Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

5+1 "νόστιμα" φεστιβάλ σε χωριά της Κύπρου

Από τη γιορτή της φράουλας και του κερασιού μέχρι της λεβάντας...

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2016

Τα φεστιβάλ στο νησί μας άρχισαν από τις πρώτες κιόλας μέρες του Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο! Και δεν είναι και λίγα...

Και παρόλο που διαφέρουν το ένα από το άλλο, εντούτοις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία σχετίζονται με τους κοινούς στόχους που εξυπηρετούν, που στις πλείστες περιπτώσεις είναι η γνωριμία με την κυπριακή φύση, τα χωριά και τα προϊόντα του τόπου μας, καθώς και με τον πολιτιμό, τα ήθη, έθιμα και την κουλτούρα μας! 

Αναμφισβήτητα πάντως, τα φεστιβάλ αποτελούν πόλο έλξης των ανθρώπων του νησιού μας, εξ ου και εμείς τα συγκεντρώσαμε και σας τα προτείνουμε!

Μην τα χάσετε!

5ο Φεστιβάλ Λεβάντας στο Αυγόρου
Το 5ο Φεστιβάλ Λεβάντας θα γίνει ξανά και φέτος στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο Αυγόρου! Ο μοναδικός τόπος στην Κύπρο με ειδικά διαμορφωμένους κήπους με λεβάντα, ένα νέο μονοπάτι από χιλιάδες λεβάντες όπου μπορεί κανείς να κάνει περίπατο διαλογισμού, ένα αποστακτήριο όπου θα γίνει καθημερινά απόσταξη αιθέριου ελαίου λεβάντας, και πολλοί άλλοι χώροι, όπως ο Λαβύρινθος, το δάσος "Γύρος της Κύπρου", και τα χωριά των Νεραίδων. Στο πλαίσιο του θα απολαύσετε χρώμα και άρωμα στους κήπους λεβάντας, θα παρακολουθήσετε απόσταξη αιθέριου ελαίου λεβάντας, θα συμμετέχετε σε βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας με λεβάντα, για μικρούς και μεγάλους, θα συμμετέχετε στην αρωματική επεξεργασία λεβάντας κ.ά.
Μάθε περισσότερα... 

 

Η Γιορτή του Γλυτζιηστού στο Κοιλάνι
Ο Γυναικείος Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλανίου σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Όμιλο Κοιλανιωτών, διοργανώνουν και φέτος την πλέον καθιερωμένη "Γιορτή Γλυτζηιστού".
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιλάνι στις 12 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητας. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το παραδοσιακό αυτό έδεσμα του χωριού. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου σε Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο.
Μάθε περισσότερα...

 

Γιορτή του Κερασιού στον Κάμπο της Τσακίστρας
Την Κυριακή, 29 Μαΐου, θα πάμε στον Κάμπο της Τσακίστρας, ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Κύπρου. 
Εκεί, από τις 12.00 μέχρι και τις 16.00 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του χωριού, η καθιερωμένη Γιορτή του Κερασιού. 
Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα δίνονται δωρεάν κεράσια για δοκιμή. 
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αγοράσουν φρεσκοκομμένα κεράσια, πάστες και διάφορα άλλα γλυκά, σε πολύ χαμηλές τιμές.
Μάθε περισσότερα... 

 

10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας στη Δερύνεια
Το 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, θα πραγματοποηθεί φέτος την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στο γήπεδο της Αναγέννησης Δερύνειας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Δερύνειας με υποστηριχτές τους φραουλοπαραγωγούς και θα ξεκινήσει στις 19.00.
Στόχος του είναι η προβολή της πρωτοποριακής καλλιέργειας της φράουλας και η διάδοση του προϊόντος και υποπροϊόντων της σε συνδυασμό με την παρουσίαση ποιοτικού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού προγράμματος.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνση θα αναλάβουν ο Κώστας Μακεδόνας και η συμπατριώτισσσά μας Μαρία Θεοδότου.
Μάθε περισσότερα... 

 

1ο Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες
Οι Πλάτρες γιορτάζουν, ντύνονται στα μωβ και μας περιμένουν την Κυριακή 5 Ιουνίου για το πρώτο Ετήσιο Φεστιβάλ Λεβάντας που θα φιλοξενήσει ομιλητές, παραγωγούς και επιχειρηματίες από όλη την Κύπρο που ασχολούνται με την λεβάντα με στόχο τη γνώση και τη καινοτομία, αλλά παράλληλα θα είναι και μια πλατφόρμα κοινωνικής προσφοράς, φιλοξενώντας εθελοντικές οργανώσεις κοινωνικής προσφοράς, δίνοντας τους έτσι τη ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να ενισχύσουν το ταμείο τους. 
Μάθε περισσότερα... 

 

Ανά-Βιώματα» Παράδοσης, Γεύσεων και Πολιτισμού στη Δορά
Την Κυριακή 29 Μαΐου πάμε Δορά, πάμε στο Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» Παράδοσης, Γεύσεων και Πολιτισμού, πάμε να περάσουμε μια Κυριακή γεμάτη παράδοση!
Η παράδοση έχει γεύση, και εμείς θα τη γευτούμε στη Δορά, η οποία δεν διοργανώνει απλώς ένα ακόμα  φεστιβάλ, αλλά μια καταπληκτική, γεμάτη δημιουργία εκδήλωση, μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, προσεγμένη από όλες τις απόψεις, πολύθεματική με ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις και πιστή στην παράδοση και τον πολιτισμό της Κύπρου.
Τραγούδι, χοροί, γεύσεις, αφηγήσεις, έκθεση φωτογραφίας, επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών, παιχνίδι, περιηγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Κορδυλά», παιδική γωνιά, είναι μερικά από τα δρώμενα κατά την ολοήμερη εκδήλωση της Δοράς.
Μάθε περισσότερα... 

 

Ακόμα...
Πέρα από τα φεστιβάλ στα χωριά μας, και στη Λευκωσία διοργανώνονται διάφορα φεστιβάλ που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο. 

Ο λόγος για το 36ο Φεστιβάλ Παιδιού, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου στο Πάρκο Σπύρου Κυπριανού στην Αγλαντζιά, καθώς και το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που θα λέβει χώρα στις 12 Ιουνίου στο πάρκο Ακρόπολης, από τις 10.00 μέχρι τις 20.00, με ελεύθερη είσοδο. 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close