Things to Do , Εκδηλώσεις

Η Λεμεσός γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης

Μια μέρα γεμάτηενημέρωση για την Ευρώπη και ψυχαγωγία

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2016

Η Ημέρα της Ευρώπης για μικρούς και μεγάλους θα γιορταστεί φέτος στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλο) στη Λεμεσό το Σάββατο 7 Μαΐου, από τις 5μ.μ μέχρι τις 9μ.μ.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Δήμος Λεμεσού έχουν φροντίσει να συνδυάσουν την ενημέρωση για την Ευρώπη με την ψυχαγωγία.

Περίπτερα ενημέρωσης για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, απασχόλησης και εκπαίδευσης, Πρεσβείες κρατών μελών της ΕΕ που θα προσφέρουν απλόχερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις χώρες τους, αλλά και τα παραδοσιακά τους φαγητά και ποτά, φιλανθρωπικό παζαράκι, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένος χώρος με διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά, ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα από το Κανάλι 6 και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν όσους παρευρεθούν στη φετινή γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το ΚΥΠΕ.

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την επικράτεια της ΕΕ ως η επέτειος της ιστορικής ομιλίας που έκανε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος τότε υπουργός Εξωτερικών Robert Schuman. Η πρόταση, την οποία είχε διατυπώσει τότε για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη που θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, θεωρείται η απαρχή της σημερινής ΕΕ και δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε τις ιδέες και αξίες, στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, και όλα όσα μας ενώνουν ως Ευρωπαίους πολίτες.

Όπως κάθε χρόνο, η γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης στην Κύπρο είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close