Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το νέο εντυπωσιακό bakery, βλέπει το ψωμί αλλιώς

Μπορεί να θυμίζει μπουτίκ στο Παρίσι, αλλά αποτελεί χωρίς υπερβολή “φόρο τιμής στον άρτο”!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2017

Έχεις δοκιμάσει ποτέ 'Πατσαβουρόπιτα με 4 τυριά'; Τάρτα με σοκολάτα belcolade και φρούτα του δάσους;

Δυσκολάκι, εκτός κι αν ανήκεις στους πολύ ψαγμένους της γεύσης, σαν τον Θωμά Τουμάζου, τον excecutive pastry chef του Silo The Bakery Project, του νέου 'not your typical bakery" bakery στη Λάρνακα.

"Προσπαθούμε να φτιάχνουμε συνεχώς καινούργιες γεύσεις στηριζόμενοι πολλές φορές σε παραδοσιακές συνταγές, από το απλό κυπριακό σουσαμένιο μέχρι τα εξειδικευμένης διατροφικής αξίας καρβέλια με Ντίνκελ, φαγόπυρο, chia seeds κ.ά.", αναφέρει ο Θωμάς, ενώ εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από το Kritsini bar (σωστά μάντεψες, ένας κριτσινοπαράδεισος γεύσεων που δοκιμάζει την υπομονή σου, αφού θες να τα δοκιμάσεις όλα).

Θα διαπιστώσεις σύντομα πως δικαιολογημένα ονομάζεται πρότζεκτ, αφού προζύμι για το 'Silo' δεν σημαίνει απλώς άσπρο και μαύρο ψωμί, ούτε καν πολύσπορο και gluten free! Αναγνωρίζοντας τα σημεία των καιρών έχει φτιάξει ένα δικό του concept, θυμίζει κάτι από καλό, παριζιάνικο αρτοποιείο με πάνω από 30 (ναι, 30) είδη ψωμιών.

"Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο αρτοζαχαροπλαστείου, όχι από σνομπισμό αλλά γιατί ο επιχειρηματίας που μας έδωσε την εντολή σχεδιασμού είχε κάτι πολύ περισσότερο στο μυαλό του: ένα μοντέρνο, φιλόξενο πολυχώρο γεύσεων πάνω σε ευρωπαϊκά στάνταρντ. Υιοθετήσαμε λοιπόν, νέες αισθητικές προδιαγραφές που θυμίζουν ακόμα και μπουτίκ" εξηγεί ο σχεδιαστής του Silo Ανδρέας Στεφανή επιβεβαιώνοντάς μας αυτό που διαπιστώσαμε εξ' αρχής...

Πως εδώ, αλλάζεις συνήθεια. Δεν πας μόνο για ψωμί. Πας, αλλά το ευχαριστιέσαι, ανακαλύπτεις γεύσεις, μυρωδιές, βλέπεις πως υπάρχει κι άλλη οδός από την πεπατημένη.

Αν είσαι street foodie σαν και εμάς, ε τότε δεν θ' αντισταθείς στις τυρόπιτες, στα κις λορέν! Μπορεί πάλι να προτιμήσεις μια focaccia με μοτσαρέλα και πεπερόνι, σάντουιτς με σολόμό και σος από γιαούρτι, μια μετσοβίτικη σπανακοτυρόπιτα ή μια πίτσα με μετσορέλα και προσούτο.

Αναλόγως διάθεσης και όρεξης, συνοδευμένα πάντα από ζεστό καπουτσίνο ή έναν μυρωδάτο φρέντο, ο φρεσκοαλεσμένος καφές, άλλωστε πάει με όλα!

Φίλοι Σκαλιώτες, ένα έχουμε να παραδεχθούμε! Πως είστε τυχεροί! Πολύ τυχεροί! Να το θυμηθείτε, πως αυτό για το Silo, είναι μόνο η αρχή!

Μάθε ακόμα...
Ότι... το Silo the Bakery Project κάνει επίσημο opening του και μας προσκαλεί σε δύο μέρες γνωριμίας με γεύσεις από την ομάδα αρτοποιών και ζαχαροπλαστών μας αρκούν για να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο γεύσεων των φούρνων Silo.
25-26 Μαρτίου 2017.

Silo bakery project (24424274) Φανερωμένης 151, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close