Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Βρήκαμε μία ταβέρνα που φτιάχνει τα δικά της κρασάτα λουκάνικα, λούντζα, σουτζιούκο και όχι μόνο

Μεζές, πιάτα α λα καρτ, θαλασσινά αλλά και πρωινό Βενεζουέλας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017

Ένα από τα μυστικά ενός επιτυχημένου εστιατορίου είναι η ποιότητα των πρώτων υλών και των προϊόντων που χρησιμοποιεί. Αυτό το στοιχείο θα συναντήσεις σε μία περίπου καινούργια ταβέρνα (άνοιξε πριν από 14 μήνες) που βρίσκεται στο χωριό Ασγάτα της επαρχίας Λεμεσού. Η ταβέρνα Αλευρόμυλος δίνει μεγάλη σημασία στην κυπριακή παράδοση και στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί στην κουζίνα της γι' αυτό πολλά από τα προϊόντα της φτιάχνονται στην κουζίνα της.

Μάθαμε πως σε αυτή την ταβέρνα υπάρχει ποιότητα, καλές τιμές και εξυπηρέτηση αλλά κυρίως ποιότητα στην πρώτη ύλη. Ο κ. Γιάννος, ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι ένας άνθρωπος που το έψαξε πολύ για δημιουργήσει μαζί με την σύζυγό του η οποία κατάγεται από τη Βενεζουέλα αυτό το μαγαζί που δίνει έμφαση στην κυπριακή κουζίνα, τον μεζέ σε συνδυασμό με πιάτα και γεύσεις από τη Βενεζουέλα.

Ο Αλευρόμυλος σερβίρει μεζέ (€15) ο οποίος υπόσχεται πολλά γευστικά ταξίδια. Τα περισσότερα προϊόντα και πιάτα του μεζέ φτιάχνονται στην κουζίνα της ταβέρνας. Σε αυτό τον μεζέ θα φας γνήσιο αιγοπρόβειο χαλούμι, κρασάτο λουκάνικο καπνιστό, λούντζα και μπέικον παραγωγής του ιδιοκτήτη, σουβλάκι από νωπό κρέας, σεφταλιές που φτιάχνονται στην κουζίνα του μαγαζιού, κεφτέδες, συκώτι βοδινό-αρνίσιο, παϊδάκια και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Ταυτόχρονα, θα γευτείς και πιάτα με εποχιακά προϊόντα όπως φρέσκα κολοκυθάκια και ντομάτες με αβγά, αβγά με αγρέλια αν είναι η εποχή τους και μακαρόνια του φούρνου.

Η σαλάτα θα σε εντυπωσιάσει αφού σερβίρεται σε φρεσκοψημένη ζυμαρένια κούπα που τρώγεται. Μπορείς να επιλέξεις την κλασική σαλάτα ή τη σαλάτα με ρόδι, ρόκα, παστό σύκο-χρυσόμηλο, ντομάτα και ένα ντρέσινγκ με μέλι, ελαιόλαδο και μουστάρδα. Τέλος, σερβίρονται για γλυκό πισίες, σοκολατίνα ή carrot cake φτιαγμένα από το μαγαζί.

Πέραν του μεζέ μπορείς να βρεις α λα καρτ πιάτα όπως μπριζόλα 1 κιλού (€10) με σαλάτα και πατάτες, fish & chips σε γενναιόδωρη μερίδα, στέικ, παϊδάκια αλλά και θαλασσινά από αστακομακαρονάδα μέχρι γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι.

Γεύσεις από τη Βενεζουέλα
Η σύζυγος του ιδιοκτήτη κατάγεται από τη μακρινή Βενεζουέλα γι'αυτό στο μενού θα βρεις πιάτα και γεύσεις από τη χώρα αυτή. Ακόμη μπορείς αν θέλεις να ζητήσεις κάποιο σαββατοκύριακο να βρεθείς εκεί για brunch made in Βενεζουέλα αλλά και ξεχωριστό καφέ απευθείας από τη Βενεζουέλα αφού ο αδελφός της ιδιοκτήτριας είναι παραγωγός καφέ. Θα γευτείς πιάτα στο βενεζουελανικό πρωινό όπως empanadas, mandoca, cinammonroll και arrozconleche. Επίσης, θα γευτείς τα κλασικά arepas τα οποία μοιάζουν με pancakes γεμιστά με τυρί, κρέας, λαχανικά και πολλά άλλα.

Η ταβέρνα κάθε Παρασκευή παίζει μουσική από τριμελές σχήμα με κιθάρα, μπουζούκι και μπαγλαμά.

Τέλος, η ταβέρνα παράγει το δικό της ελαιόλαδο, τις δικές της λιαστές ντομάτες, συκόπιτες, σουτζιούκο και σύντομα το δικό της ψωμί.

Μία ταβέρνα γαστρονομικός και γευστικός θησαυρός που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς.

(99440860) Γεώργιου Κατσαρή 15, Ασγάτα, Λεμεσός. Τρ-Παρ 19.00-23.00 & Σ-Κ 12.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close