17 June 2017
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι 58 παραλίες της επαρχίας Πάφου, μας συστήνονται!

Ένα βιβλίο-οδηγός με τις παραλίες της επαρχίας, που εκτέινονται σε145 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2017

Αφού ανακαλύψαμε τις 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου και τις 33 παραλίες της επαρχίας Λεμεσού, μέσα από τις εκδόσεις του Discovering Cyprus, ο Αντρέας Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει αντίστοιχο βιβλίο-οδηγό για τις παραλίες της επαρχίας Πάφου, ο οποίος θα παρουσιαστεί μαζί με έκθεση φωτογραφίας, στις 17 Ιουνίου 2017, στο Λιμανάκι της Πάφου.

Ξεκινώντας λοιπόν από την Πέτρα του Ρωμιού και καταλήγοντας στον Κάτω Πύργο (Λευκωσία), στο βιβλίο-οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της 145 χιλιομέτρων ακτογραμμής. Το κείμενο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά τους για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης. Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν παρθεί από ψηλά και επίγεια, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη. Στο βιβλίο δίνονται επίσης πληροφορίες για τους τέσσερις κυριότερους παράκτιους αρχαιολογικούς χώρους, αυτούς της Παλαίπαφου (Κουκλιών), της Νέας Πάφου (Κάτω Πάφου), των Τάφων των Βασιλέων και του ΜΑΑ-Παλαιόκαστρου. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται μεγάλος χάρτης της παράκτιας ζώνης της Πάφου, όπου σημειώνονται όλες οι παραλίες και τα σημεία ενδιαφέροντος.

Το βιβλίο αναδεικνύει από πρώτο χέρι την ομορφιά της περιοχής, και παράλληλα ενημερώνει τον αναγνώστη για τους θησαυρούς που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει, όπως μυστικές παραλίες, ναυάγια, θαλασσινές σπηλιές και εντυπωσιακά πετρώματα. Μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες φανερώνεται το ευρύ φάσμα των παραλιών που προσφέρει η επαρχία Πάφου, από τις ξέβαθες, ήσυχες, αμμώδεις παραλίες μέχρι τις άγριες, βραχώδεις και απόκρημνες, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που βρίσκονται στη μαγευτική χερσόνησο του Ακάμα.

Το βιβλίο-οδηγός
Θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, Αγγλικά, Ελληνικά και Ρωσικά. Το βιβλίο περιέχει 132 σελίδες, έχει διαστάσεις 23Χ22 εκατοστά και θα διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα. Η τιμή του βιβλίου είναι €15 με μαλακό εξώφυλλο και €20 με σκληρό εξώφυλλο.

Η παρουσίαση
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Νέας Πάφου, δίπλα από το Λιμανάκι, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στις 20:00. Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των παραλιών και της ακτογραμμής της επαρχίας Πάφου, οι οποίες θα εκτίθενται στον παραλιακό πεζόδρομο του Λιμανιού από την ημέρα της παρουσίασης έως τις 30 Ιουνίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης και την παρουσίαση του βιβλίου θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Χορηγοί είναι η Ελληνική Τράπεζα και το Caffè Nero και στηρίζεται από τον Δήμο Πάφου, την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA και το «Γιορτάζοντας! Πάφος 2017» – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/discoveringcyprus

> Παρουσίαση Βιβλίου και Έκθεση Φωτογραφίας:
«Περιήγηση στις 58 παραλίες της επαρχίας Πάφου», από τον Αντρέα Παπαδόπουλο, Discovering Cyprus
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 20:00, μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Νέας Πάφου, δίπλα από το Λιμανάκι

> Έκθεση φωτογραφίας: Παραλιακός πεζόδρομος, Λιμανάκι Πάφου.
Διάρκεια: 17 Ιουνίου – 30 Ιουνίου 2017. 

Ώρα: 20:00, μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Νέας Πάφου, δίπλα στο Λιμανάκι.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close