Things to Do , Εκδηλώσεις

Τα 10 καλύτερα events της εβδομάδας

Ξεχωρίσαμε όλα όσα αξίζουν να επισκεφθείς αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2016

Από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, μέχρι φεστιβάλ και εικαστικές εκθέσεις και πολλά ακόμα, όλα τα έχει η εβδομάδα που μόλις υποδεχθήκαμε!

 

Δήμητρα Γαλάνη - Ελένη Τσαλιγοπούλου - Γιώτα Νέγκα
Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ένωσαν το χειμώνα που πέρασε τις φωνές τους για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά μαγικών παραστάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό, γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους που εμφανίστηκαν και γνώρισαν αλλεπάλληλες παρατάσεις. Και ο θρίαμβος θα συνεχιστεί και αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι τρεις σπουδαίες κυρίες του τραγουδιού θα ταξιδέψουν σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, για να γνωρίσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους μία παράσταση που δικαίως θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς!
Σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα τραγουδούν στη Λάρνακα για τη θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο στη Λάρνακα, στις 20.30. Πληρ.  99905878, 99134323, 99905840, 99546977.
Αύριο Τρίτη 31 Μαΐου θα εμφανιστούν στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ (Σχολή Τυφλών) στη Λευκωσία, στις 20.30. Πληρ. 
99059257.

 

To ρεμπέτικο στην Κύπρο
Μια βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι που επηρέασε αλλά και προσδιόρισε έναν ολόκληρο λαό με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα η κατεξοχήν έκφραση της ελληνικής ψυχής. Τρία σχήματα, δώδεκα νέοι καλλιτέχνες και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα των παλιών ρεμπετάδικων όπου η μουσική ηχούσε ατόφια, χωρίς μικρόφωνα, ηχητική ενίσχυση και «μοντέρνες» προσθήκες.
Συμμετέχουν τα σχήματα: «Αρχή διά του Ρεμπέτικου», «Λαϊκή Τετρακτύς» και «Λουλλαδάκια του μπαχτσέ».
Περισσότερα...

 

Choreocut με τη Λία Χαράκη
Η καλλιτέχνης Λία Χαράκη μιλά για τη δημιουργική της πορεία υποστηρίζοντας ότι η σχέση δημιουργού με το έργο είναι μία καθαρά ερωτική σχέση με όλα τα συμπτώματα. 
Τετάρτη 1 Ιουνίου, Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού, 20.30-22.30.

 

Η Ελεονώρα της Κύπρου στο CVAR
Ο Πέτρος Α’ υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία του Μεσαίωνα στην Κύπρο. Η γυναίκα του, Ελεονώρα, ήταν μια προσωπικότητα για την οποία πολύ λίγα ξέρουμε. Δυναμική, αποφασιστική, ραδιούργα, ερωτιάρα και ζηλιάρα. Λάτρεψε τον Πέτρο, κατηγορήθηκε για μοιχεία, εκδικήθηκε το φόνο του συζύγου της ενώ σαν βασιλομήτωρας πολέμησε να αναδείξει τον γιο της και αντιστάθηκε στους Γενοβέζους.  Στην  Ελεονώρα βασίζεται το θεατρικό της  Alpha Square που ανεβαίνει στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας. Η Αλεξία Παρασκευά υποδύεται την Ελεονώρα, ενώ μαζί της είναι οι ηθοποιοί Χριστίνα Μαρούχου, ο David Δημητρίου και ο Ανδρέας Αραούζος, ο οποίος και σκηνοθετεί. Το πρωτότυπο κείμενο είναι της Ανθής Ζαχαριάδου.
Περισσότερα... 

 

Ένα αλπούμ ιστορίες στη Λεμεσό
Η ομάδα του Μάριου Κακουλλή  (Φρουτοπία, Το τρίο του Porto Sueño, Η καρδιά ενός σκύλου) σε συνεργασία με την Fresh Target Theatre Ensemble δραματοποιεί και μεταφέρει στη σκηνή, για 10 μόνο παραστάσεις, το βιβλίο του Αντώνη Γεωργίου, “ Ένα Αλπούμ ιστορίες”, το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του 2014, και το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2016.
Ένα άλμπουμ από φωτογραφίες ανοίγει και από αυτό αναδύονται,  ζωντανεύουν και μπλέκονται άνθρωποι, ηλικίες, εποχές και τόποι. Σαν ένα κουβάρι. Ένα κουβάρι ιστορίες. Όπως και η ζωή μας άλλωστε. Ιστορίες που γίνονται σαν μια ιστορία, “του καθενού μας ιστορία ή η ιστορία ούλλων μας”.   
Περισσότερα...

 

Selfie από τους Άγαμους Θύτες... σε Λεμεσό και Λευκωσία
Οι Άγαμοι Θύται επιστρέφουν αυτό το καλοκαίρι στον τόπο του ελλείμματος... Αυτοφωτογραφίζονται ως ιδανικοί αυτόχειρες, προσπαθώντας μάταια, να εστιάσουν στη νεοελληνική ζωή.
Αναζητούν εναγωνίως, ισοδύναμα του γέλιου για να αποσύρουν την εθνική μελαγχολία. Ποζάρουν ναρκισσευόμενοι και μνημονεύουν τα αυτομνημόνια. Γιατί πιστεύουν πως η δική τους selfie είναι η καλύτερη.
Αυτοϊκανοποιούνται ως γνήσιοι νεοέλληνες που άπλωσαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους. Μια χειροποίητη ψυχωφέλιμη παράσταση δια χειρός Ιεροκλή Μιχαηλίδη.
Εκτός κάδρου, καβάλα στην πένα της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Κρατάει τα ηνία των κειμένων και συμπράττει με το Χρήστο Τολιάδη και τον Ιεροκλή, στον οποίο επιτρέπει και να σκηνοθετεί.
Στην εμπροσθοφυλακή πάντα ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Γιώργος Χατζής και η Ρούλα Μανισάνου.
Περισσότερα...

 

19ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου
Για 19η χρονιά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν το σημαντικότερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη χώρα μας. Ένα φεστιβάλ το οποίο έχει αγκαλιαστεί από τους φίλους του χορού στην Κύπρο, έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στον παγκόσμιο χάρτη των αντίστοιχων Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες τάσεις, δημιουργίες και ρεύματα, αναδεικνύοντας την εξέλιξη του σύγχρονου χορού διεθνώς.   Συνολικά 6 καταξιωμένες χορευτικές ομάδες από το εξωτερικό και 4 κυπριακές ομάδες συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Συμμετέχουν ομάδες από Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Τσεχία αλλά και από το γειτονικό Ισραήλ, στο πλαίσιο του ανοίγματος του Φεστιβάλ προς την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Κύπρου.
Περισσότερα και το πλήρες πρόγραμμα, εδώ

 

Το έργο "Killer Joe" πάει Λεμεσό
Το έργο αφηγείται μια ιστορία φόνου μέσα σε μια απόλυτα αποσαρθρωμένη οικογένεια του αμερικανικού Νότου, μια οικογένεια φτωχή.  Ήρωες  του έργου είναι το κατακάθι της κοινωνίας,  χαρακτήρες που  έχουν αφεθεί να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους με όποιον τρόπο καταλαβαίνουν, όσο βίαιος ή χαζός μπορεί να είναι αυτός. Άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέρα με τη μέρα και ονειρεύονται το μεγάλο κόλπο, που θα τους βγάλει από την μιζέρια. Άτομα με  στενόμυαλες ιδέες, αμορφωσιά και άγνοια, νοοτροπία καουμπόι, με τεράστια απόσπαση από τον υπόλοιπο κόσμο που τους οδηγεί σε απομόνωση σε έναν δικό τους μικρόκοσμο.
Περισσότερα...

 

Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλλη
Η Θεατρική Ομάδα παράσιτα, μετά την πρώτη της παραγωγή PESTS, επανέρχεται με το επιτυχημένο έργο της Χριστίνας Σαμπανίκου "Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλλη".
Ένας κωμικός διάλογος με τον εαυτό μας, τόσο βαθιά πολιτικός που δεν έχεις άλλη επιλογή, παρά να σκάσεις στα γέλια.
Ανεργία, απαισιοδοξία, μια χαμένη παντόφλα, ένας έρωτας και τα ¨Σκάσε¨ του ήρωα σε όλα όσα τον κρατάνε πίσω.
Περισσότερα...

 

Οι "Κρόκες" τραγουδούν στο Wizard Rock Bar
Οι ΚΡΟΚΕΣ, ένα από τα πρώτα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα του νησιού, ετοιμάζουν ακόμη μια εμφάνιση.
Η εμφάνιση τους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Ιουνίου και ώρα 21.30, στο Wizard Rock Bar στη Λευκωσία.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1997 και έκτοτε έχει δημιουργήσει τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, έχουν κάνει αρκετά live, ενώ τυγχάνουν εκτίμησης από ουκ ολίγο κόσμο, τόσο από σκληροπυρηνικούς ροκάδες όσο και από κόσμο που έχει πιο soft ακούσματα. 
Περισσότερα...

 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close