Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 12+1 φεστιβάλ του Οκτώβρη

Κι αυτόν τον μήνα παίρνουμε τα χωριά!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σε πολλά χωριά του νησιού μας, με πρωτοβουλία των κοινοτικών συμβουλίων, των πολιτιστικών συλλόγων ή μεμονωμένα, εξακολουθούν να διοργανώνονται πανηγύρια και παραδοσιακές γιορτές με αφορμή κυρίως τον τρύγο, αλλά και την προβολή και προώθηση της παραδοσιακής κουλτούρα του τόπου μας. Επίσης, αρκετές από τις παραδοσιακές αυτές εκδηλώσεις είναι βασισμένες στα τοπικά προϊόντα. Ας τους ρίξουμε μια ματιά!

 

Γιορτή Παλουζέ

…. στο Κοιλάνι
Κορυφώνονται, αυτόν το μήνα, οι εκδηλώσεις για την προώθηση της κυπριακής μας παράδοσης και συγκεκριμένα της αμπελοκαλλιέργειας και των προϊόντων που παράγονται από το σταφύλι, με το γενικό τίτλο 'Αμπέλου Εορτή'. Στα Αφάμια-Γιορτή Σταφυλιού και Κρασιού (που πήρε το όνομά της από το βουνό Αφάμης που δεσπόζει του χωριού και είναι κατάφυτο με αμπέλια) που θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κοιλανίου στις 11.00 θα φας παραδοσιακά εδέσματα και θα απολαύσεις πλούσιο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα θα διασκεδάσεις μεπαραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Όμιλο Κοιλανιωτών, θα παρακολουθήσεις επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας, θα δεις πώς φτιάχνεται ο παλουζές ο οποίος θα προσφερθεί ακολούθως δωρεάν στους επισκέπτες. Επιπλέον θα υπάρχει έκθεση γεωργικών προϊόντων, λαϊκή αγορά με τοπικά προϊόντα, ενώ, τέλος, θα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς τα μουσεία, τα οινοποιεία και τις εκκλησίες της κοινότητας που θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

….στη Σαλαμιού
Την ίδια μέρα ωστόσο ζεστό παλουζέ και όχι μόνο θα κερνούν και στο χωριό Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου, στη Γιορτή Παλουζέ Σαλαμιούς. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 12.00 με καλωσόρισμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας, και θα μεταφερθεί ακολούθως στον εκδρομικό χώρο 'Κυπάρισσος' όπου θα προσφέρεται δωρεάν παραδοσιακός παλουζές, ενώ θα πωλούνται φαγητό, ποτό, ρέσι κι άλλα τοπικά εδέσματα, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορούς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λάβει χώρα και έκθεση φωτογραφίας και κυπριακής χειροτεχνίας στο χώρο του Μουσείου (εκκλησία Αγ. Βαρβάρας).

 

…. στο Φοινί
Στις 2 του μήνα ζεστό παλουζέ θα φάμε και στο Φοινί. Ο Σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων Φοινιού σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού, μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό απόγευμα στο Φοινί για μουσταλευριά, ζιβανία και ένα σεργιάνι στην πλούσια παράδοση της κοινότητας. Στις 15:00 ακριβώς, θα είμαστε στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού, όπου θα μας φιλέψουν με βραστό ππαλουζέ τζιαι ζιβανίαν και να βουττήσουμε όλοι μαζί σουτζιούκκο.

Φοινιώτες θα κατασκευάζουν επί τόπου πήλινα αγγεία. Το Φοινί είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία και με βαθιά παράδοση, το οποίο ξεχώρισε ως ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα κέντρα αγγειοπλαστικής στον τόπο μας. Είναι γνωστό, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς για την αγγειοπλαστική του τέχνη, τα φοινιώτικα πιθάρκα, τις κούζες, τα σταμνιά, τα πλουμιστά κουζούθκια (μοναδικά στο είδος τους έργα τέχνης), τις ξύλινες τόνενες καρέκλες και την παραδοσιακή βούρκα του βοσκού.

 

…. στον Άγιο Μάμα
Μια εβδομάδα αργότερα, το παραδοσιακό έδεσμα θα το απολαύσουμε στο χωριό Άγιος Μάμας. Η παράδοση λοιπόν γιορτάζει και στο χωριό της επαρχίας Λεμεσού Άγιος Μάμας, που διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη "Γιορτή του Παλουζέ".

Το κουμανταροχώρι της Λεμεσού, μας περιμένει λοιπόν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, έξω από την Εκκλησία του Αγίου Μάμαντος, από τις 11 το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα, για να απολαύσουμε εξαιρετικό παλουζέ, μπολικό φαγητό και διασκέδαση.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν και η τιμή του φαγητού €10.

 

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
Με σκοπό να προβάλει και να προωθήσει την παραδοσιακή κουλτούρα του τόπου μας, εξ ου άλλωστε και ο τίτλος του φεστιβάλ, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει και φέτος για 13η συνεχή χρονιά το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στο χωριό Ορά σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 17.00. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου με περίπτερα παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων και παραδοσιακές χειροτεχνίες, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσουν εργαστήρια επίδειξης διαφόρων παραδοσιακών ειδών. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλούμι, τραχανά, μακαρόνια της σμίλας (χωριάτικα), τερτζιελλούθκια, χοντρορτοφιδέ και καλοηρκά. Επίσης, να παρακολουθήσουν από κοντά παραδοσιακές τέχνες όπως λευκαρίτικο κέντημα, αγγειοπλαστική, καλαθοπλεχτική, ζωγραφική σε κολότζι, κατασκευή ταπατζιάς κ.ά., ενώ θα υπάρχει και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακή μουσική και τρία χορευτικά συγκροτήματα (Κέντρο Νεότητος Πετράκης Οράς, Κέντρο Νεότητος Οδούς και Πολτιστικός Όμιλος Αθανασία). Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν φιλοξενούμενες ομάδες από την Κρήτη και την Ανατολική Χαλκιδική οι οποίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους τοπικά παραδοσιακά προϊόντα συνθέτοντας έτσι 'ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας' μεταξύ Κύπρου-Κρήτης-Χαλκιδικής. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Σημερινή και το περιοδικό Check In.
Πληρ. 99151358/ facebook.com/festivalparadosiakiskoultouras/
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Φεστιβάλ Μήλου
Ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο, επιστρέφει και φέτος τον Οκτώβριο. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Μήλου που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Κυπερούντας, μιας και στο χωριό παράγεται ένα μεγάλο μέρος της κυπριακής παραγωγής μήλων, και θα διεξαχθεί φέτος το σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, έκθεση φωτογραφίας με θέμα το μήλο, παραδοσιακά και σύγχρονα εργαλεία για την καλλιέργεια της μηλιάς, λαϊκή αγορά, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, απόσταξη ζιβανίας με μήλο, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή ψωμιών με προζύμι, σοκολατένιων και καραμελωμένων με μήλο και άλλα πολλά.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Μέρα Ελιάς 'Ολέαστρο'
Το μοναδικό θεματικό πάρκο ελιάς στον κόσμο, το Ολέαστρο, όπου πραγματοποιούνται γεωργικές και μεταποιητικές εργασίες και παράγεται εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο, ετοιμάζεται να ανοίξει και φέτος τις πόρτες του για να μας υποδεχθεί στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του! Η Μέρα Ελιάς, που από το 2009 λαμβάνει χώρα στο Πάρκο της Ελιάς 'Ολέαστρο' στην Ανώγυρα, θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 17.00. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται γευσιγνωσία ελαιολάδου από κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας, επιδείξεις ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο, παρασκευής παστελιού, χαλουμιού και φουρνίσματος ελιόπιτας που θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Ακόμα έκθεση για την αειφόρο ανάπτυξη και ξεχασμένες συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα, επίδειξη παρασκευής ποτών με παραδοσιακά προϊόντα (π.χ. χαρουπόμελο) και έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και καλλιτεχνών Ανώγυρας και της γύρω περιοχής (όπως παρασκευή καλαθιών, πιθκιαυλιών, χειροτεχνιών, κοσμημάτων, υαλοδημιουργιών κ.λπ.). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ακόμα ομιλία για τις ενεργητικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στη διατροφή μας, θα προσφερθούν δωρεάν ποτό κι αναμνηστικά δωράκια, θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς ηλικίας 2-92 χρόνων, και παραδοσιακός μπουφές. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

4ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Προϊόντων
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 30 Οκτωβρίου θα πάμε στο Φαρμακά, ένα από τα πιο ειδυλλιακά ορεινά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, για το 4ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Προϊόντων. Στο φεστιβάλ θα γίνει παρουσίαση και επίδειξη παρασκευής διαφόρων παραδοσιακών εδεσμάτων του χωριού όπως κουλουράκια με το μέλι, κυδωνόπαστο, παλουζές, σουτζούκος, χαλούμι, τραχανάς αλλά και φαγητά όπως 'ελλιάδα' και 'καουρμά'. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επιτόπια απόσταξη ζιβανίας, επίδειξη οινοποιίας και οινοποσίας απευθείας από το παραδοσιακό πιθάρι, φούρνισμα παραδοσιακών ψωμιών και πολλά άλλα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία της κοινότητας Φαρμακά & τους Απόδημους και Φίλους Φαρμακά.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης
Πάμε να ταξιδέψουμε ίσως και 100 χρόνια πίσω στο χρόνο! Και φέτος για άλλη μια χρονιά θα βρεθούμε στο γραφικό Φικάρδου για να ταξιδέψουμε στα 'Μονοπάτια της Παράδοσης', με σκοπό να βοηθήσουμε ακόμα έναν συνάνθρωπό μας. Το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Παράδοσης που έγινε πλέον θεσμός, θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου. Για άλλη μια φορά, η περιήγηση στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού, μετατρέπεται σε περιήγηση στα μονοπάτια της κυπριακής παράδοσης. Αν βρεθείς λοιπόν στο χωριό, θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις ευχάριστα τη μέρα σου λαμβάνοντας μέρος μαζί με τα παιδιά σου σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων: Να περπατήσετε στα δρομάκια του χωριού και να επισκεφτείτε τα πετρόκτιστα σπίτια και την εκκλησία, να παρακολουθήσετε πώς παρασκευαζόταν το κρασί στον Ληνό και να…πατήσετε κι εσείς τα σταφύλια, να δείτε πώς ζυμώνονται και φουρνίζονται τα ψωμιά σε παραδοσιακό φούρνο και να δοκιμάσετε ζεστό ψωμί, να παρακολουθήσετε τον τρόπο παρασκευής και άλλων ντόπιων εδεσμάτων όπως ζιβανίας, ππαλουζέ, σουτζούκου, τραχανά, χαλουμιού και να δοκιμάσετε τα προϊόντα αυτά, να γνωρίσετε τον τρόπο κατασκευής διάφορων χειροτεχνημάτων και υφαντών στον αργαλειό καθώς και να μάθετε πώς φτιάχνονται τα πήλινα αγγεία με τον τροχό αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο. Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς πίνοντας τον καφέ σου, ψημένο στη χόβολη, στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού, να απολαύσεις νόστιμους λουκουμάδες και σουβλάκια που θα πωλούνται σε διάφορα σημεία στο χωριό, αλλά και να παρακολουθήσεις ταινία με την ιστορία του χωριού στο κτήριο του παλιού σχολείου. Στα στενά δρομάκια, το βιολί και το λαούτο θα σου κρατούν μουσική συντροφιά, ενώ εκεί θα είναι και το συγκρότημα ΠΑΟΚ Κλήρου για να σε παρασύρει σε παραδοσιακούς χορούς. Στο 'Παντοπωλείο', τέλος, θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης. Τονίζεται πως όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Σημείωσε ότι όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους εθελοντές.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Μουσικό Φεστιβάλ «Πέρα στην Πλατεία»
Το Φεστιβάλ "Πέρα στην Πλατεία" διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από την «Ανοιχτή Ομάδα Καλλιτεχνών Πέρα Ορεινής» στον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού. Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 4:00 το απόγευμα στη μικρή σκηνή με πρόγραμμα για παιδιά και θα περιλαμβάνει συναυλία με παιδικά τραγούδια και εργαστήρια ακροβατικών κα κρουστών.
Η συναυλία στην μεγάλη σκηνή ξεκινά στις 6:30 μ.μ. και σε αυτή θα συμμετέχουν πέντε κυπριακά σχήματα: Monsieur Doumani, The Zilla Project, Windcraft Band, Parapera feat. Pan Meraklis και Drumble Beats. Στις μουσικές επιλογές ο Jimmy D.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει Αγορά με χειροτεχνήματα, τοπικά προϊόντα και άλλα είδη. Θα προσφέρονται επίσης εξαιρετικά φαγητά (με επιλογές και για χορτοφάγους) και ποτά στο υπαίθριο μπαράκι.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 16:00 στα Πέρα Ορεινής, επ. Λευκωσίας. Πληρ. http://www.peraorinis.org/
Είσοδος ελεύθερη. Χορηγός:Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Στηρίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Μεσαιωνική Λευκωσία
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει στις 7-9 Οκτωβρίου, το πρώτο φεστιβάλ "Μεσαιωνική Λευκωσία" με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας μεσαιωνικής κληρονομιάς της πόλης.

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, η Δρ Ρίτα Σεβέρη θα μας ξεναγήσει στην μεσαιωνική Λευκωσία για να ανακαλύψουμε όλα τα κρυμμένα μυστικά και τις ομορφιές της πόλης, πριν καταλήξουμε στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου η έφορος του Μουσείο, Δρ Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ θα μας ταξιδέψει στη μεσαιωνική Λευκωσία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν με κουμμανταρία στην αυλή του μουσείου.

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, σε συνέδριο που διοργανώνεται στην αίθουσα Καστελιώτισσα, ο διακεκριμένος καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας Peter Edbury θα μας μιλήσει για τη Λευκωσία, τη γοτθική πρωτεύουσα της Κύπρου, ενώ άλλοι αξιόλογοι ακαδημαϊκοί θα μας δώσουν τις δικές τους απόψεις για τη μεσαιωνική Λευκωσία.

Το βράδυ του Σαββάτου σας προσκαλούμε να απολαύσετε ένα πλούσιο δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική κουζίνα, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Κουμμανταρία, στο roof garden του Κέντρου Εικαστικών τεχνών και Έρευνας (Σεβέρη) με θέα τη μεσαιωνική Λευκωσία.
Τέλος, την Κυριακή, μπορείτε να απολαύσετε μια εκδρομή στο φέουδο του Φικάρδο, στο γραφικό χωριό που διατηρεί ακόμα τα παραδοσιακά μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά.
Συστήνονται κρατήσεις όπως κρατήσετε τη θέση σας για ολες τις εκδηλώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 22889704, a.heraclidou@ccci.org.cy, Facebook/VisitNicosia, www.visitnicosia.com.cy
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Διήμερο "Oktoberfest" με δωρεάν μπίρα στη Λευκωσία

Το Food Park City μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και ετοιμάζεται για ένα μεγάλο διήμερο φεστιβάλ, για τους φανατικούς της μπύρας και όχι μόνο.

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου, το Food Park City γιορτάζει το Oktoberfest με μπύρες από όλο τον κόσμο, που μπορείτε να απολαύσετε συνοδεύοντας με το γευστικό street food που προσφέρει στο μενού και επιλογές για όλα τα γούστα.

Και το καλύτερο; Για κάθε δύο pints μπύρα Carlsberg, παίρνετε και ένα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το Beer Garden του Park είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό σερβίροντας το αγαπημένο παγωμένο ποτό, σε έναν όμορφο και άνετο χώρο. Ελάτε με τους φίλους ή και την οικογένεια σας και ζήστε την απόλυτη εμπειρία. Και μην ανησυχείτε αν δεν είστε beer lover. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε φαγητό και ποτό για να ικανοποιήσουν την κάθε όρεξη. Απλά, ελάτε με την παρέα σας και καλή διασκέδαση.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
Από 8 μέχρι 15 Οκτωβρίου ο Δήμος Αγίας Νάπας φορεί και πάλι τα γιορτινά του και διοργανώνει το περίφημο, με διεθνές πλέον εκτόπισμα, 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.

Με καλλιτέχνες από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουκρανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργείται ένα φαντασμαγορικό 8ήμερο που εντυπωσιάζει τις χιλιάδες των επισκεπτών του.

Ιδιαίτερα σημαντική για το φετινό 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ η συνεργασία του Φεστιβάλ με το Μεσαιωνικό Ρόδου με το project «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» το οποίο είναι ουσιαστικά μία θεματική έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από ιστορίες του Μεσαίωνα. Πρόκειται για ένα παραμύθι για τον έρωτα στα χρόνια του θανατικού (1498μΧ - πανδημία Πανώλης), που στηρίζεται σε ιστορικά γεγονότα της Ρόδου και αποτυπώνεται από το σύγχρονο φακό. Αν και μοιάζει στο μοτίβο με την Αροδαφνούσα της Κύπρου, όπως άλλωστε και με τα Βυζαντινά Ιπποτικά Μυθιστορήματα, πρόκειται για μία νέα δημιουργία που πατάει στο κλασικό μεσαιωνικό μοτίβο του ανεκπλήρωτου έρωτα.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close