Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013
Είχα καιρό να πάω στο ‘Chateau’. Για την ακρίβεια η τελευταία φορά που το επισκέφθηκα ήταν λίγες μέρες προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά που προκάλεσε στο εστιατόριο αρκετές ζημιές. Παρόλ’ αυτά ο Φωκίωνας δεν το έβαλε κάτω. Άλλωστε δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του, τουναντίον, είναι δυναμικός, δημιουργικός και απρόβλεπτος! Με δουλειά και υπομονή κατάφερε να αναγεννήσει κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες του το εστιατόριο, το οποίο επισκεπτόμενη ένα μεσημέρι, αντιλήφθηκα ότι πλέον το στήσιμό του είναι εντελώς διαφορετικό. Μπαίνοντας, στα δεξιά σου θα δεις το lounge, με οθόνες για να παρακολουθείς και αγώνες αν τύχει, ενώ στα αριστερά θα αντικρίσεις τις δύο αίθουσες όπου θα απολαύσεις το νέο μενού. Ένα πραγματικά ενδιαφέρον μενού, με επιλογές σούπας, ορεκτικών αλλά και κυρίως, με πρωταγωνιστές τόσο το κρέας όσο και τα θαλασσινά, αλλά και με μερικές επιλογές pasta ή ριζότο. Στην επίσκεψή μου αυτή, πήγα με φίλη που χρόνια ζούσε στο Λονδίνο, με ταξίδια σε Βερολίνο, Μόσχα και Νέα Υόρκη, με εμπειρίες σε Ιταλία και Γαλλία, με γνώσεις και ενδιαφέροντα πρωτόγνωρα για μένα. Πήραμε το μενού στα χέρια μας και διαπιστώσαμε ότι η φιλοσοφία τού ‘Chateau’ στηρίζεται στην προσεγμένη κουζίνα με την πυξίδα να δείχνει Μεσόγειο. Η λίστα κρασιών πλούσια και ενδιαφέρουσα. Εμείς ξεκινήσαμε το γεύμα μας με μια σαλάτα με ρόκα, συνεχίσαμε με την τριλογία λαχανικών και επιλέξαμε λαβράκι υπέροχα ψημένο με λαχανικά, που πραγματικά ήταν πεντανόστιμο. Φυσικά δεν πρέπει να πεις ‘όχι’ στα γλυκά του μενού. Ό,τι και να επιλέξεις θα σε ικανοποιήσει πλήρως! Η ατμόσφαιρά του είναι μαγευτική, παρόμοια με αυτήν που συναντάς σε ευρωπαϊκά εστιατόρια -ίσως να έφταιγε και η συννεφιά που είχε εκείνο το μεσημεράκι-, ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει στην εξυπηρέτηση, η οποία πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της. Πρωτεργάτης φυσικά ήταν ο Θάνος Τσιάρας, ο οποίος έχει εργαστεί στα καλύτερα εστιατόρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μύκονο. Μετά από ένα ωραίο dessert wine, λοιπόν, αποφασίσαμε με μισή καρδιά να φύγουμε, πάντα όμως με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε για να ξαναβρούμε ως Κύπριοι το στάτους μας!
Last minute: Και επειδή μέχρι να πάρεις το ‘Check In’ στα χέρια σου οι εξελίξει τρέχουν, σε ενημερώνω ότι σε 1 μήνα θα απολαμβάνεις τις δημιουργίες του βραβευμένου Ελλαδίτη chef Άρη Ασλάνογλου!
Σχετικά
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του
Το Πατρικόν μάς καλεί σε τραπέζωμα στην παλιά Λευκωσία (για ένα βράδυ)
Κολοκάσι, λουβάνα, παστουρμάς, καραόλοι, κρασί κ.ά.
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια με ένα glamorous διήμερο στη Λεμεσό
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια παρουσίας στη Λεμεσό με ένα ξεχωριστό διήμερο event στις 16 & 17 Μαΐου στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Μια στάση στο Hurry Curry αρκεί για να σε βάλει στον κόσμο των αυθεντικών ασιατικών γεύσεων
Με αρωματικά curries, πλούσιο μενού, comfort πιάτα και γεύσεις που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη ασιατική κουζίνα, το Hurry Curry έχει γίνει αγαπημένη επιλογή στη Λευκωσία.
Το στέκι που έμαθε την Κύπρο τι σημαίνει πραγματικό οφτό
Ο φούρνος του Κύκκου ξαναπαίρνει φωτιά και φέτος, με τη σκυτάλη να περνά στην επόμενη γενιά.
Το καφενείο του παππού και της γιαγιάς του Κωνσταντίνου (Ζάκου) έγινε ένα υπέροχο ταβερνάκι
Spring Sips: 5 σπουδαία κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους το σαββατοκύριακο
5 κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία εμπειρία γευσιγνωσίας και περιήγησης μέσα στην ανοιξιάτικη φύση.
Στασάνδρου-Πινδάρου: Οι 22 καλύτερες στάσεις για φαγητό, ποτό και καφέ στην πρωτεύουσα
Από brunch και specialty coffee μέχρι street food, cocktails και δημιουργική κουζίνα — οι δύο πιο ζωντανοί δρόμοι της πρωτεύουσας τα έχουν όλα