7 October 2017
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός σε όλες τις πόλεις της Κύπρου

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στηρίζουμε το θηλασμό μαζί!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2017

Για ακόμη μια χρονιά, όλες οι νέες μητέρες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο ετήσιο Παγκόσμιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό.

Με σύνθημα «Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!», η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, με κορύφωση τη μεγάλη εκδήλωση στη Λευκωσία όπου γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες.

Την εκδήλωση διοργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» με την συνεργασία του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς της Χαραλαμπίδης Κρίστης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, ως η μεγαλύτερη πρωτοποριακή εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων, με διεθνή συστήματα ποιότητας, η οποία διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές, προωθεί διαχρονικά τον μητρικό θηλασμό, στηρίζοντας τις μητέρες που επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία για την αξία και τα οφέλη του. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί σε επιτυχημένο θεσμό που προσελκύει μητέρες και παιδιά από όλη την Κύπρο.

Η φετινή εκδήλωση θα στηρίζεται από το  φρέσκο ελαφρύ γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης Plus +40% εμπλουτισμένο ασβέστιο, βιταμίνες A&D και φιλικό οξύ, που ενδυναμώνει τον οργανισμό μας και συμβάλει στην καλή υγεία των οστών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA) .

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 518 κέντρα παγκοσμίως.

Οι εγγραφές για την εκδήλωση ξεκινούν στις 10:00 π.μ. στα πιο κάτω σημεία ανά πόλη και ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός πραγματοποιείται ακριβώς στις 11:00 π.μ.

Οι χώροι διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι:

  • Λευκωσία: Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, (Τηλ. 99365414)
  • Λεμεσός: Ajax Hotel Limassol (Τηλ. 99604050)
  • Λάρνακα: Med Schools Λάρνακας, (Τηλ. 96649737)
  • Πάφος: Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, (Τηλ. 26848000)
  • Επ. Αμμοχώστου: Δημαρχείο Παραλιμνίου, (Τηλ. 99571343)

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) δίνει έμφαση στο «να εργαστούμε μαζί για το κοινό καλό». Η καμπάνια αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να συνεργαστούμε για την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του θηλασμού παγκοσμίως!

Η καμπάνια της WABA Θερμή Αλυσίδα για την Υποστήριξη του Θηλασμού επιδιώκει τη σύνδεση διαφορετικών υποστηρικτών του θηλασμού σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να παρέχουν συνεχή φροντίδα στις μητέρες και τα βρέφη για τις πρώτες 1.000 μέρες. Ξεκινά πολύ πριν τη γέννηση του μωρού και συνεχίζει μέχρι τα δύο πρώτα χρόνια του παιδιού και περισσότερο. Η σαφήνεια στα μηνύματα που περνούν και τις πληροφορίες που παρέχονται διά μέσου της θερμής αλυσίδας μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η δυάδα μητέρας-παιδιού θα ωφεληθεί από τη συνεχή υποστήριξη και την εξειδικευμένη βοήθεια. Οι γονείς χρειάζονται ενδυνάμωση και προστασία από λανθασμένες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το World Alliance for Breastfeeding Action (WABA): http://worldbreastfeedingweek.org/.

Ώρα έναρξης: 10.00. Δωρεάν Συμμετοχή.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close