Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

Μανία με τα summer cocktails

O επικεφαλής bartender του "The Market Company" μας προτείνει τι να πιούμε φέτος στο γνωστό μπαρ της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2016

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Τσιάμη, τον επικεφαλής Bartender του The Market Company, ο οποίος μας πρότεινε τι ακριβώς πρέπει να δοκιμάσουμε στο δημοφιλές μπαρ, αφού με βάση αυτά τα κοκτέιλ, θα παραγγείλεις τα αντίστοιχα, που θα βρεις στο νέο μενού.

"Έγινα bartender γιατί έπρεπε να βρω έναν τρόπο να πληρώσω το ενοίκιό μου. Το πιο περίεργο περιστατικό; Ήταν τη νύχτα που αποφάσισα ότι αυτή θα είναι η δουλειά μου. Που αποφάσισα ότι θα ακολουθήσω το bartending και όπου με βγάλει. Πιστεύω πρώτα από όλα ότι τα μπαρ τα φτιάξαμε για να διασκεδάζουμε. Αυτή τη διασκέδαση την κλείσαμε σε πλαίσια ποιότητας όσον αφορά στο προϊόν. Δεν πιστεύω στην "κλινικά αποστειρωμένη διάθεση". Τα μπαρ πρέπει να έχουν φασαρία, πολύ καπνό και ο κόσμος να φεύγει χαρούμενος. Αυτό δεν έρχεται κόντρα με το τέλειο ποτό! Και αυτό είναι το ξεχωριστό που ζει κανείς στο Market Company καθημερινά. Δεν πιστεύω σε trends. Τα χρησιμοποιώ ξέροντας ότι έρχονται για να φύγουν. Εξ ου και σέβομαι την κλασική φιλοσοφία στο μπαρ και την ακολουθώ εξελίσσοντάς την στα σημερινά δεδομένα. Αγαπημένο μου κοκτέιλ; Το Classic Daiquiri. Είναι η επιτομή των κλασικών για εμένα".

Amred and drunk on highway 101
Υλικά
40ml Buffalo Trace
30ml Cocchi Rosa
2ml Chartreuse

Εκτέλεση
Προσθέτεις όλα τα υλικά στο σέικερ και ακολουθείς την τεχνική throw ή roll για 7 φορές. Σερβίρεις σε ποτήρι old fashion με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και γαρνίρεις με ένα κομμάτι αποξηραμμένου σύκου.

F**k u, I quit
Υλικά

4 ίσες δόσεις των 20ml από 4 διαφορετικά ρούμι (Plantation Jamaica, Plantation Barbados, Angostura 5 YO, Mount Gay Black Barrel)

Εκτέλεση
Αφήνεις 300ml από καθένα από τα παραπάνω ρούμια να ξεκουραστούν μαζί για 5 ημέρες σε βάζο, παρέα με 2 στικ βανίλιας και μερικές φλούδες grapefruit. Στη συνέχεια προσθέτεις στο shaker 80ml από το παραπάνω blend, μαζί με 10ml λικέρ αμυγδάλου, 10ml λικέρ πορτοκαλιού, 4 dash Angostura Bitters, 25ml φυσικό χυμό λάιμ, 20ml σιρόπι ζάχαρης, 15ml πουρέ passion fruit. Χτυπάς δυνατά στο σέικερ με πολύ πάγο, διπλο-σουρώνεις σε ποτήρι tiki με πάγο αφού πρώτα κάψεις στο εσωτερικό του 2ml αποστάγματος από άψινθο. Τέλος γαρνίρεις με μισό passion fruit κομμένο κάθετα.
"Η συνταγή αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά κρυφών συνταγών της ομάδας του Market Company. Λογική που ξεκίνησε ο ένας εκ των δύο πατέρων της Tiki κουλτούρας, Don the Beachcomber, και την ακολουθούμε προς τιμήν του. Ο λόγος που βλέπει το φως της δημοσιότητας η πρώτη μας κρυφή συνταγή είναι επειδή αποτελεί ήδη παρελθόν από τη λίστα μας".

Hell's Angels
Υλικά
40ml Ocho Blanco infused with chilly and botanicals
20ml Elderflower Liquer St.Germain
20ml Fresh Lime Juice
10ml Coconut Cream
10ml Agave Syrup
A splash of ginger beer

Εκτέλεση
Σε μισό λίτρο Ocho Blanco αφήνεις για δυο μέρες να ξεκουραστούν 3 τεμάχια τσίλι και μερικά φύλλα εστραγκόν. Στη συνέχεια προσθέτεις σε shaker όλα τα υλικά εκτός από το ginger beer, χτυπάς δυνατά για 10-15 δεύτερα και σερβίρεις σε ποτήρι Collins με πάγο βάζοντας και το ginger beer. Γαρνίρεις με καραμελωμένα κομμάτια τσίλι, πανάρισμενα με τρίμμα αποξηραμμένης ψίχας καρύδας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close