Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Bolivar House στην Πιαλέ Πασά

Έναμοντέρνο bar-restaurant δίπλα στη θάλασσα ιδανικό για το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2016

Είναι όντως ωραία η ιδέα ενός μαγαζιού με πιάτα από μια ενότητα πρώτων υλών που κρατούν εν γένει high profile, αλλά παίζουν άνετα σε όλη τη γαστρονομική γκάμα μεταξύ ρουστίκ και σοφιστικέ.

Ο λόγος για το 'Bolivar House' το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγες μέρες στην Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα, σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα.

Το επισκεφθήκαμε βράδυ και κάναμε κράτηση στην εξωτερική αυλή για να απολαύσουμε αυτήν τη γλυκιά νύχτα. Η πρώτη εντύπωση του μενού μού θύμισε Παρίσι, κι αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού ο σεφ του μαγαζιού Ορέστης Κυριακίδης μόλις επέστρεψε από μακροχρόνια παραμονή στη Μέκκα της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Για ορεκτικό δοκιμάσαμε το χαλούμι τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας (€7.50) και σερβιρισμένο με αποξηραμμένα σύκα. Ωραίος συνδυασμός υφών, με το απαλό τελείωμα του αποξηραμμένου σύκου να απογειώνει το πιάτο.

Είπα να δοκιμάσω και το Chicken liver Pate (€6.80), που απολάμβανε η παρέα, όπου απ' εκεί μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και για τα υπόλοιπα. Πράγματι, χειροποίητο με κλασική, γαλλική, φινετσάτη γεύση με ζεστές φρυγανιές on the side. Το ότι σερβιρίστηκε με μαρμελάδα κρεμμυδιού φαίνεται ξεκάθαρα ότι η γνώση και η εμπειρία υπάρχει. Συνόδευσα αυτό το γαστρονομικό ταξίδι με Shyraz Κωνσταντίνου (€17).

Υπάρχει μια υπέροχη αντίθεση γιατί εξωτερικά είναι μοντέρνο με πρωτοποριακά υλικά και εσωτερικά παίρνεις αμέσως την αίσθηση της ρουστίκ ατμόσφαιρας λόγω του έντονου στοιχείου του ξύλου.

Για κυρίως δοκίμασα το τορτελόνι με γέμιση αστακού και κάβουρα (€14.80) -τα λόγια είναι περιττά! Καλό ψήσιμο, άψογη γεύση, φτιαγμένο μάλιστα με χειροποίητο ζωμό! Πληρώσαμε €27 το άτομο με ορεκτικό, κυρίως και κρασί. Το σέρβις πολύ καλό καθ' όλη τη διάρκεια του δείπνου, με την υπόσχεση να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Η κάβα του αρκετά καλή, 'έτοιμη' να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σε ποικιλία και budget.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close