Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Στην πλακόστρωτη αυλή ενός παλιού αρχοντικού θα γευτείς δημιουργική κυπριακή κουζίνα

Μία όμορφη ταβέρνα στη Δερύνειαπαντρεύει την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με συστατικά από διάφορα μέρη της Μεσογείου, σε ένα παιχνίδι γεύσης και φαντασίας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2017

Σε ένα παλιό, κυπριακό αρχοντικό σπίτι του περασμένου αιώνα, στο ιστορικό κέντρο της Δερύνειας, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, λειτουργεί από το 2015 μία πανέμορφη ταβερνούλα με το όνομα «Ο δικός μας μεζές». Με την είσοδό σου θα μπεις σε μία ειδυλλιακή εσωτερική αυλή, πλακόστρωτη, στεγασμένη με καραβόπανα και στα αριστερά σου θα αντικρύσεις το μπαρ.

Ένας χώρος παραδοσιακός με μοντέρνες πινελιές, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες που στο εσωτερικό θα δεις ορισμένα ενδιαφέροντα διακοσμητικά παιχνιδίσματα. Καθίσαμε στην βεράντα με τις τοξοτές καμάρες και σχολιάσαμε τους τροχούς των αυτοκινήτων που μεταμορφώθηκαν σε κρεμμαστές γλάστρες στους τοίχους του μαγαζιού. Παραγγείλαμε παγωμένη μπύρα και κυπριακό μεζέ.

Η ταβέρνα σου δίνει την επιλογή του μεγάλου (€17.50) και του μικρού μεζέ (€14.50) ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα το φουρνί στην αυλή ψήνει λαχταριστό δερυνειώτικο κλέφτικο ψημένο σε ταψί μαζί με πατατούλες της περιοχής. Το μενού σου δίνει και α λα καρτ επιλογές από πιάτα όπως στέικ και γεύσεις της Κύπρου συνδυασμένες με την μεσογειακή γαστρονομία.

Ο μεγάλος μεζές ήταν πλούσιος, νόστιμος αλλά και ασυνήθιστος με πινελιές δημιουργικές, πρωτότυπες και καλομαγειρεμένες. Ιδιαίτερες και φρέσκες σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, αλλιώτικα κεφτεδάκια, μυρωδάτες σεφταλιές, μαλακό σουβλάκι. Όλα με μία πιο γκουρμέ αισθητική στην εμφάνιση, το μαγείρεμα και τη γεύση. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close