Things to Do , Εκδηλώσεις

Βραβεύονται και φέτος τα καλύτερα κυπριακά κρασιά

Στον 9ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2016

Επιτέλους ο διαγωνισμός για το κυπριακό κρασί έρχεται για να μας διδάξει όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για τους δικούς μας αμπελώνες. Στις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το διαγωνισμό είναι και η ημερίδα που διοργανώνει το Τμήμα Γεωργίας με θέμα ‘Κυπριακός αμπελώνας: το μοναδικό terroir της Ευρώπης χωρίς φυλλοξήρα’. Ο Διαγωνισμός ξεκινά από τις 10-13 Μαΐου και θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν οίνοι από όλη την κυπριακή περιφέρεια στις κατηγορίες ερυθρωποί, ερυθροί και λευκοί μονοποικιλιακοί και πολυποικιλιακοί. Το διαδραστικό μέρος του διαγωνισμού γίνεται υπό την αιγίδα του Διεθνούς οργανισμού Αμπελιού & Οίνου, ενώ τις ίδιες μέρες θα οργανωθούν και 4 εκπαιδευτικές εκδρομές στους δρόμους του κρασιού.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η τελετή βράβευσης και το επίσημο δείπνο που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου. 

Ο 9ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου που θα διεξαχθεί από τις 10 ως τις 13 Μαΐου 2016 συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το Δήμο Λεμεσού, το Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, το Σύνδεσμο Οινοποιείων Κύπρου, το Σύνδεσμο Περιφερειακών Οινοποιείων Πάφου την Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου και το Σύνδεσμο Οινοχόων Κύπρου.

Από τις 10-12 Μαΐου 2016, θα υλοποιηθεί το Διαδικαστικό Μέρος του 9ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου στο οποίο θα συμμετέχουν 29 Κυπριακά Οινοποιεία με 132 δείγματα. Η συμμετοχή κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και αντικατοπτρίζει την σημασία που αποδίδουν οι κύπριοι οινοπαραγωγοί στο θεσμό αυτό.

Ο Διαγωνισμός τελεί  υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), και του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου.
Η επταμελής κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελείται από έξι καταξιωμένους και διεθνούς φήμης κριτές και ένα Κύπριο και θα προεδρεύεται από τον ίδιο τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου τον κ. JEAN-MARIE AURAND.

Σημαντική διαφοροποίηση στο διαδικαστικό μέρος αποτελεί η διαφορετική κατηγοριοποίηση των Οίνων με σάκχαρα άνω των 45 mg/l δηλαδή των γλυκών οίνων κατηγορία η οποία απέσπασε τα περισσότερα μεγάλα χρυσά και χρυσά στον προηγούμενο Διαγωνισμό Οίνου.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι την ίδια χρονική περίοδο θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο πέντε διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από χώρες του εξωτερικού οι οποίοι θα καλύψουν το γεγονός και παράλληλα θα συμμετέχουν σε τέσσερις Εκδρομές στους Δρόμους του Κυπριακού Κρασιού όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν κυπριακά οινοποιεία και να γνωρίσουν τους κύπριους οινοποιούς.  Η ενέργεια αυτή ότι θα δημιουργήσει τα αναγκαία προγεφυρώματα για την ανάδειξη και την προώθηση του Κυπριακού κρασιού σε αγορές του εξωτερικού.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Τελετή Βράβευσης και το Επίσημο Δείπνο» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Venue Centre – Columbia Plaza στη Λεμεσό.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Check In.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close