Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η ταβέρνα που σερβίρει 4 μέτρα πίτα σουβλάκια

Ένας μικρός παράδεισος που φιλοξενεί όλη την κυπριακή παραδοσιακή γεύση

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2016

Όνομα συνώνυμο της ποιοτικής μεζεδολαγνείας, του οικογενειακού φαγάδικου και της παραδοσιακής κυπριακής φιλοξενίας. Έδρα του, ένα μικρό, λιτό και απέριττο μαγαζάκι, ακριβώς απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Πάφου, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να φιλοξενήσει εσένα και τους άκρως απαιτητικούς μεζεδολάτρεις συντρόφους σου, αλλά και να ικανοποιήσει, με σεβασμό στην παραδοσιακή κουζίνα, όλες τις γαστρονομικές σου επιθυμίες. Ο άρχοντας του μαγαζιού, ο ένας και μοναδικός, σεφ Αντρέας Παπαλλάς, σταθερά πίσω από τις περίοπτες σχάρες του μεζεδοταβερνείου, θα πάρει ευθύς από τα χέρια των ευγενέστατων παιδιών του, μα και σερβιτόρων του μαγαζιού, το απόκομμα των γευστικών σου παραγγελιών και θα βαλθεί αμέσως να μη φύγει κανείς από το τραπέζι σου νωρίς.

Ο μεζές του κορυφαίος, γι’ αυτό γέμισε το κρασοπότηρό σου με ντόπιο ξυνιστέρι, μα και το πιάτο σου με ποικιλία βουτημάτων, με κορυφαίους σταθμούς το δροσερό τζατζίκι και τον ταραμά, μα και το καλοχτυπημένο ταχίνι και το χούμους. Η σαλάτα διαστάσεων, κομμένη στη στιγμή από τα χέρια της γυναίκας του, μαζί με την παφίτικη, χονδρή πιτούλα σου, μα και ένας εξαίρετος πρόλογος για το χωριάτικο λουκάνικο και το απίστευτα τρυφερό, βοδινό συκώτι. Τα λαϊκορεμπέτικα θα σε ανεβάσουν στο τσακίρ κέφι, η ντόπια light μπίρα θα δροσίσει τον ουρανίσκο σου κι εσύ για μια ακόμα φορά θα συγχαρείς τον Παπαλλά για το χειροποίητο, όμορφα πικάντικο με ποιοτικά μπαχάρια, παστουρμά του, αλλά και για το ορθότατα ψημένο χαλούμι στα κάρβουνα ή την τρυφερή χοιρινή του σούβλα. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα εκλεκτά, σχαροψημένα, αρνίσια παϊδάκια, το χοιρινό πανσετάκι με κρασί και κόλιανδρο και τις άξιες βράβευσης, υπερμεγέθεις σεφταλιές και σουβλάκια. Ο καφές που θα πιεις στο τέλος, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι μερακλίδικος και γεμάτος φουσκάλες, ενώ το γλυκό καρπούζι σου θα είναι παγωμένο και τραγανό.

2 + 1 λόγοι για να πας
> Γιατί αποτελεί ένα παραδοσιακό μεζεδοταβερνείο, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις εκτός από το γεμάτο γευστικές εκπλήξεις κάθε φορά, σχαρομεζέ του, τα ποιοτικά, μα value for money μεζεδάκια του, βαλμένα στην πίτα ή τις καλοφτιαγμένες, μεγάλων διαστάσεων, μερίδες του.
> Για τους πρόσχαρους ανθρώπους του, όλοι μέλη της οικογένειας Παπαλλά, που θα σε κάνουν από την πρώτη στιγμή να νιώσεις ότι σε φιλοξενούν στο σπίτι τους.
> Μα σαφέστατα για την ορθότατη τιμολογιακή του προσέγγιση, τόσο στον προκαθορισμένο μεζέ του όσο και στις μερίδες ή τις take away παραγγελιές σου.

Τι να δοκιμάσεις
Πρέπει σε κάποια από τις επισκέψεις σου να εντρυφήσεις στην κυπριακή μεζεδολαγνεία, ψηφίζοντας τον πέραν των 15 πιάτων μεζέ του. Αν είσαι επιλεκτικός, πόνταρε στο χειροποίητο παστουρμά, στο signature μπιφτέκι, στο πολίτικο ομόλογο του, καθώς επίσης και στο τρυφερό του κλέφτικο ή την αρνίσια του σούβλα, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.


Φωτογραφία reporter.com.cy 

Πίτα σουβλάκια 4 μέτρα
Το ξεχωριστό ταβερνάκι Παπαλλά το 2016 περιελήφθηκε στο Golden List του Check In Cyprus. Μάθαμε, όμως, μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια για αυτό το μικρό μαγαζάκι της Πάφου μέσα από σημερινό ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιόιτητας από τον Ρεπόρτερ. Μάθαμε λοιπόν πως ο κ. Παπαλλάς είχε αποφασίσει να μπει στα ρεκόρ Guinnes παρασκευάζοντας μία πίτα σουβλάκια 11 μέτρων η οποία ναυάγησε και έτσι φτιάχνει πίτα σουβλάκια 4 μέτρων παρακαλώ. Η πίτα αυτή σερβίρεται στο μαγαζί κατόπιν παραγγελίας και γίνεται μάλιστα και delivery την οποία μάλιστα μεταφέρει με φορείο, πράγμα το οποίο τον κάνει να γελάει με την καρδιά του. 

Παλαιότερα ο κ. Παπαλλάς είχε φτιάξει και ένα μπέργκερ μαμούθ το οποίο ζύγιζε 14 κιλά. Για την παρασκευή του χρησιμοποίησε ένα κιλό ντομάτες, ένα κιλό κρεμμύδι, παράγγειλε ένα μεγάλο ψωμί  για μπιφτέκια και δύο τεράστια μπιφτέκια 7 κιλά το ένα. Το γεγονός αυτό τον έκανε να γελάσει με την καρδιά του δήλωσε στον ρεπόρτερ. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close