Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Δωρεάν συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Λεμεσό

Στο πλαίσιο της γιορτής των Ανθεστηρίων, στο Δήμο Γερμασόγειας, η οποία συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2017

Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια φέτος από την ανάληψη της διοργάνωσης της γιορτής των Ανθεστηρίων από το Δήμο Γερμασόγειας, που οργανώνονται το διήμερο 13 με 14 Μαΐου, με σύνθημα "Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας".

Η γιορτή θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 13 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, στο χώρο στάθμευσης του Ποταμού Γερμασόγειας, και θα κλείσει με την παρέλαση την Κυριακή στις 14/5.

Στις 13/5, 8:30 μ.μ., θα αρχίσει η συναυλία με το δημοφιλή καλλιτέχνη, Μιχάλη Χατζηγιάννη, και τη συνοδεία της χορωδίας του Δήμου Γερμασόγειας. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. στις 14/5 από την οδό Περβόλας και θα καταλήξει στη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου με τον παραλιακό δρόμο. Στην παρέλαση έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις των ξένων χωρών, ενώ τα άρματα θα φέρουν συνθήματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τα Ανθεστήρια ήταν από την αρχαιότητα η γιορτή της αναγέννησης της φύσης και του ανθρώπου, έτσι, η διοργάνωση αυτή αποτελεί δεσμό με τις αρχαίες παραδόσεις. Φέτος, η γιορτή φέρει το σύνθημα «Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας», κάτι που γίνεται πράξη, αφού ανάμεσα στις 22 συμμετοχές με άρματα και ομάδες πεζών θα βρίσκονται και υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ακόμα κατά διήμερο αυτό, στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, που θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διακοσμημένος, θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, κατασκευών, περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων και χώροι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Θα λειτουργήσει επίσης καφενείο και άλλα ανάλογα περίπτερα, που θα δώσουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα καθώς και διάφορα κυπριακά εδέσματα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close