια στο ‘Αμαν Λάχει κι αυτές ήταν οι εντυπώσεις μας