Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Δοκιμάσαμε το "Βάλτου Ρίγανη" της Λάρνακας

Γευτήκαμε το μενού και σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2016

Μια καλοκαιρινή βραδιά του Ιούνη, κράτησα μια θέση στο άρτι αφιχθέν μαγαζί της ‘Στοάς Κίζη’, το ‘Βάλτου Ρίγανη’, το γειτονάκι του ‘Alchimies’ και αδελφάκι του επιτυχημένου ‘Βάλτου Ρίγανη’ της Λευκωσίας. 

Όταν έφτασα εκεί, ευθύς αμέσως με οδήγησαν στο τραπέζι μου στον εξωτερικό χώρο –τι καλύτερο! Στρωμένο κουβέρ, χωρίς χλιδή, αλλά με απλότητα, έτοιμο να υποδεχθεί το φαγητό στην ήρεμη ατμόσφαιρά του. 

Ένα οικογενειακό εστιατόριο με πολλές σουβλιστές επιλογές στο μενού αλλά και αλοιφές για να εξιτάρεις λίγο τον ουρανίσκο σου! Είπα να δοκιμάσω τη ‘Συλλογή όλων των αλοιφών με τη συνοδεία ελληνικής και κυπριακής πίτας’ (€6.40). 

Από αυτές, με κέρδισε το ταχίνι με κόλιανδρο καθώς και η έξυπνη ιδέα με την τηγανητή κυπριακή πίτα που θέλεις να την κριτσανίζεις ‘μέχρι θανάτου’. Δοκίμασε ανεπιφύλακτα τη σαλάτα ‘ρόκας με σύκα και τυρί μανούρι’ (€6.50). Όσον αφορά στο κυρίως μενού, η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι εκτός από την μπριζόλα δεν βρίσκεις καθόλου μερίδες –αφού είναι όλα κομμάτια. 

Από αυτό λοιπόν δοκιμάσαμε το χοιρινό σουβλάκι (€1.70/τμχ.) που ‘ξέφευγε’. Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως και για το κοτόπουλο σουβλάκι (€1.70/τμχ.) το οποίο η παρέα βρήκε λίγο στεγνό. Λατρέψαμε τους κολοκυθοκεφτέδες (€3) που συνδυάζονταν άψογα με την αλοιφή γιαουρτιού και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. 

Όσον αφορά τώρα στο σέρβις, έχω πολύ καιρό να ζήσω τέτοιες στιγμές. Έντονο σε όλες τις φάσεις του δείπνου και με πολλά χαμόγελα. Όλα καλομαγειρεμένα και με έμφαση στη γεύση και την ποιότητα της πρώτης ύλης. Έβλεπα τις τεράστιες σαλάτες να πηγαινοέρχονται και ήταν ξεκάθαρο ότι στην επόμενή μου μεσημεριανή επίσκεψη, θα παράγγελλα μια. Η κάβα του μικρή με ντόπιες κυρίως ετικέτες. Πληρώσαμε €25 το άτομο με κοκτέιλ limoncello και αναψυκτικά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close