Eating News , Εστιατόρια

Greco’s Nest: Άλλαξε… φωλιά!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013

Το γνωστό εστιατόριο μετακινήθηκε στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το εστιατόριο ‘Περί Ορέξεως’, στη Θεμιστοκλή Δέρβη στη Λευκωσία. Βλέποντας τα λευκά κολλαριστά τραπεζομάντιλα, τους πολυελαίους και τα σερβίτσια, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε τραπεζαρία σπιτιού. Ο χώρος δεν άλλαξε καθόλου -αυτά φυσικά είναι και τα καλά της οικονομικής κρίσης, μια και οι εστιάτορες με έξυπνες κινήσεις σώζουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταμορφώνουν από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς πολλά έξοδα-, ενώ τόσο η πέτρα όσο και το ξύλο που επικρατούν στο χώρο, δημιουργούν μια πολύ ζεστή και αυθεντική αύρα. Η κουζίνα του, αντίθετα με το χώρο, ανθεί και ανανεώνεται συνεχώς, με τα πιάτα τού ‘Greco’s Nest’ να το αποδεικνύουν περίτρανα. Το μενού του είναι απλό με ελληνο-μεσογειακές γεύσεις. Ωστόσο στηρίζεται στο γαστρονομικό μεταμοντερνισμό -ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία στη γευστική σκηνή της Κύπρου-, που χρησιμοποιεί παραδοσιακά στοιχεία σε πρωτότυπες συνθέσεις, και αυτό φάνηκε από τους χορτοκεφτέδες, όπου ο συνδυασμός του σπανακιού με το σκόρδο και το τζατζίκι ήταν όλα τα λεφτά. 
Καθώς απολάμβανα το ροζέ Mateus μου, πρόσεξα ότι ενδιάμεσα είναι πολύ πιθανό να πετύχεις να μπαινοβγαίνουν διάφοροι καλοφαγάδες γείτονες για… ‘ψώνια’, οι οποίοι έχουν πάρει χαμπάρι τις καλές τιμές του εστιατορίου. Να σου ήρθε και η πέστροφα -με κέρδισε από την πρώτη ματιά, μια και ήταν ήδη καθαρισμένη και δεν χρειαζόταν να ‘παλέψω’ με τα μικρά της κοκαλάκια. Λεμονάτη και γεμάτη γεύση, την απόλαυσα χωρίς δισταγμούς. Το menu, τέλος, ως εκ της σύνθεσής του, επιτρέπει μία παρεΐστικη έξοδο, με πολλά πιάτα στη μέση του τραπεζιού, που μπορούν να καλύψουν εκ του ασφαλούς όλα τα γούστα.
Για αυτές τις υψηλές επιδόσεις της κουζίνας πληρώσαμε €27 το άτομο με ορεκτικό to share, κυρίως και δύο ποτήρια κρασί ροζέ. Το σέρβις του έμπειρο αλλά θέλει το χρόνο του για να αποδώσει στον καινούργιο χώρο. Η κάβα του ικανοποιητική, με ετικέτες κυρίως από Κύπριους και Έλληνες παραγωγούς. Θα το επισκεπτόμουν για μεσημεριανό μια και είναι στο κέντρο της πόλης με επιλογές που προσφέρονται για μεσημέρι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close