Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη εντύπωση από το Imperial Chinese Λευκωσίας

Το νέο ξεκίνημα του δημοφιλούς εστιατορίου της Πάφου στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2016

Θα μπορούσα να πω πως ήταν μια έξυπνη κίνηση για το δημοφιλές κινέζικο εστιατόριο της Πάφου να ανοίξει παράρτημα στην πρωτεύουσα. Η δε επιλογή της περιοχής και του χώρου ήταν αρκετά εύστοχα. 

 

 

Το Imperial βρίσκεται δίπλα σ’ ένα διάσημο καφέ στη Μακεδονίτισσα, κοντά στην Πανεπιστημιούπολη και σε παράδρομο της πολύβουης 28ης Οκτωβρίου. Ο δρόμος είναι μεν ήσυχος αλλά καθόλου αποξενωμένος. Οι ιδιοκτήτες, νέα παιδιά, γεμάτα αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν, ‘έντυσαν’ το χώρο τους εντυπωσιακά, με ξύλινες κατασκευές και έντονα μοντέρνα στοιχεία της Ανατολής. 

 

 

Το μαγαζί δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά σικ, με τιμές που δεν επιβαρύνουν το πορτοφόλι. Αντιθέτως θεωρείται μία συλάτη value for money επιλογή! Καθίσαμε στο μοναδικό ψηλό τραπέζι, φάγαμε εκεί τα prawn crackers μας -free from the house-, τα προδόρπιά μας, και μόλις άδειασε χαμηλό τραπέζι δεν δίστασαν να μας το παραδώσουν. Μελετώντας το μενού παρατήρησα πως είναι πολύ περιεκτικό, περιλαμβάνοντας ποικίλες επιλογές πάπιας.

 


Για αρχή παραγγείλαμε spring rolls (€4.10) τα οποία ήταν μεγάλα και εύγευστα, μαζί με fried prawns on toast (€8.20) που κατά τη γνώμη μου ήταν κάπως βαρυτηγανισμένες και λαδερές. Η συνέχεια μάς βρήκε να γευόμαστε sweet and sour chicken (€7.95) και lemon chicken (€7.95) –και τα δύο είχαν σχεδόν τα ίδια λαχανικά και πολύ μαλακό κρέας. Μαζί τους παραγγείλαμε steamed rice (€3.10) και egg fried rice (€4.15) το οποίο καθυστέρησε λίγο για να φτάσει τελικά ως mixed fried rice… 

Εντούτοις, όλα ήταν αρκετά καλά, μόνο που κάποιοι προτιμούσαν το steamed rice πιο σπυρωτό και το λεμονάτο κοτόπουλο με λιγότερη ένταση. Το crispy beef (€8.10) είχε πολύ ευχάριστη γεύση που θα απογειωνόταν αν συνοδευόταν στο πλάι με ένα γλυκό dip, ενώ το pork with green peppers (€7.95) ανέβασε για τα καλά τη σπιρτάδα της γαστρονομικής μας πανδαισίας. Στο τέλος, ένα συμπαθέστατο επιδόρπιο από τηγανητό ανανά, μήλο και μπανάνα με παγωτό, προσγειώθηκε στο τραπέζι μας κερασμένο από το κατάστημα. Το Imperial είναι ένα εστιατόριο που θα ξαναεπισκεπτόμουν.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close