Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο Μελίρρυτον

Πήγαμε στο ολοκαίνουργιο παραδοσιακό γλυκοπωλείο στη λεωφόρο Σταυρού

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017

Μπορώ να πω ότι αυτό το χαριτωμένο μαγαζάκι που άνοιξε πρόσφατα στη λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία είναι κάτι που έλειπε από την πόλη. Και τι εννοώ. Δύσκολα βρίσκεις τέτοια μαγαζιά στην Κύπρο τα οποία διαθέτουν ποιοτικά σιροπιαστά, γλυκά του ταψιού και ελληνικές πίτες τα οποία μπορείς να απολαύσεις επί τόπου με καλό καφέ.

Το Μελίρρυτον είναι αυτό ακριβώς που σου περιέγραψα. Ένας όμορφος, ζεστός χώρος που ακολουθεί τα ελληνικά πρότυπα των παραδοσιακών γλυκοπωλείων που συναντάς στα στενά δρομάκια της Αθήνας-εκεί τριγύρω στου Ψυρρή, της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών πόλεων.

Ο χώρος μικρός, περιποιημένος και ζεστός με ρουστίκ δάπεδο και χαμηλό φωτισμό. Μία πελώρια βιτρίνα σε καλωσορίζει στο κέντρο του μαγαζιού με μικρά μικρά σιροπιαστά τύπου λιβανέζικα ενώ στα δεξιά και αριστερά υπάρχουν ράφια και προθήκες με διάφορα είδη μπύρας αλλά και κρασιών που μπορείς να αγοράσεις. Μπροστά σου το ταμείο και στα αριστερά του απλώνεται η άλλη, πιο αμαρτωλή βιτρίνα με τα σιροπιαστά να σου κλείνουν το μάτι.

Εξωτερικά υπάρχει μία όμορφη και ζεστή βεραντούλα με τραπεζάκια για τους καπνιστές αλλά και αυτούς που θέλουν να χαζεύουν το δρόμο. Καθίσαμε στο εσωτερικό ενώ οι ματιές μας κρυφοκοίταζαν τα γλυκά των δίπλα. Μερικά από τα γλυκά που ζητήσαμε είχαν εξαντληθεί αφού μάθαμε πως η κουζίνα φτιάχνει καθημερινά φρέσκα. Βέβαια το γαλακτομπούρεκο ως ο βασιλιάς των σιροπιαστών είχε εξαντληθεί όμως η κοπέλα μας ενημέρωσε ότι υπήρχε φωλιά γαλακτομπούρεκο. Φύλλο κρούστα σε σχήμα φωλιά με κρέμα γαλακτομπούρεκο. Το ίδιο υπάρχει και με σοκολάτα το οποίο επέλεξα να δοκιμάσω (€5,80) ενώ μαζί με το γλυκό μοιραστήκαμε και μία ελληνική τυρόπιτα η οποία ήταν νόστιμη με τραγανό ζυμωτό φύλλο με υπέροχη κρούστα (€2,80).

Η παρέα επέλεξε το νούμερο ένα του καταλόγου το οποίο σερβίρεται ως υπερπαραγωγή (κεντρική φωτό) με παγωτό βανίλια και λευκή σοκολάτα (€5,80). Θεσπέσιο. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα κανταΐφι κρέμας, μπράουνι, μηλόπιτα σιροπιαστή, πορτοκαλόπιτα, λεμονόπιτα, προφιτερόλ, τιραμισού και γλυκά του κουταλιού.

Image may contain: food

Μαζί με το γλυκό πήραμε καφεδάκι αν και το μαγαζί διαθέτει μία ολόκληρη κάρτα με τσάγια τα οποία σερβίρονται σε ρετρό τσαγέρες από κασσίτερο. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν το τσάι μαστίχα Χίου με κανέλα, πιπερόριζα, γαρύφαλλο, ροζ πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο και μάραθο. Υπερπαραγωγή.

Το Μελίρρυτον είναι το στέκι της Σταυρού που θα αγαπήσεις και σίγουρα θα θέλεις να περνάς εκεί κάποια χαλαρά απογεύματα. Εμείς φυσικά θα ξαναπάμε και ας μην το επιτρέπει η διαιτολόγος. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close