Νέες Αφίξεις , Bars & Clubs

4 νέα και ωραία μπαράκια που ξέρουν από ποτά

Αυτές είναι μερικές από τιςαφίξεις της σεζόν που συζητιούνται πολύ!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2016

Οι τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού πρέπει οπωσδήποτε να μας βρουν στα πιο hot μπαράκια του νησιού, τουλάχιστον για τη σεζόν, εκεί όπου έμπειροι bartender μάς φτιάχνουν τα καλύτερα κοκτέιλ!

 

Ritual Lounge Soma
Η Ασία συναντά τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Λατινικήστο cocktail menu αυτού του ατμοσφαιρικού μπαρ, που βρίσκεται γύρω από την πισίνα εντός του ξενοδοχείου Napa Plaza. Η λίστα περιλαμβάνει signature cocktails, καθώς και κλασικά με ένα twist. Όλα φτιαγμένα με εποχικά υλικά και φρέσκα φρούτα, διατηρώντας ταυτόχρονα τη φιλοσοφία του 'healthy' και detox. Για παράδειγμα, καλοκαίρι σημαίνει φρέσκα φρούτα και έτσι το μαρτίνι με φρέσκο καρπούζι και μαστίχα είναι ένα ιδανικό απεριτίφ την ώρα που δύει ο ήλιος στην πισίνα του ξενοδοχείου. Δοκιμάσαμε επίσης το Moscow Mule, σερβιρισμένο σε ποτήρι balloon. Εδώ η βότκα ενισχύεται με φρέσκα κόκκινα μούρα, φρέσκο λιωμένο ginger και συμπληρώνεται με cider (μηλίτη) με γεύση lime και φράουλα. Αν είσαι λάτρης του all time classic, Old Fashioned, εδώ θα το απολαύσεις με bourbon και φλούδα πορτοκαλιού. Το section 'It's Gin 'o Clock', είναι αφιερωμένο στους λάτρεις του Gin. Φρούτα και μπαχαρικά συνοδεύουν κατάλληλα τις διάφορες ετικέτες, όπως για παράδειγμα το ισπανικό Gin Mare όπου το κάρδαμο συμπληρώνει τα αρώματα από θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικό και ελιά που έχει ήδη, ενώ προστίθεται μαστίχα και σταγόνες απόσταξης από μαροκινά τριαντάφυλλα. Τέλος, δοκίμασε οπωσδήποτε το Lychees Pink Balloon, με βάση βότκα βανίλια, φρέσκο χυμό ροδιού και φρέσκα lychee και προτείνουμε να το συνοδεύσεις με sushi!
(23816555) Ξενοδοχείο Napa Plaza, Αγία Νάπα, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 18.30-02.00.

 

Gin Fish
Το bar-restaurant Gin Fish στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, συνδυάζει, όπως λέει και το όνομά του, το Gin με το ψάρι. Στον υπέροχο, κατάλευκο χώρο, με το μάρμαρο να πρωταγωνιστεί και τη θέα προς τη θάλασσα σε πανοραμικό πλάνο, μπορείς, εκτός από φαγητό, να πας και για ποτό μόνο. Εάν σου αρέσει το gin, εδώ υπάρχουν γύρω στις 25 ετικέτες, με τη λίστα να ενημερώνεται συνεχώς. Στο μενού, υπάρχουν αρκετοί προτεινόμενοι συνδυασμοί για gin 'n' tonic, που δημιούργησαν οι bartenders. Αν είσαι όμως γνώστης του αντικειμένου, μπορείς να γυρίσεις σελίδα, να επιλέξεις το gin που θες, το tonic που θεωρείς ότι ταιριάζει, ανάμεσα σε περίπου 10 επιλογές, τα συστατικά που θες να προσθέσεις (από φρέσκα φρούτα, λεμονόχορτο, ξυλάκια κανέλας μέχρι τσίλι) και να τελειώσεις με 'αφρούς' π.χ. raspberry και γκρέιπφρουτ που μπαίνουν πάνω από το ποτήρι balloon. Η λίστα των ποτών συμπληρώνεται με μια σειρά από cocktails. Κλασικά όπως Cosmopolitan, Aperol Spritz, Pisco Sour και Porn Star Martini, με twist όπως είναι το Mai-Tai On the Way, το Frankie's Negroni και το Maker's Peach Julep και signature π.χ. Mango Caramel Spice με Mango Vodka, πουρέ μάνγκο, χυμό ανανά, σιρόπι τσίλι, μαρτίνι και πουρέ καραμέλας.
(25354200) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 16.00-01.00.

 

Gin Garden
Ήταν καιρός να δημιουργηθεί ένας χώρος στην Κύπρο αφιερωμένος στο gin, που τον τελευταίο καιρό είναι η νέα μόδα στα μπαρ του νησιού. Το πρώτο βήμα το έκαναν εκεί στο Library Bar στη Λεμεσό. Ακριβώς απέναντι, στην αυλή του όμορφου Μεγάρου Παυλίδη, η ομάδα του Library δημιούργησε έναν υπέροχο, πράσινο 'κήπο'μόνο για gin lovers. Χαλάρωσε στο πανέμορφο μπαρ και διάλεξε από τις 30 περίπου ετικέτες, gin από διάφορα μέρη του κόσμου. Από τα πιο γνωστά μέχρι τα πιο σπάνια και πολύ ενδιαφέροντα. Όλα σερβίρονται με premium tonic. Από την άλλη, αξίζει να δοκιμάσεις τα Ginfusion, όπου το gin γίνεται muddle με φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά, σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Η λίστα συμπληρώνεται με μια σειρά από κλασικά cocktails, με βάση φυσικά το gin. Το κλασικό Martinez, φτιάχνεται όπως πρέπει, δηλαδή με Old Tom gin (είδος gin), το Negroni σερβίρεται σε 4 διαφορετικές εκδοχές με προτεινόμενα gin, το Martini επίσης σε 4, ενώ τη λίστα ολοκληρώνουν το ποτό του James Bond, δηλαδή το Vesper, το Bramble, το Gin Basil Smash, το Gin Gin Mule και το French 75.
(25361362, 99412244), Θέμιδος 5, Λεμεσός. Τρ-Κ 17.00-02.00.

 

Bolivar House
Νέα άφιξη στην ανερχόμενη Πιαλέ Πασά, το cafŽ-bar/restaurant Bolivar House, διαθέτει και μια πολύ ενδιαφέρουσα μπάρα. To μενού για τα cocktails, σχεδιάστηκε από την ομάδα Bartódo. Οι γεύσεις καλύπτουν όλο το φάσμα, από γλυκά, καυτερά, φρουτώδη, ξινά, κρεμώδη, αφρώδη, μέχρι καπνιστά και savoury. Η λίστα περιλαμβάνει 12 signature cocktails, το καθένα συνοδευμένο από μια μικρή ιστορία/επεξήγηση της δημιουργίας του. Όπως για παράδειγμα το Wannabe, μια εκδοχή του κλασικού Spritz με τη μαστίχα να πρωταγωνιστεί. Το Cosmopolitan, 'παίρνει το αίμα του πίσω' στην εκδοχή Cosmobolivar, το Yooguruto, με βάση το ρούμι και με γιαούρτι, έχει μια γιαπωνέζικη φιλοσοφία και το Last Jade Β., όπως σημειώνεται στο μενού, είναι 'το Bolivar σε ένα ποτήρι με μια μεσογειακή προσέγγιση'. Τέλος, εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το Concha Venezolano, το οποίο 'παίζει' με όλες τις αισθήσεις και σερβίρεται με ένα κοχύλι, όπου ακούγοντας τον ήχο της θάλασσας απολαμβάνεις αυτό το cocktail με βάση το gin. Η λίστασυμπληρώνεται με 3 signature gin 'n' tonic, 12 κλασικά και το βραβευμένο El Puente με το οποίο κατέβηκε στους παγκόσμιους τελικούς του Bacardi, φέτος, ο Αργύρης Asleep, της ομάδας του Bartódo.
(24664411) Πιαλέ Πασά 54, Λάρνακα. Δ-Κ 10.00-02.00.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο έντυπο Check In Αυγούστου, που κυκλοφορεί στα περίπτερα. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close